Call of Duty Mobile

Met Call of Duty: Mobile speel je de first-person shooter waar je maar wil. Het spel brengt de geliefde multiplayer en battle royale naar de smartphone en tablet. Call of Duty fans zullen iconische maps uit verschillende games herkennen. Met tal van game modi, volledige aanpasbare loadouts en regelmatige updates hebben de ontwikkelaars een uitstekende game afgeleverd. Wij vertellen je alles wat je moet weten over Call of Duty: Mobile.

Wat is Call of Duty: Mobile?

Mobile gaming zit in de lift. Dit heeft uitgever Activision doen besluiten om een mobiele versie van hun geliefde shooter uit te brengen: Call of Duty: Mobile. Vanaf 1 oktober 2019 is het mogelijk om Call of Duty op Android en iOS te spelen.

In Call of Duty: Mobile speel je verschillende game modi, zoals Team Deathmatch, Domination en Search & Destroy. Dit doe je op de beste maps uit het verleden in teams van vijf spelers. Ook op je smartphone moet je tegenstanders uitschakelen om de overwinning te behalen. Daarvoor gebruik je natuurlijk de beste wapens. Deze en andere items stel je in het menu samen.

Je speelt deze first-person shooter online tegen mensen over de hele wereld. Het is mogelijk om samen met je vrienden te spelen. Deze voeg je toe aan jouw vriendenlijst. Android en iOS-spelers kunnen gewoon samen spelen.

call-of-duty-mobile

Waar kan ik Call of Duty: Mobile downloaden?

Call of Duty: Mobile is te downloaden in de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS). Zorg ervoor dat de laatste versie van jouw besturingssysteem geïnstalleerd is. Voor Android gebruikers is OS 5.1 vereist en iOS 9.0 is vereist voor iPhone en iPad gebruikers. Op apparaten met iOS neemt het spel 2.5GB in beslag.

Seizoenen in Call of Duty: Mobile

Net als de games op de consoles en PC kent Call of Duty: Mobile seizoenen. Ieder seizoen wordt nieuwe content in de vorm van characters, wapens en maps toegevoegd. Daarnaast kunnen de spelers een battle pass doorlopen voor extra beloningen.

Een Call of Duty: Mobile Season duurt ongeveer een maand. Ieder seizoen heeft een eigen thema, zoals ‘Radical Raid’ en ‘Sandstorms Rage’. De content die aan het spel wordt toegevoegd hangt samen met het thema.

Maps, wapens, game modi en scorestreaks

Voor de fans van de franchise is de mobiele versie een feest der herkenning. De maps, wapens, game modi en scorestreaks kennen we immers van oudere Call of Duty games. Daar ligt de kracht van het spel. De ontwikkelaars kunnen de beste elementen uit het verleden bundelen.

Bekende maps, zoals Terminal, Shoot House, Shipment, Slums, Vacant en Scrapyard zijn in Call of Duty: Mobile te spelen. Het spel heeft meer dan 30 maps, waarvan een aantal slechts tijdelijk te spelen is. De ontwikkelaars rouleren deze maps en het thema van het seizoen bepaalt welke actief zijn. Om de maps op smartphones en tablets te laten werken, kunnen ze een aantal kleine afwijkingen van het origineel hebben.

Verder heeft het spel verschillende game modi. Klassiekers als Team Deathmatch, Domination, Search & Destroy, Free For All, Kill Confirmed, Hardpoint en Gunfight zijn altijd te spelen. Ook zijn er seizoensafhankelijke game modi die samenhangen met het thema van het seizoen.

Het is mogelijk om met wapens uit alle categoriën te spelen, zoals je van de franchise gewend bent. De MAC 10, PPSh-41, PKM, JAK-12 en de AS VAL zijn één van de beste Call of Duty Mobile guns die je kan kiezen. Wanneer je uitstekend met deze wapens speelt, verdien je scorestreaks. Deze behaal je door punten te scoren in een match. Voorbeelden zijn de UAV, Care Package, Napalm en Stealth Chopper.

Battle royale op je smartphone

Call of Duty: Mobile maakt het mogelijk om battle royale op je smartphone te spelen. Met 99 andere spelers land je op de map Blackout of Isolated. Net als in Warzone heb je één doel: als laatste in leven blijven. Voorafgaand aan de match kies je een loadout waarmee je de strijd aan wil gaan. Het is mogelijk om jezelf te healen en armor te gebruiken. De battle royale modus speel je alleen of met je vrienden.

Call of Duty: Mobile esports

Ook de mobiele versie van Call of Duty wordt competitief gespeeld. Voor de beste spelers over de hele wereld is er het Call of Duty: Mobile World Championship. Een jaar lang wordt in verschillende fases bepaald wie de beste speler op de smartphone of tablet is. Aan het eind van dit jaar strijden alle regionale kampioenen tegen elkaar. Dan wordt bepaald wie de allerbeste is en hoe de prijzenpot van 1.7 miljoen dollar verdeeld wordt.