Artikel

Zo kies je de beste auto in F1 2020

Zo kies je de beste auto in F1 2020

Formule 1 heeft de afgelopen paar jaar een vast rooster van tien teams, ieder met hun eigen krachten en zwaktes. Deze tien teams worden natuurlijk ook vertegenwoordigd in de game met elk een eigen F1-wagen. Maar dit leidt tot keuzestress. Geen zorgen, na het lezen van dit artikel is de keuze hopelijk een stuk minder lastig.

De grootste verschillen in het kiezen van een auto zijn in te delen in drie belangrijke punten. Performance, land van herkomst, en vaak minstens net zo belangrijk looks. Wie wil er nou in een lelijke auto racen? Alle tien de teams hebben ieder hun eigen unieke livery, waarop ze hun sponsors en rijders duidelijk identificeren. Verder heb je natuurlijk ook nog de sterke teams tegenover het middenveld.

Performance

Als je houdt van een challenge, dan wil je het liefst een team uit het middenveld kiezen. Wil je het jezelf nou écht moeilijk maken, pak je een van de slechtste teams. Hieronder vallen Williams, Alfa Romeo en Haas. Die drie teams hebben het de afgelopen jaren het slechtst gedaan en staan dan ook vaak aan het bodem van de standings.

Het middenveld bestaat uit de grootste hap teams. Deze vijf teams hebben onderling een race voor de laatste podiumplaats in de constructeurs-standings. Als je een fan bent van de geschiedenis van de sport heb je drie hoofdkandidaten: Renault, McLaren of Ferrari. Mocht je meer een fan van nieuwere teams zijn of underdogs kies je voor Alpha Tauri of Racing Point.

Als je gewoon lekker wilt toeren heb je tenslotte de twee grote teams, namelijk Mercedes en Red Bull. Mercedes is de afgelopen jaren extreem dominant en heeft daardoor dus ook de beste auto. De Red Bull van Max Verstappen vecht af en toe nog mee voor het goud en staat daardoor ook in de top twee.

Looks

De liveries in formule 1 staan er om bekend om er blits, opvallend en bovenal snel uit te zien. Natuurlijk spelen kleurencombinaties hier een belangrijke rol bij. Als je een fan bent van zwart en/of wit, valt de keuze al snel op de Mercedes of Haas. Voor rood moet je bij Ferrari of Alfa Romeo zijn. De kleur blauw is geclaimd door Red Bull, Alpha Tauri, Williams en McLaren – al is die laatste voornamelijk oranje. Verder heb je nog de Renault, die in het zwart/geel racet. Ten slotte heb je de meest opvallende auto op de grid, namelijk de Racing Point. Zij hebben met hoofdsponsor BWT de auto in het roze gekleed.

Natuurlijk speelt land van herkomst ook een rol bij het kiezen van je team. Als je bijvoorbeeld een fan van Max Verstappen bent, kies je eerder voor de Red Bull. Verder heeft ieder team een eigen land van herkomst: zo komen McLaren, Williams en Racing Point uit Groot-Brittanië. Italië heeft twee teams: Ferrari en Alpha Tauri hebben daar beiden hun thuisbasis gevestigd. Voor de Amerikanen is Haas doorgaans het team van keuze. Frankrijk heeft als team Renault, Duitsland heeft Mercedes en Oostenrijk heeft Red Bull. Ten slotte blijft Alfa Romeo over: Zij komen uit Zwitserland.

Mocht je nou nog niet tevreden zijn: Geen zorgen. F1 2020 heeft namelijk voor het eerst de functie om je eigen team te maken. In de “My Team” mode richt je een geheel nieuw team op, met budget, sponsordeals, rijderskeuze en al. Ten slotte mag je je eigen team ook zelf van een livery voorzien. Je krijgt aan het begin van de game een aantal standaard keuzes, maar met de season pass kun je ook extra liveries vrijspelen om mee rond te rijden.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk