Nieuws

De Call of Duty: Modern Warfare 2 servers zijn nu live

De Call of Duty: Modern Warfare 2 servers zijn nu live

Call of Duty: Modern Warfare 2 is officieel gelanceerd. Alle servers zijn live en dat betekent dat wereldwijd miljoenen fans met de nieuwe first-person shooter aan de slag gaan. Uitgever Activision noemt het "een nieuw tijdperk voor Call of Duty".

Voor Nederlandse gamers ging het feest vannacht tussen 01:00 en 06:00 van start. Wie in het bezit is van een spelcomputer (PlayStation of Xbox) kon net na middernacht met het spel aan de slag. PC-spelers moesten tot de start van de ochtend wachten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is live

Call of Duty: Modern Warfare 2 is ontwikkeld door Infinity Ward. Nu de servers live zijn kunnen gamers genieten van verschillende elementen, zoals de Campaign, Multiplayer en Special Ops. De ontwikkelaar heeft echter ook Raids en DMZ ontwikkeld, twee game modi die in een later stadium beschikbaar zullen zijn.

De lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2 is een bijzondere. De nieuwste iteratie heeft namelijk een levenscyclus van twee jaar. Normaliter wordt ieder jaar een nieuw spel uitgebracht, maar dat is dit jaar dus anders. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen.

Vanaf 16 november wordt het spel volledig geïntegreerd met Call of Duty: Warzone 2, de nieuwste battle royale van de franchise. Dit spel is op alle gangbare platformen gratis te spelen en voorwerpen die je in Call of Duty: Modern Warfare 2 hebt vrijgespeeld, zijn ook in de battle royale te gebruiken.

Gelijktijdig met de introductie van de nieuwe battle royale gaat het eerste seizoen van start. De komst van Call of Duty: Warzone 2 Season 1 voorziet de gehele franchise van nieuwe content. De komende twee jaar blijven uitgever Activision en de talloze ontwikkelaars Call of Duty van nieuwe content voorzien.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.