Nieuws

Wanneer is de Call of Duty: Modern Warfare 2 release?

Wanneer is de Call of Duty: Modern Warfare 2 release?

De Call of Duty: Modern Warfare 2 release komt steeds dichterbij. Met extravagante trailers, uitgebreide blogposts en prachtige reclames op de televisie maakt uitgever Activision gamers warm voor hun nieuwe first-person shooter. Maar, op welk tijdstip kan men in Nederland met het spel aan de slag?

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie binnen de populaire spelreeks. Het spel is ontwikkeld door Infinity Ward en wordt met verschillende elementen, zoals Campaign, Multiplayer, Special Ops, DMZ en Raids wereldwijd op hetzelfde moment gelanceerd.

Embedded content: https://twitter.com/CallofDuty/status/1582415412062392324

Call of Duty: Modern Warfare 2 release

De officiële Call of Duty: Modern Warfare 2 release vindt op vrijdag 28 oktober tussen 01:00 en 06:00 Nederlandse tijd plaats. Vanaf dat moment gaan fans over de gehele wereld gelijktijdig met de nieuwe first-person shooter aan de slag.

Wie een digitale pre-order heeft geplaatst, krijgt de mogelijkheid om het spel op een eerder moment te downloaden, een zogeheten pre-load. Voor PlayStation-spelers is dit vanaf 20 oktober mogelijk en Xbox-spelers kunnen dit vanaf 19 oktober om 19:00 doen. PC-spelers moeten tot 26 oktober wachten om het spel te downloaden.

Vanaf 28 oktober gaat de pre-season periode binnen Call of Duty: Modern Warfare 2 van start. Deze duurt tot 16 november, het moment dat Season 1 van start gaat. De eerste weken staan traditiegetrouw in het teken van het vrijspelen van wapens, attachments, perks en equipment.

Op 16 november wordt ook Call of Duty: Warzone 2 gelanceerd, de nieuwe battle royale van de franchise. Beide spellen worden volledig met elkaar geïntegreerd. Dit betekent dat alles wat je in bijvoorbeeld de Multiplayer of Special Ops vrijspeelt, ook in de battle royale kan gebruiken.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.