Nieuws

Aanpassingen voor Modern Warfare 2 interface op komst

Aanpassingen voor Modern Warfare 2 interface op komst

De Call of Duty: Modern Warfare 2 interface wordt naar verluidt aangepast. Dit weet de doorgaans betrouwbare insider Ralph Valde op whatifgaming.com te melden. Fans van de franchise klagen steen en been oveer de UX en UI dat overmatig gecompliceerd zou zijn.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is op 28 oktober wereldwijd gelanceerd. De nieuwste iteratie is ontwikkeld door Infinity Ward en blijkt een regelrecht succes. Drie dagen na de lancering werd middels de verkoop van het spel immers een omzet van ongeveer 800 miljoen dollar behaald, aldus uitgever Activision. Desondanks krijgen makers de nodige kritiek te verduren.

Aanpassingen aan Modern Warfare 2 interface

Al tijdens de bèta van Call of Duty: Modern Warfare 2 werd duidelijk dat Activision en de ontwikkelaars voornemens zijn zaken te veranderen. De interface ziet er compleet anders uit dan voorheen, zo werd bij het opstarten van de testversie duidelijk. Een grote hoeveelheid kritiek was het gevolg.

Volgens ingewijden zou Activision professionals met een werkverleden bij Microsoft en Hulu hebben aangenomen om de UX (user experience) en UI (user interface) op de schop te gooien. Dat is gelukt, maar het strookt niet met de verwachtingen en eisen van de community. De interface is volgens velen onoverzichtelijk en onnodig gecompliceerd.

Volgens Ralph Valve worden de tekortkomingen erkend en wordt opnieuw gekeken naar de UX en UI om tot een beter ontwerp voor de interface te komen. Dit wordt naar verluidt stapsgewijs gedaan en de eerste aanpassingen zouden omstreeks de introductie van Season 1 doorgevoerd moeten worden.

Het eerste seizoen gaat op woensdag 16 november van start. Op deze dag wordt ook de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2 gelanceerd. Dit spel is gratis te spelen en wordt volledig met Call of Duty: Modern Warfare 2 geïntegreerd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.