Artikel

Is Call of Duty: Modern Warfare 2 het kopen waard?

Is Call of Duty: Modern Warfare 2 het kopen waard?

Activision heeft de nieuwste iteratie van hun best verkopende game gelanceerd. Het is daarom hoog tijd om te achterhalen of Call of Duty: Modern Warfare 2 het kopen waard is. Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is één van de meest populaire games van dit moment. Met flitsende reclames op televisie en adembenemende trailers proberen de uitgever en ontwikkelaars gamers warm te laten lopen voor hun nieuwe spel. Dat is gelukt, want deze first-person shooter is de snelst verkopende Call of Duty ooit. Maar, is dat ook terecht? Daar gaan we achterkomen.

call-of-duty-modern-warfare-2-kopen

Waarom Modern Warfare 2 het kopen waard is

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een veelzijdige game. Met verschillende elementen, zoals Campaign, Multiplayer, Special Ops, Raids en DMZ is voor een groot aantal spelers wel iets te vinden wat hem of haar interesseert. Alle elementen staan ook nog eens in verbinding met elkaar. Wat je in Special Ops vrijspeelt, is bijvoorbeeld in de Multiplayer te gebruiken.

Verder wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 periodiek van (gratis) nieuwe content voorzien. In de praktijk kunnen spelers (twee)maandelijks rekenen op nieuwe wapens, maps, game modi en cosmetische voorwerpen, zoals operators en blueprints.

Daarnaast kent de nieuwe first-person shooter een tweejarige levenscyclus, pas in 2024 brengt Activision een nieuwe game uit. Voor een bedrag tussen de 70 en 80 euro schaf je een spel aan dat twee jaar lang alle aandacht van ontwikkelaars krijgt.

Je hoeft niet lang na te denken op welk platform je Call of Duty: Modern Warfare 2 wil kopen. Het spel beschikt namelijk over cross-play, een functie die het mogelijk maakt om met iedereen op alle platformen samen te spelen. Het gaat hier om de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

Tot slot is Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de fanatieke spelers een must-have. De competitieve modus Ranked Play wordt namelijk in de nabije toekomst toegevoegd en het spel wordt volledig geïntegreerd met Call of Duty: Modern Warfare 2, de nieuwste battle royale.

call-of-duty-modern-warfare-2-ranked-play

Waarom je Modern Warfare 2 niet moet kopen?

Call of Duty: Modern Warfare 2 kent een stroeve start. Leaderboards, challenges en barracks zijn functionaliteiten die ontbreken binnen de first-person shooter. Wie geen échte liefhebber van de franchise is, doet er wellicht verstandig aan nog even te wachten met de aanschaf van het spel.

Verder is skill-based matchmaking ook in Call of Duty: Modern Warfare 2 aanwezig. Dit fenomeen zorgt ervoor dat men het altijd tegen spelers van een gelijkwaardig niveau opneemt. Wie beter wordt in het spel, zal daar niet voor beloond worden, omdat tegenstanders gevoelsmatig even goed blijven.

Tot slot hoeven gamers weinig vernieuwingen te wachten. Buiten Weapon Platforms en nieuwe Camo Challenges houden de uitgever en ontwikkelaars vast aan de bekende formule. Dit spreekt sommige mensen aan en zal voor anderen een teleurstelling zijn.

Waar koop ik Modern Warfare 2?

Mocht je besloten hebben Call of Duty: Modern Warfare 2 te kopen, dan moet je nadenken over de plek waar je dit doet. Consolespelers die twijfelen doen er verstandig aan een fysieke versie bij een grote retailer aan te schaffen. Zo behoud je de mogelijkheid om het spel te verkopen, mocht het tegenvallen.

PC-spelers kunnen de first-person shooter middels Steam of Battle.net aanschaffen. De meeste gamers zullen de voorkeur geven aan Steam. De eerste dagen na de lancering werd op dit platform al een piek bereikt van ongeveer 262.00 spelers.

Of Call of Duty: Modern Warfare 2 het kopen waard is, is een vraag die je uiteindelijk zelf moet beantwoorden. Wij hopen dat bovenstaande informatie het maken van een keuze iets makkelijker gemaakt heeft. Mocht je uiteindelijk tot aanschaf overgaan, neem dan de beste Call of Duty: Modern Warfare 2 tips even door.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.