Nieuws

KD ratio ontbreekt in Call of Duty: Modern Warfare 2

KD ratio ontbreekt in Call of Duty: Modern Warfare 2

Combat Record, Barracks of gelijkwaardige onderdelen ontbreken in het menu van Call of Duty: Modern Warfare 2. Hierdoor is het voor gamers onmogelijk om hun KD ratio en andere statistieken te achterhalen. Dit leidt tot onvrede binnen de community.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is op 28 oktober wereldwijd gelanceerd. De nieuwste iteratie van de franchise wordt over het algemeen goed ontvangen. De gameplay is fijn, er kan een groot aantal wapens vrijgespeeld worden en er lijkt genoeg aanvullende content in het verschiet te liggen. Toch ontbreekt er iets cruciaals.

Geen KD ratio in Modern Warfare 2?

Sinds jaar en dag zijn KD ratio (kills & deaths), WL ratio (wins & losses), accuracy en score per minute belangrijke variabelen die aantonen hoe goed of slecht een speler is. In Call of Duty: Modern Warfare 2 is het echter onmogelijk om deze gegevens te achterhalen.

Het ontbreken van met name KD ratio wordt veelvuldig op sociale media, zoals Twitter en Reddit besproken, maar uitgever Activision en Ontwikkelaar Infinity Ward hebben tot op heden nog niet gereageerd. Spelers vragen zich derhalve af: worden deze functionaliteiten nog toegevoegd?

Verschillende insiders weten te melden dat de ontwikkelaars hard werken om bepaalde functionaliteiten binnen afzienbare tijd aan Call of Duty: Modern Warfare 2 toe te voegen. Het is onduidelijk of een menu, zoals Barracks of Combat Recards daar onder valt.

Call of Duty: Warzone 2 Season 1 start op 16 november en is het eerste moment waarop nieuwe content aan het spel wordt toegevoegd. Naar verluidt kunnen gamers op die datum met twee klassieke maps uit de franchise aan de slag. De nieuwe battle royale zelf wordt ook op dat moment gelanceerd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.