Artikel

Camo's en challenges in Call of Duty: Modern Warfare 2

Camo's en challenges in Call of Duty: Modern Warfare 2

Infinity Ward heeft uitstekend werk geleverd met alle camo's en challenges in Call of Duty: Modern Warfare 2. Spelers kunnen hun favoriete wapens voorzien van een gold, platinum, polyatomic en orion camouflage. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie binnen de franchise. Het spel heeft een levenscyclus van twee jaar en dat betekent dat spelers flink uitgedaagd moeten worden. Wat ons betreft zijn de ontwikkelaars daarin geslaagd: een innovatief systeem dat niet afdoet aan plezier binnen het spel.

Vanzelfsprekend zijn alle camo's ook in Call of Duty: Warzone 2 te gebruiken en vrij te spelen. De nieuwe battle royale wordt immers volledig met de Multiplayer, Special Ops, Raids en DMZ geïntegreerd.

call-of-duty-modern-warfare-2-camo-challenges Bron: callofduty.com

Modern Warfare 2 camo's en challenges

In Call of Duty: Modern Warfare 2 werken camo's en challenges nét even anders dan je gewend bent. Reguliere wapens die je van attachments kan voorzien, hebben vier base camo challenges. Middels deze uitdagingen speel je camo's vrij die je op ieder wapen kan gebruiken. Dit maakt dat er meer dan 180 unieke camo's zijn vrij te spelen.

Alle challenges voor de reguliere wapens zijn generiek van aard. Dit betekent dus dat je geen vervelende uitdagingen, zoals 'mounted kills' hoeft te volbrengen. De M4 heeft bijvoorbeeld de volgende vier camo challenges:

  • Maak een x-aantal kills met de M4
  • Maak een x-aantal kills met de M4 zonder te herladen en doe dit een x-aantal keer
  • Maak een x-aantal double kills met de M4
  • Maak een x-aantal triple kills met de M4

Wapens waar je geen attachments op kan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de RPG-7, vormen een uitzondering op de regel. Bij dit strijdtuig hoef je slechts één base camo challenge te voltooien.

Gold camo

call-of-duty-modern-warfare-2-gold-camo Bron: callofduty.com

Nadat je alle base camo challenges voor een wapen hebt voltooid, kan je aan de slag met de uitdaging voor de gold camo. Deze uitdaging is voor ieder wapen in Call of Duty: Modern Warfare 2 hetzelfde: maak twee of drie kills met het wapen zonder te sterven en herhaal dit een x-aantal keer.

Platinum camo

call-of-duty-modern-warfare-2-platinum-camo Bron: callofduty.com

De platinum camo kan vrijgespeeld worden middels de platinum camo challenge. Deze uitdaging wordt beschikbaar wanneer je de gold camo voor alle wapens in die catergorie (submachine gun of assault rifle bijvoorbeeld) hebt vrijgespeeld.

Polyatomic camo

call-of-duty-modern-warfare-2-polyatomic-camo Bron: callofduty.com

Wie de platinum camo op 51 wapens heeft vrijgespeeld, krijgt de mogelijkheid om de polyatomic camo challenge te voltooien. Deze uitdaging is gebonden aan de categorie van het wapen. Dit maakt dat de uitdaging voor de Lachmann Sub anders is dan die voor de RPG-7.

Orion camo

call-of-duty-modern-warfare-2-orion-camo Bron: callofduty.com

Tot slot de orion camo. Met deze camouflage laat je zien alle wapens in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 meester te zijn. Je krijgt toegang tot orion door polyatomic op 51 wapens vrij te spelen.

Overzicht van alle camo's

Het nieuwe systeem van camo's en challenges in Call of Duty: Modern warfare 2 is even wennen. Maar, met behulp van onderstaand overzicht wordt het al snel duidelijk.

  1. Voltooi alle base camo challenges voor een specifiek wapen
  2. Voltooi vervolgens de gold camo challenge voor de gouden camouflage
  3. Herhaal dit proces voor alle wapens in een categorie
  4. Voltooi vervolgens de platinum camo challenge voor de platinum camouflage
  5. Platinum camo op alle 51 wapens? Je speelt de polyatomic camo challenge vrij
  6. Voltooi de polyatomic challenge voor ieder wapen en je krijgt de orion camo

Weapon mastery

Wanneer je een mastery camo voor een specifiek wapen hebt vrijgespeeld, krijg je toegang tot de weapon mastery challlenges. Middels deze uitdagingen kun je emblems, calling cards en een weapon charm bemachtigen. Onderstaande afbeelding laat zien wat je hiervan kan verwachten.

call-of-duty-modern-warfare-2-weapon-mastery Bron: callofduty.com

Weet je niet met welk wapen je moet beginnen? Wij hebben een lijst met de beste wapens in Call of Duty: Modern Warfare 2 voor je samengesteld. Vanzelfsprekend kunnen de camo's ook in de battle royale vrijgespeeld worden. Neem eens een kijkje naar de beste Call of Duty: Warzone 2 loadouts die we op een rij hebben gezet.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.