Artikel

Dit is Special Ops in Call of Duty: Modern Warfare 2

Dit is Special Ops in Call of Duty: Modern Warfare 2

Activision heeft Special Ops voor Call of Duty: Modern Warfare 2 aangekondigd. De geliefde co-op-game modus keert dus na enkele jaren terug binnen de franchise. Volgens de uitgever wordt 'Spec Ops' dit jaar met verschillende modi geïntegreerd en gaat het een belangrijke rol spelen.

Special Ops gaat verder waar de Campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2 ophoudt. Samen met een teamgenoot wordt je op verschillende missies gestuurd. Deze liggen in het verlengde van de avonturen die je met Ghost, Price, Soap en andere leden van Task Force 141 hebt beleefd.

call-of-duty-special-ops Bron: callofduty.com

Special Ops in Modern Warfare 2

Special Ops in Call of Duty: Modern Warfare 2 speelt zich af in Al Mazrah. Dit fictieve gebied in het Midden-Oosten is eveneens het strijdtoneel van verschillende Multiplayer maps, de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2 én DMZ.

Ook in de co-op-game modus neem je het op tegen Al Qatala. Deze fictieve terreurorganisatie heeft het gemunt op het vrije westen. Samen met je vrienden krijg je de opdracht om de leden van deze groep te stoppen.

Missies

Infinity Ward is voornemens de content rondom Special Ops de komende twee jaar uit te breiden, net als bij de Multiplayer en de battle royale het geval is. Vanaf de lancering op 28 oktober 2022 zijn er drie missies beschikbaar:

  • Low Profile
  • Denied Area
  • Defender: Mt Zaya

Binnen Low Profile moet je één van de vele dorpen binnen Al Mazrah infiltreren. Je start deze missie in het holst van de nacht om informatie en bewijs over de misdaden van Al Qatala te verzamelen. Hierbij probeer je niet opgemerkt te worden door de bevolking.

Denied Area is een missie die met meer geweld en chaos gepaard gaat. Meerdere SAM afweersystemen voorkomen versterkingen binnen Al Mazrah. Jij en je teamgenoot moeten deze met behulp van een voertuigen vernietigen. Denierd Area speelt zich in een stad af.

Defender: Mt Zaya is dé missie voor de survival-liefhebber. Je moet immers het observatorium in Al Mazrah verdedigen. Verschillende golven van tegenstanders zullen op je afkomen en bommen willen plaatsen.

Om dit gevaar het hoofd te bieden, kunnen voorwerpen, zoals killstreaks, lethal equipment, tactical equipments, munitie en armor plates met in-game cash aangeschaft worden. Infinity Ward daagt spelers uit zo lang mogelijk in leven te blijven.

De introductie van het eerste seizoen heeft de missie High Ground aan Special Ops toegevoegd. Spelers moeten hierin op zoek naar communicatieservers om deze te vernietigen. Vervolgens moet drie keer een hard drive met belangrijke informatie gevonden worden.

Om deze tactische operatie uit te voeren, wordt één speler van het team belast met de taak een Attack Chopper te besturen, terwijl de rest van het team aan de grond blijft.

modern-warfare-2-special-ops

Special Ops Stars

Competitieve spelers kunnen elke week Special Ops Stars verdienen. Deze sterren worden verkregen door één van bovenstaande missies onder bepaalde voorwaarden te voltooien. Hoe strenger de voorwaarden, hoe meer sterren er verdiend kunnen worden. Dat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

  • Één ster: voltooi de missie
  • Twee sterren: voltooi de missie binnen 25 minuten
  • Drie sterren: voltooi de missie binnen 15 minuten

Infinity Ward ontwikkelt ook dagelijkse uitdagingen waarmee spelers extra sterren binnen Special Ops kunnen verdienen. Special Ops Stars kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het vrijspelen en upgraden van kits.

Backpack en kits

De backpack en kits spelen een belangrijke rol in de Special Ops van Call of Duty: Modern Warfare 2. In de rugzak kunnen namelijk bruikbare voorwerpen opgeslagen worden, waaronder één van de drie kits:

Bij de assault kit ligt de focus met een armor box field upgrade en extra stims op extra armor. De medic kit is ervoor bedoeld om teamgenoten met onder andere een Revive Pistol field upgrade snel weer op de been te helpen. Tot slot helpt de recon kit met onder andere Snapshot Pulse field upgrade bij het lokaliseren van tegenstanders.

Het is mogelijk om deze kits in Special Ops te levelen en daarmee te verbeteren. Hoe beter de kit, hoe meer voorwerpen deze bevat. Dit levelen doe je door bepaalde missies en bijbehorende uitdaingen succesvol te voltooien. Iedere kit kan maximaal rank 10 bereiken.

Operators

Operators kunnen in Call of Duty: Modern Warfare 2 op een aantal manieren vrijgespeeld worden, waaronder middels Special Ops. Hiervoor moeten speciale uitdagingen binnen Low Profile, Denied Area en Defender: Mt Zaya volbracht worden. De ontwikkelaars proberen hiermee de herspeelbaarheid van deze game modus te vergroten.

Integratie met Raids en DMZ

Infinity Ward heeft bepaalde elementen van Special Ops met Raids en DMZ geïntegreerd. De ontwikkelaar raadt aan om minimaal één van de missies met drie sterren te voltooien en één van de kits tot rank 5 te levelen, deze gebruik je namelijk ook in de andere game modi

DMZ wordt gelijktijdig met Call of Duty: Warzone 2 op 16 november gelanceerd. Call of Duty: Modern Warfare 2 is benodigd om DMZ te spelen. Raids wordt een maand later op 14 december aan de nieuwste iteratie toegevoegd.

Vanzelfsprekend wordt alle progressie die je binnen Special Ops, Raids en DMZ behaalt, meegenomen naar de Multiplayer en de battle royale. Ook Special Ops is vermoedelijk middels cross-play te spelen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.