Artikel

Alles over Call of Duty Mobile Season 10: World Class

Alles over Call of Duty Mobile Season 10: World Class

Call of Duty: Mobile Season 10 staat voor de deur. 'World Class' staat compleet in het teken van het wereldkampioenschap voetbal dat deze maand in Qatar gespeeld wordt. Het tiende seizoen introduceert drie wereldsterren als operators en voegt een nieuw wapen toe. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Een seizoen in Call of Duty Mobile duurt ongeveer een maand. Het spel heeft iedere maand een ander thema. De content die wordt toegevoegd, hangt samen met dit thema. Ook krijgen Call of Duty Mobile guns geregeld een update bij een seizoensverandering. Het kan dus zijn dat de meta verschuift. Genoeg gekletst, laten we kijken wat het achtste seizoen ons brengt.

Voorafgaand aan de introductie van het nieuwe seizoen is duidelijk geworden dat de komst van Call of Duty: Warzone Mobile een stap dichterbij is. Activision heeft immers de eerste officiële informatie over over de nieuwe battle royale gedeeld.

Call of Duty: Mobile Season 10 release

Call of Duty: Mobile Season 10 gaat op 10 november om 01:00 Nederlandse tijd van start. Nadat je de update gedownload hebt, kun je wederom een maand lang genieten van een seizoen vol nieuwe content.

De Call of Duty: Mobile Season 10 trailer

Activision heeft de Call of Duty: Mobile Season 10 trailer gedeeld. In de trailer van het tiende seizoen zien we Lionel Messi, Paul Pogba en Neymar Jr. schitteren. De ontwikkelaars hebben Call of Duty en de voetbalwereld met elkaar weten te verbinden en dat is in de eerste beelden terug te zien.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=hql5IR2j3qs

Crossroads Strike

Crossroads Strike is de nieuwe map in Call of Duty: Mobile. Fans van de franchise kennen het besneeuwde gebied al van Black Ops Cold War. Verschillende speelstijlen komen op de map goed tot hun recht. In het midden van Crossroads Strike vinden namelijk vuurgevechten op korte afstanden plaats en aan de uiterste zijden kun je met een sniper rifle tegenstanders uitgeschakelen.

call-of-duty-mobile-season-10-crossroads-strike Bron: callofduty.com

Aanpassingen aan de battle royale map

De battle royale map Isolated van Call of Duty: Mobile wordt in het tiende seizoen van aanpassingen voorzien. Op de website van Call of Duty maakt Activision duidelijk dat Atlas Ship Crash Site, Atlas Refining Facility en Stadium worden toegevoegd.

Call of Duty: Mobile Season 10 battle pass

Call of Duty: Mobile Season 10: World Class heeft een volle battle pass. Spelers kunnen een nieuwe assault rifle, blueprints, calling cards, charms, COD Points en tal van andere voorwerpen vrijspelen.

In de gratis battle pass vind je de submachine gun LAPA. Je speelt deze vrij in tier 21 van de seizoenspas. In tier 14 speel je de Operator Skill Ballista EM3. De battle pass wordt verder opgevuld met de eerdergenoemde kleinere voorwerpen en een blueprint van de RPD.

De betaalde battle pass bevat natuurlijk veel meer content. Zo speel je operator skin Paul Pogba vrij. Het is verder mogelijk om unieke blueprints voor de ASM10, LAPA en NA-45 vrij te spelen.

Tot slot hebben de ontwikkelaars wederom seizoensgebonden uitdagingen ontworpen. Door deze te voltooien, verdien je in totaal 30.000 battle pass XP. De nieuwe submachine gun LAPA is ook onderdeel van de battle pass. Dit wapen is gemakkelijk te controleren en op middellange afstanden sterk met de volgende attachments: 5mW Combat Laser, Large Extended Mag, Wild Hip Fire, 8.6" Extended Barrel en Rustle Grip Tape B.

Call of Duty: Mobile store

De introductie van Call of Duty: Mobile Season 10 zorgt ook voor een goed gevulde store. Middels zogeheten lucky draws kunnen spelers proberen om Lionel Messi, Paul Pogba en/of Neymar Jr. als operator te bemachtigen. Ook is de eerste Mythic operator in de in-game winkel te vinden. Tot slot kan ook de content van voorgaande seizoenspassen in de store aangeschaft worden. Dit kan door middel van de battle pass vault.

Call of Duty: Mobile Season 10 zal net als andere seizoenen ongeveer een maand duren.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.