Nieuws

Modern Warfare 2 multiplayer map verdwenen bij launch

Activision

Waar we in Europa nog even moeten wachten op de release van Modern Warfare 2 zijn er al delen in de wereld waar ze de nieuwe Call of Duty al wel kunnen spelen. Spelers werden echter verrast met maar tien multiplayer maps. Terwijl er oorspronkelijk elf aangekondigd waren.

Nadat de fans tijdens de beta kennis konden maken met een handjevol van de kleinere maps van MW2 stonden ze te popelen om de andere mappen te spelen. In plaats van de beloofde elf troffen de spelers er maar tien aan. Museum, een map die de meeste wel kennen van de beta, is verdwenen uit het spel. Momenteel heeft Infinity Ward nog niks laten weten over de bedoeling van de ontbrekende map. Er wordt gespeculeerd dat de map te groot is voor de kleine 6v6 gamemodes die er voor zijn bedoelt. Tijdens de beta werd er namelijk vooral geklaagd over museum en de grootte van de map. Tot op heden is er alleen keuze tussen 6v6 game modes en de grote gevecht modus als Ground War. Het is echter mogelijk dat de ontwikkelaar een 10v10 playlist toevoegt.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een map verdwijnt uit Modern Warfare 2. Tijdens de beta was het ook Museum die een tijdje uit de roulatie verdween. Uiteindelijk kwam de map gewoon weer terug. Ook zou er oorspronkelijk een extra map beschikbaar zijn tijdens de beta. Grand Prix zou eerst ook speelbaar zijn, maar Infinity Ward liep tegen problemen aan met de naam. Inmiddels staat de map als Crown Raceway in de playlist.

Met de verdwijning van Museum lanceert de nieuwe editie van de Call of Duty-franchise met tien mappen voor de kleine gamemodes. Dat is zes minder in vergelijking met de voorganger. Met zestien mappen op launchday steekt Vanguard echter boven de rest uit. Zo had Black Ops Cold War maar acht maps beschikbaar op dag één. De fans hebben met tien maps niks te klagen, maar het is een flinke tegenvaller voor Infinity Ward dat ze niet met de oorspronkelijk bedoelde elf maps het spel lanceren.

Modern Warfare 2

Spelers die het spel al hebben gekocht kunnen het vanaf dit moment downloaden. Het spel is echter daadwerkelijk pas vanaf 01.00 op 28 oktober te spelen. De echte fanatiekelingen kunnen vannacht aan de slag.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen