Call of Duty Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie binnen de Call of Duty franchise. Het is een vervolg op Modern Warfare uit 2019 en speelt zich drie jaar later af. De release van deze first-person shooter komt steeds dichterbij. Daarom hebben we alles wat we tot nu toe weten voor je op een rij gezet.

Infinity Ward is verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze game. De ontwikkelaar werkt samen met een groep andere studio's aan Modern Warfare 2 en Warzone 2. De verwachtingen zijn hooggespannen, want de games worden aangekondigd als "The new era of Call of Duty" en worden intern "CoD 2.0" genoemd.

De nieuwe Call of Duty zal een levensduur van twee jaar hebben. Dit betekent dat er in 2023 voor het eerst sinds jaren geen nieuwe, volwaardige titel wordt uitgegeven. Het spel wordt gedurende die twee jaar van periodieke, verse content voorzien.

modern-warfare-2

De releasedatum van Modern Warfare 2

Uitgever Activision heeft bekend gemaakt dat Modern Warfare 2 op 28 oktober 2022 verschijnt. Het is mogelijk om de nieuwste Call of Duty op alle gangbare platformen te spelen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

Per ingang van 28 oktober is het weer mogelijk om Call of Duty op Steam aan te schaffen. PC-spelers kunnen daarnaast ook terecht bij Battle.net, een online dienst van uitgever Blizzard.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=r72GP1PIZa0

De Modern Warfare 2 multiplayer

Binnen Call of Duty draait het allemaal om de multiplayer. Infinity Ward wil dat alle type spelers plezier kunnen bleven aan het spel. Dit heeft ertoe geleid dat de ontwikkelaars nieuwe features ontwikkeld hebben.

De multiplayer is gebouwd op drie pilaren. Elke pilaar vertegenwoordigt één type speler. Het gaat om de volgende types:

  • Rusher: een speler die in hoog tempo op zoek gaat naar tegenstanders;
  • Sentinel: een behouden speler die zijn acties overweegt;
  • Stalker: een speler die zich focust op het winnen van een match.

Nieuwe features

Met deze pilaren in gedachten, hebben de ontwikkelaars nieuwe features ontwikkeld. Zo is het in de multiplayer van Modern Warfare 2 is voortaan mogelijk om te zwemmen en heeft het lopen in water effect op je snelheid.

Daarnaast is het in Modern Warfare 2 én Warzone 2 mogelijk om delen van voertuigen vernietigen. Banden kunnen lek geschoten worden en daken kunnen vernietigd worden om tegenstanders kwetsbaar te maken. Deze beide features worden mogelijk gemaakt door de nieuwe, opgepoetste engine die Modern Warfare 2 en de nieuwe battle royale delen.

Maps

Modern Warfare 2 brengt nieuwe Call of Duty maps met zich mee. Deze nieuwe maps worden ondervedeeld in twee zogeheten 'map styles': battle maps en core maps. Battle maps zijn grotere maps, gemaakt voor speciaal ontwikkelde game modi. Denk hierbij aan ground war in Modern Warfare 2019. Core maps zijn maps die gemaakt zijn voor de traditionele 6v6 gameplay.

Wapens

De terugkeer naar een moderne setting betekent de terugkomst van moderne Call of Duty wapens. De klassieke M16 keert terug en andere wapens, zoals LMP SMG, K Bloc Bison, DK Mike 24, LACH 56, LACH 16, Bryson 500 Shotgun en Expedite 12 Shotgun zijn ook in Modern Warfare 2 te gebruiken.

Verder heeft Infinity Ward bekend gemaakt dat een nieuw en realistisch AI-systeem wordt geïntroduceerd in Call of Duty. Deze AI komt voor in de campaign, co-op modus, Warzone 2, DMZ en wellicht ook de multiplayer.

Tot slot krijgen bestaande features, zoals gunsmith en het prestige systeem een makeover. Vooral dat laatste is nodig. Benieuwd waarom? Wij onderzochten wat Modern Warfare 2 nodigt heeft om een succes te worden.

Campaign en setting van Modern Warfare 2

Het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare 2 speelt zich over de hele wereld af. Centraal staat de strijd tussen Task Force 141 en Al-Qatala. Net als drie jaar geleden is Al-Qatala een bedrijging voor de wereldvrede. Het is aan personages, zoals Soap, Price, Gaz en Alejandro om Al-Qatala uit te schakelen.

Deze gevaarlijke organisatie wordt ondersteund door het cartel Las Almas. Deze criminelen helpen Al-Qatala door middel van wapensmokkel. Ook deze groep mensen moet door Task Force 141 worden uitgeschakeld.

De integratie met Warzone 2

Ontikkelaar Infninity Ward werkt naast Call of Duty: Modern Warfare 2 aan Warzone 2. Beide games hebben dezelfde nieuwe engine. Daarmee kan de battle royale van Call of Duty naar een hoger plan getild worden, aldus Infinity Ward.

Warzone 2 wordt eind 2022 uitgebracht. In tegenstelling tot wat verondersteld werd, is de nieuwe battle royale op alle gangbare platformen te spelen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Ook Warzone 2 zal volledig gratis zijn.

DMZ in Modern Warfare 2

Het komt vaak voor dat Call of Duty een derde game modus bevat. Denk bijvoorbeeld aan Zombies of Special Ops. Toch krijgen deze modi niet altijd de aandacht die de multiplayer bijvoorbeeld wél krijgt. Dat gaat met DMZ veranderen. Infinity Ward werkt immers al meer dan vier (!) jaar aan deze modus.

DMZ is vergelijkbaar met de survival game Escape from Tarkov. In deze game modus word je met een aantal teamgenoten in een grote map gedropt. Daarna moet je opdrachten voltooien en word je tegelijkertijd aangevallen door vijanden.

De Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta

De Call of Duty: Modern Warare 2 bèta biedt spelers de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe game. Infinity Ward heeft aangekondigd dat dit de grootste en meest uigebreide bèta in de geschiedenis van de franchise wordt. Deze testfase gaat na Call of Duty Next van start.

Bèta voor PlayStation

  • Early access: 16 en 17 september
  • Open bèta: 18 tot en met 20 september

Bèta voor Xbox en PC

  • Early access: 22 en 23 september
  • Open bèta: 24 tot en et 26 september

Infinity Ward heeft bekend gemaakt dat verschillende game modi speelbaar zijn. Dit doe je natuurlijk op de nieuwe maps. Één daarvan is Marina Bay Grand Prix.