Artikel

Prestige in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2

Prestige in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2

Er zijn verschillende manieren om progressie te boeken in Call of Duty: Modern Warfare 2, maar de belangrijkste is seasonal prestige. Wij vertellen je alles wat je over het progressiesysteem van de nieuwste iteratie moet weten. Zo ga jij goed voorbereid van start.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie binnen de franchise. Het spel wordt ontwikkeld door Infinity Ward en heeft een levenscyclus van twee jaar. Om spelers twee jaar lang geïnteresseerd te houden, heeft de ontwikkelaar seasonal prestige, mastery camo's, weapon mastery en tal van andere uitdagingen ontwikkeld.

Sinds de introductie van de battle pass en seizoenen binnen Call of Duty is prestige op de schop gegaan. Activision heeft drie jaar geleden besloten het systeem van seasonal prestige te introduceren en dat is ook in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 actief.

call-of-duty-modern-warfare-2-seasonal-prestige

Military ranks

Eenieder die met Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 aan de slag gaat, start met military ranks. Dit zijn de eerste 55 levels die je moet behalen. Gaandeweg dit proces krijg je toegang tot het samenstellen van wapens en speel je perks, field upgrades en equipment vrij.

Ervaring (XP)

Ervaring (XP) verdienen is belangrijk binnen Call of Duty. Het doorlopen van military ranks, behalen van seasonal prestige en zelfs het vrijspelen van wapens, overal is XP voor benodigd.

Spelers kunnen XP verdienen door simpelweg de game te spelen. Wedstrijden winnen, grote hoeveelheden kills maken en het spelen van de 'objective' zorgt ervoor dat je meer ervaring in de wacht sleept. Challenges is een andere, aanvullende manier om XP te verdienden.

call-of-duty-warzone-2-seasonal-prestige

Seasonal prestige in Modern Warfare 2

Vanaf 16 november 2022 hebben spelers middels seasonal prestige de mogelijkheid om nieuwe prestige ranks te behalen. Bij het bereiken van een bepaalde rank komen spelers in een nieuwe prestige terecht. Dat ziet er als volgt uit:

  • Prestige 1 - Rank 56
  • Prestige 2 - Rank 100
  • Prestige 3 - Rank 150
  • Prestige 4 - Rank 200
  • Prestige 5 - Rank 250

Wat als een seizoen eindigt? Dan blijft de behaalde rank staan en is het mogelijk om vanuit hetzelfde punt nieuwe progressie boeken. Wanneer een nieuw seizoen start, worden immers nieuwe prestiges toegevoegd. Dit betekent dat in het tweede seizoen prestiges uit het eerste seizoen nog gewoon behaald kunnen worden.

Het bereiken van een prestige levert ook het nodige op. Spelers krijgen bijvoorbeeld een prestige emblem (zie bovenstaande afbeelding) en spelen nieuwe uitdagingen vrij die ze voor aanvullende beloningen kunnen voltooien.

Belangrijk om te onthouden is het feit dat een rank of een prestige in Call of Duty de komende jaren niet gereset wordt. Dit zorgt ervoor dat seasonal prestige meer lijkt op het traditionele systeem, maar dan met limiet aan prestiges dat in één seizoen behaald kan worden.

Challenges

Activision en Infinity Ward hebben verschillende challenges ontwikkeld om je te helpen bij het boeken van progressie. Dagelijks zijn verschillende generieke of specifieke opdrachten te voltooien die ervaring opleveren. Een voorbeeld hiervan is het maken van een aantal kills met een bepaald wapen.

Career challenges zijn uitdagingen die groter van aard zijn. Spelers doen er doorgaans weken of maanden over om deze volledig te voltooien. Kenmerkend voor deze uitdagingen zijn de verschillende niveaus. Zo moet je bijvoorbeeld 50 longshot kills maken om het eerste niveau te voltooien. Met ieder niveau wordt de uitdaging uitgebreid.

Special Ops kent eigen, specifieke career challenges. Hiermee trachten de uitgever en ontwikkelaar iedereen meerdere elementen van Call of Duty: Modern Warfare 2 te spelen. Ook deze uitdagingen leveren de nodige ervaring op.

Één franchise, één prestige

Progressie binnen Call of Duty is universeel. Het maakt niet uit of je Call of Duty: Modern Warfare 2 (Multiplayer, Special Ops, Raids en DMZ), Call of Duty: Warzone 2 of Call of Duty: Warzone Mobile speelt, alle ervaring die je in de wacht sleept blijft behouden.

Dit betekent dat alles wat je doet gevolgen heeft voor je seasonal prestige. Een belangrijke voorwaarde is het aanmaken van een Activision-ID, een algemeen account voor alle platformen waarop je speelt.

Mastery Camo's

Wie geen interesse heeft in seasonal prestige, haalt mogelijk voldoening uit het vrijspelen van mastery camo's in Call of Duty: Modern Warfare 2. Deze camouflages voor je wapens vergen bepaalde vaardigheden en doorzettingsvermogen. Wij schreven een artikel waarin we je er alles over uitleggen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.