Artikel

Tien bruikbare Call of Duty: Modern Warfare 2 tips

Tien bruikbare Call of Duty: Modern Warfare 2 tips

Wil jij de Multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 domineren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je het beste uit jezelf haalt en écht het verschil maakt.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie binnen de franchise. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft de Multiplayer van nieuwe elementen voorzien en game modi zoals Special Ops, DMZ en Raids toegevoegd. Dit betekent dat er best veel op je af komt. Maar, wees gerust, want wij gaan je opweg helpen.

Optimaliseer de settings

Voordat je van start gaat, doe je er verstandig aan om een kijkje te nemen naar de beste Call of Duty: Modern Warfare 2 settings. De details maken het verschil en daar zijn de settings hét voorbeeld van. Belangrijk zijn de grafische instellingen. World motion blur, weapon motion blur en depth of field schakel je uit. Dit maakt het makkelijker om tegenstanders te spotten.

Field of view (FOV) is een andere setting die het verschil kan maken. Immers, je bepaalt hiermee je gezichtsveld. Hoe hoger de field of view, hoe meer je in één oogopslag ziet. Maar, een te hoge field of view zorgt ervoor dat je tegenstanders moeilijker te raken zijn. Wij raden een field of view van 95 tot 110 aan.

call-of-duty-settings-instellingen

Tot slot kent iedereen het belang van een juiste mouse sensitivity of controller sensitivity. Echter, wat nogal eens over het hoofd wordt gezien is de ads sensitivity multiplier. Dit is de sensitivity voor wanneer je inzoomt met je wapens. Een ads sensitivity multiplier van 0.7, 0.8 of 0.9 maakt het richten een stuk gemakkelijker.

Double Weapon XP Token

Vanaf 28 oktober tot en met 15 november vindt Pre-Season plaats, een periode voordat Season 1 van start gaat. Bij voorkeur speel je in dit stadium zo veel mogelijk wapens vrij. Daarbij is het verstandig om direct je Double Weapon XP Tokens te gebruiken.

Beschik je over reguliere Double XP Tokens? Zet deze dan niet in! Tijdens Pre-Season kun je immers alleen je Military Ranks behalen. Dit gaat je gemakkelijk af zonder de tokens. Wanneer het eerste seizoen van start gaat en Seasonal Prestige actief is, zet dan deze tokens in.

Camo's vrijspelen? Gebruik launchers!

Één van de leukste activiteiten in Call of Duty is het vrijspelen van Camo's. De meest doorgewinterde spelers willen alle Camo Challenges voltooien en Orion vrijspelen.

Wie deze uitdaging aangaat, doet er verstandig aan om een launcher als secundair wapen te gebruiken. Zo kun je vanaf het moment dat je met het spel start, rustig aan de lastige uitdagingen werken. Wacht je tot het einde om deze voor wapens, zoals launchers te voltooien, dan staat je op het moment dat eenieder de meta heeft vrijgespeeld je een hels karwei te wachten.

Leer anders bewegen

De tijd van een relatief gemakkelijke slide cancel is voorbij. In Call of Duty: Modern Warfare 2 is deze geavanceerde vorm van bewegen immers minder effectief gemaakt. Wie de bèta veelvuldig gespeeld heeft, zal gemerkt hebben dat de jumpshot dit jaar weer prominent aanwezig is.

Call of Duty-spelers zijn altijd op zoek naar manieren om sneller te zijn dan hun tegenstanders. De jumpshot is daar een voorbeeld van. Bij een jumpshot ren, spring en schiet je tegelijk. Dit veroorzaakt een bewegingspatroon waar men moeilijk op anticipeert. Op het internet is een groot aantal video's te vinden waarin deze vorm van bewegen haarfijn wordt uitgelegd.

Houd rekening met een lage 'TTK'

Call of Duty: Modern Warfare 2 kent over het algemeen een lage 'TTK', wat staat voor time to kill. In de praktijk betekent dit dat de persoon dit het eerst schiet, het vuurgevecht wint. Dit zorgt ervoor dat veel spelers een passieve speelstijl hanteren, iets wat de community als frustrerend ervaart.

Wil je niet constant als verliezer uit de strijd komen, dan moet je hier rekening mee houden. Inzoomen alvorens je een hoek om loopt, is een belangrijke tip. Ook kun je de hierboven genoemde jumpshot oefenen om tegenstanders alsnog te verrassen. Tot slot loont het om bij het samenstellen van wapens op een lage 'aim down sight speed' te focussen.

call-of-duty-modern-warfare-2-tips

Gebruik de meta

Één van de belangrijkste Call of Duty: Modern Warfare 2 tips die we je kunnen meegeven, is het gebruiken van de meta. Al in de bèta van deze nieuwe game werd duidelijk dat een aantal wapens met afstand beter is dan de rest. Dit wordt de meta genoemd.

In een ander artikel nemen we de beste Call of Duty: Modern Warfare 2 wapens met je door. Het zal geen verrassing zijn dat wapens als de M4 en de MP5 (Lachmann Sub) ook de komende jaren veel gebruikt gaan worden.

Blueprints

Tijdens de bèta en de vroege toegansperiode van de Campaign kon een aantal blueprints verdiend worden. Blueprints zijn varianten van wapens met vooraf ingesteld attachments. Dit kunnen attachments zijn die jij nog niet hebt vrijgespeeld.

Blueprints zijn met name in de eerste dagen en weken van het spel handig. Voorbeelden van blueprints die je mogelijk hebt vrijgespeeld zijn de Side Impact X13 Auto (bèta), Frontal Impact TAQ 56 (bèta) en Union Guard M4 (Campaign). Blueprints kunnen ook verdiend worden middels Twitch drops.

Selecteer de juiste killstreaks

Door het ontbreken van de klassieke mini-map moeten spelers op zoek naar andere manieren om de positie van tegenstanders te achterhalen. Dit is waar killstreaks, zoals een UAV, Counter-UAV en een Advanced UAV een rol gaan spelen.

De UAV en Counter-UAV zijn killstreaks die met vier en vijf eliminaties gemakkelijk te behalen zijn. Ze zorgen ervoor dat spelers (die niet de perk Ghost gebruiken) op de mini-map verschijnen en dat de mini-map van de tegenstander gesaboteerd wordt. Wat ons betreft zijn deze killstreaks een must om je gameplay te verbeteren.

Denk aan Call of Duty: Warzone 2

Vanaf 16 november kunnen spelers met Call of Duty: Warzone 2 aan de slag. Een groot aantal spelers wil de juiste wapens en attachments voor de nieuwe battle royale vrijgespeeld hebben. Behoor jij tot deze groep spelers? Bedenk dan goed welke wapens tot de meta kunnen behoren.

De M4 en TAQ 56 zijn voorbeelden van wapens die op lange afstanden ongewtijfeld zullen domineren. Voor korte afstanden is de Lachmann Sub (beter bekend als MP5) een wapen om in de gaten te houden.

Andere Call of Duty: Modern Warfare 2 tips

Tot slot hebben we nog wat kleine Call of Duty: Modern warfare 2 tips die je ook kunnen helpen om de Multiplayer te domineren. Om te beginnen is Quick Fix een uiterst bruikbare perk. Met deze perk reset je jezelf naar volledige health wanneer je iemand hebt uitgeschakeld.

De Field Upgrade Dead Silence is enorm belangrijk in Call of Duty: Modern Warfare 2. Dead Silence zorgt er namelijk voor dat je voetstappen gedurende een beperkte periode minder goed te horen zijn, iets wat bijzonder handig is in een game waarin voetstappen zo prominent aanwezig zijn.

Tot slot loont het altijd om samen met vrienden te spelen en te communiceren. Met een goed team ben je beter op de hoogte van wat er om je heen gebeurt. PlayStation-spelers krijgen als ze met elkaar in een party zitten extra weapon XP. Ook het maken van een clan heeft voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat je extra XP krijgt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.