Artikel

Wat is de Weekend League?

5 maart 2021, 14:47

Wil jij je FIFA spel naar een hoger niveau tillen? Dan is de FIFA 21 Weekend League daar een uitstekend podium voor. Hier kan je het op nemen tegen de beste spelers van de wereld en strijden om beloningen in FIFA 21 Ultimate Team. In dit artikel zetten wij alles wat jij moet weten over de Weekend League.

Wat is de Weekend League?

Electronic Arts, de ontwikkelaar van FIFA, omschrijft de Weekend League zelf als ‘het hoogtepunt van competitief spelen in FIFA Ultimate Team’. Dat is het van oorsprong ook zeker. In FIFA 17 werd de Weekend League (ook wel FUT Champions genoemd)voor het eerst geïntroduceerd om zo spelers een extra podium te geven om zich in de kaart te spelen voor organisaties en toernooien. Spelers die ten minste zeventwintig wedstrijden weten te winnen in één Weekend League, hebben de mogelijkheid zich in te schrijven voor de kwalificatietoernooien van EA.

Desalniettemin wordt de Weekend League, door een groot gedeelte van de FIFA spelers gespeeld. Heb je dus geen ambitie om bijvoorbeeld een profesioneel FIFA speler te worden, maar wil je vooral uitgedaagd worden om beter te worden of plezier te hebben? Ook dan heb jij de mogelijkheid om de Weekend League te spelen.

FIFA 21 Fut Champions

Hoe kwalificeer ik voor de Weekend League?

Om in aanmerking te komen om de Weekend League te spelen moet je tweeduizend FUT Champions punten inleveren. Deze kan jij op twee manieren verdienen. De eerste is door Division Rivals wedstrijden te spelen. De punten die jij ontvang zijn afhankelijk van de uitslag en divisie. De tweede mogelijkheid is door de Weekend League zelf te spelen. Bij elke rank krijg je namelijk FUT Champions punten. Weet jij minimaal zilver 1 te behalen, dan heb jij je plekje voor de volgende week al gegarendeerd. Bij zilver 1 krijg je namelijk tweeduizend punten.

Wanneer is de Weekend League?

De naam zegt het natuurlijk al. De Weekend League vindt plaats in het weekend van vrijdagochtend 08:00 tot maandagochtend 08:00. De Weekend League is alleen de eerste twee á drie weken na de release van een nieuwe FIFA game onbeschikbaar.

Weekend League Rewards

Door het spelen van de Weekend League heb jij de mogelijkheid om rewards te unlocken. Dit is voor veel spelers een van de redenen om de Weekend League te spelen. In de Weekend League rewards heb jij naast de reguliere pakketjes ‘red player picks’. Dit zijn spelerkeuzes die je voorgeschoteld krijgt uit het huidige Team of the Week. Zo ontvang je bij Zilver 1 één red player pick met een keuze uit drie FUT Champions spelers.

Tijdens Team of the Season worden de spelerkeuzes binnen de red player picks vervangen met Team of the Season spelers. Dit is de enige keer dat EA voor een promo de rewards aanpast.

FIFA 21 Weekend League rewardsFIFA 21 Weekend League rewards

Weekend League tips

Veel spelers ervaren de Weekend League als zenuwslopend. Het is daarom goed om bijvoorbeeld de wedstrijden te spreiden over het gehele weekend en altijd rustig te blijven. Dit zijn twee van de vele tips die wij voor jou op een rijtje hebben gezet om een beter resultaat te halen in de Weekend League