Artikel

Welke clubs plaatsen zich vanavond voor de finales van de eDivisie?

5 januari 2021, 13:07

Vanavond strijden acht teams om de laatste vier plekken in de finales van de eDivisie. Tegelijkertijd worden er dus ook vier teams op de valreep uitgeschakeld. Wie redden het vanavond en wie vallen er af? Wij doen een voorspelling.

Nu de reguliere competitie is afgelopen wachten alleen nog de play-offs en de finales van de eDivisie. FC Emmen, FC Twente, AZ Alkmaar, RKC Waalwijk, Heracles Almelo, FC Utrecht, Fortuna Sittard en Feyenoord maken vanavond uit welke vier teams zich bij Ajax, Vitesse, FC Groningen en PSV voegen in de finales.

FC Emmen - FC Twente

FC Emmen kwam twee punten tekort om zich direct te plaatsen voor de finales en moet dus toch een play-offwedstrijd spelen. Als tegenstander kozen zij FC Twente, dat 12e eindigde en dus het laagstgeklasseerde play-offteam is. Ondanks die positie op de ranglijst hebben Brent Weerink en Enis Tokdemir dit seizoen een aantal keer laten zien wat ze waard zijn.

Ondanks de mooie prestatie van Twente zie ik FC Emmen deze confrontatie niet verliezen. Vooral Toon Buné laat in zijn debuutseizoen hele mooie dingen zien. Aan de hand van het jonge talent wint FC Emmen vanavond van FC Emmen en stromen zij door naar de finales.

Voorspelling: FC Emmen

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk

Een lastigere confrontatie om te voorspellen is die tussen AZ en RKC. De ploeg uit Alkmaar stevende lange tijd af op een directe plaatsing voor de finales en liet, met de gehuurde Gilles Bernard naast Dani Visser, een heel ander gezicht zien dan vorig seizoen. Toch ging het op de valreep nog fout en gaven ze hun play-offplek af aan PSV door op de slotdag gelijk te spelen tegen ADO Den Haag en te verliezen van Feyenoord.

RKC kreeg op diezelfde dag een flinke draai om de oren van Heracles Almelo (3-6), maar won daarentegen weer van Fortuna Sittard, die het dit seizoen erg goed deed. Leroy Miggels en Jaap van Alphen gaan het de heren van AZ Alkmaar dus zeker moeilijk maken, maar uiteindelijk blijven ze toch met lege handen achter.

Voorspelling: AZ Alkmaar

Heracles Almelo - FC Utrecht

Lev Vinken en Bryan Hessing zijn zonder twijfel twee van de meest kleurrijke karakters van de eDivisie. Lev kwam dit seizoen om een uitzonderlijke reden in de spotlight, namelijk zijn reglementaire 6-0 nederlaag tegen FC Groningen. Hij trok zich terug uit de competitie, maar speelde in de weken daarna 'gewoon' zijn wedstrijden. Sterker nog, Heracles won alle wedstrijden na het debacle tegen Groningen.

FC Utrecht schommelde het hele seizoen rondom de play-offplekken maar kreeg in de laatste twee speelrondes nog wel twee flinke tikken. De 4-1 nederlaag tegen FC Groningen en de 6-1 nederlaag tegen PSV zijn ongetwijfeld hard aangekomen. Ik verwacht, in combinatie met de bloedvorm van Heravles, dan ook dat Heracles deze play-offwedstrijd wint.

Voorspelling: Heracles Almelo

Fortuna Sittard - Feyenoord

Deze twee teams werden moedwillig aan elkaar gekoppeld nadat de nummers 5, 6, en 7 hun tegenstanders hadden gekozen. Zowel Fortuna als Feyenoord verzamelden 27 punten in 17 eDivisie-wedstrijden en kenden ups en downs. Wat vooral opvalt is dat Fortuna significant minder doelpunten tegen krijgt dan Feyenoord (38 tegen 45) en er slechts eentje minder heeft gemaakt.

Aan de andere kant is vooral Julian van den Berg bij Feyenoord de laatste tijd in een waanzinnige vorm en won hij 297 Weekend League-wedstrijden op rij. De vraag is of dat voldoende zal zijn om Jason Glas en Marc Groenland te verslaan. Ik denk van wel.

Voorspelling: Feyenoord

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: