Call of Duty Warzone

Call of Duty: Warzone is een Battle Royale-game. De game wordt uitgegeven door Activision en ontwikkeld door Raven Software en Infinity Ward. Warzone is onderdeel van de populaire spelreeks Call of Duty. In maart 2020 werd Warzone, als onderdeel van Call of Duty: Modern Warfare, gelanceerd. Ieder jaar wordt Warzone geïntegreerd met de laatste Call of Duty-game. Warzone is gratis te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

call-of-duty-warzone

Wat is Call of Duty: Warzone?

In de Battle Royale-game modus van Call of Duty: Warzone word je samen met 150 andere spelers in de map Verdansk gedropt. Warzone speel je solo of in teams van twee, drie of vier spelers. Het doel binnen Call of Duty: Warzone is simpel: als laatste levend overblijven. Dit doe je terwijl een storm van dodelijk gas op je hielen zit. Het speelveld van Warzone wordt dus gedurende de match steeds kleiner.

Net als de reguliere Call of Duty-games is Warzone een first-person shooter. Je start met slechts één pistol en wat kogels, maar daar blijft het niet bij. Kenmerkend voor Warzone is in-game cash, waarmee je upgrades kan kopen bij een Buy Station. Één van deze upgrades is een loadout: een class die je, net als in de Multiplayer van Call of Duty, zelf kan samenstellen. Verder kan je met Contracts en In-Game Events extra in-game cash verdienen of besparen. Verspreid over de map liggen wapens, cash en items die je kan gebruiken.

Als je wordt uitgeschakeld, is het niet direct voorbij. Speel je in een team, dan word je eerst ‘down’ geschoten, een soort final stand. De tegenstander kan jou definitief uitschakelen of jouw teamgenoten kunnen je reviven. Wie een Self-Revive kit heeft gekocht, kan zichzelf ook reviven.

Een bekend onderdeel van Warzone is de Gulag. Een speler komt in de Gulag terecht als hij voor het eerst uitgeschakeld wordt. In de Gulag strijd je in een 1 versus 1 situatie tegen een andere speler. De winnaar keer terug en de verliezer is definitief klaar, tenzij hij door zijn team bij een Buy Station wordt teruggekocht.

Hoe download ik Call of Duty: Warzone?

Call of Duty: Warzone is gratis te spelen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Warzone is onderdeel van de Call of Duty spelreeks. Wie daarom Modern Warfare, Black Ops Cold War of Vanguard gedownload heeft, kan Warzone downloaden via het in-game hoofdmenu.

Het is ook mogelijk om Call of Duty: Warzone afzonderlijk te downloaden. Voor de PlayStation- en Xbox-spelers kan dit via de PlayStation Store en Xbox Store. Daar zoek je op Call of Duty: Warzone en download je de game.

PC-spelers gaan naar Battle.net. Daar zoek je op Call of Duty: Warzone of Call of Duty: Modern Warfare. Vervolgens kan de game gedownload worden. Om de game op PC te spelen, moet een Blizzard account aangemaakt worden.

Wat zijn Warzone loadouts?

Wie zich in Call of Duty: Warzone verdiept, zal merken dat loadouts een belangrijke rol spelen. In Warzone hebben de spelers de mogelijkheid om hun eigen loadout in de map te laten droppen. Een loadout is hetzelfde als een class in de Multiplayer van Call of Duty. De beste Warzone loadouts kunnen het verschil maken. Deze stel je in het menu samen, voordat je een match start.

Met een Loadout Drop Marker kun je jouw favoriete loadout laten droppen. Deze koop je in-game bij een Buy Station voor $10.000 in-game cash.

Heeft Call of Duty: Warzone cross-play?

Call of Duty: Warzone heeft cross-play. Dit betekent dat het mogelijk is om met spelers van de verschillende platformen samen te spelen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Om optimaal gebruik te maken van cross-play is een Activision-account benodigd.

Het in- en uitschakelen van cross-play binnen Warzone gebeurt binnen de settings. Onder het kopje account kan je cross-play in- en uitschakelen. Om met vrienden van andere platformen samen te spelen, moet je hun Activision ID toevoegen. Dit doe je via het social-menu. Ook het accepteren van uitnodigingen van vrienden doe je via dit menu. Een Activision ID krijg je bij het aanmaken van een Activision account.

Naast cross-play is binnen Call of Duty ook cross-progression van toepassing. Dit betekent dat alle progressie binnen Call of Duty: Warzone, Call of Duty Zombies en Call of Duty: Vanguard wordt gelijk getrokken. Dit maakt het mogelijk om wapens in de Multiplayer van Vanguard te levelen om ze vervolgens binnen Warzone te gebruiken. Om van cross-progression gebruik te kunnen maken is een Activision-account benodigd.