Artikel

XP verzamelen in Fortnite doe je zo

27 oktober 2020, 12:21

Fortnite staat uiteraard bekend om de schietgevechten, het bouwen en de vele dansjes en outfits die je kunt krijgen. Er is echter ook een systeem waarin je XP kunt verzamelen om te levelen. Dit zorgt ervoor dat jouw Battle Pass-level omhoog gaat en jij allerlei skins, outfits, emotes en back blings ontgrendelt. Wij vertellen je de beste manieren van XP verzamelen in Fortnite.

Elk seizoen brengt Epic Games een nieuwe Battle Pass uit. Deze Battle Pass heeft 100 level die spelers gedurende het seizoen kunnen behalen. Ook zijn er veel extra uitdagingen, die bijvoorbeeld een unieke skin ontgrendelen die bij dat seizoen hoort. Dit seizoen kunnen spelers allerlei Marvel skins halen, maar hoe doe je dat nou het snelst?

Daily challenges

Daily Challenges

Daily Challenges in Fortnite geven elke dag garantie op XP

Elke dag krijg je in Fortnite drie uitdagingen die je kunt voltooien. De zogeheten daily challenges variëren van het openen van een x aantal kistjes, tot het elimineren van tegenstanders of het behalen van een top notering in een van je potjes. Het fijne is dat je elke dag gegarandeerd drie nieuwe uitdagingen krijgt.

Je kunt er daarnaast elke dag een veranderen, via het reroll mechanisme. Heb jij bijvoorbeeld een challenge voor een hoge positionering in de squad modus, maar speel jij altijd solo of duo? Dan reroll je die challenge en krijg je een willekeurige nieuwe uitdaging. Je neemt uitdagingen overigens altijd mee naar de volgende dag als je ze niet voltooit, dus progressie kwijtraken gebeurt niet!

Weekly Missions (voorheen Challenges)

Fortnite Missions

Een voorbeeld van een wekelijkse set missies

Voorheen konden spelers alleen alle missies voltooien als zij ook geld hadden uitgegeven aan de premium Battle Pass. Dat is gelukkig niet meer nodig en spelers kunnen nu dus ook met de gratis Battle Pass de wekelijkse missies voltooien. Deze geven in tegenstelling tot de daily challenges veel meer XP, maar bestaan vaak ook uit meerdere onderdelen. En bovendien; pas na het volbrengen van alle uitdagingen krijg jij XP.

Medailles verzamelen

Medals Fortnite

Links op het plaatje zie je de medaille ponskaart

Sinds Fortnite Chapter 2 kun je gedurende elk potje medailles verdienen. Er zijn in totaal 21 medailles, die je kunt verdienen door bijvoorbeeld in een potje een vis te vangen of schade te doen met een bepaald wapen. De medailles vullen uiteindelijk een ponskaart; na tien medailles is je ponskaart vol en heb je in totaal zo een 60.000 XP verdiend. Medailles geven namelijk individueel XP, en bij het verdienen van vijf en tien medailles krijg je wat extra.

Speel samen

Party Assist Fortnite

De party assist-functie zorgt ervoor dat je samen uitdagingen kunt voltooien

Het leuke van de Fortnite uitdagingen is dat je ze samen kunt voltooien. De zogeheten party assist-functie zorgt ervoor dat als een van jouw teamgenoten een challenge haalt, jij die ook meteen haalt. Dat zorgt ervoor dat je deze veel sneller behaalt. Super fijn dus!

De functie kun je aanzetten via de lobby, in het menu waar je ook de uitdagingen vindt. Vergeet dat niet.

Meer Fortnite

Op Esports Club hebben wij nog veel meer content voor jullie klaar staan over Fortnite. Zo schreven wij al eerder over de beste Fortnite keybinds, Fortnite back blings en de beste Fortnite hardware. Ook voor de leukste Fortnite Creative maps ben je hier aan het juiste webadres.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld