Call of Duty: Warzone 2

Call of Duty: Warzone 2 is de nieuwe battle royale game van de Call of Duty franchise. Na de officiële aankondiging is duidelijk geworden dat het spel een evolutie in het genre gaat worden. Warzone 2 krijgt een nieuwe map, een opgepoetste engine en is gemaakt om de mogelijkheden van de nieuwe generatie consoles optimaal te benutten.

Warzone 2 wordt net als Modern Warfare 2 ontwikkeld door Infinity Ward. De ontwikkelaar schept hoge verwachtingen door de games "The new era of Call of Duty" te noemen. Intern worden de games "CoD 2.0" genoemd. Warzone 2 en Modern Warfare 2 zijn volledig geïntegreerd en worden periodiek van nieuwe content voorzien.

De Warzone 2 releasedatum

Lang hoeven de fans van Call of Duty niet op de nieuwe battle royale te wachten. Warzone 2 wordt immers eind 2022 uitgebracht. Tijdens de gameplay reveal van Modern Warfare 2 werd bekend gemaakt dat Warzone 2 nog in 2022 wordt uitgebracht.

Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober 2022 uitgebracht. Infinity Ward zal zichzelf volledig willen richten op het eerste seizoen van de nieuwste iteratie. Bij de start van het tweede seizoen, ergens in december, heeft de ontwikkelaar vermoedelijk tijd om de lancering van Warzone 2 in goede banen te leiden.

Op welke platformen is Warzone 2 te spelen?

Call of Duty: Warzone 2 is op alle gangbare platformen te spelen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. PC-spelers kunnen Warzone 2 downloaden op Battle.net of Steam. Ook Warzone 2 is gratis.

De berichten over het exclusief uitbrengen van Warzone 2 op de nieuwe generaties consoles en PC lijken dus niet te kloppen. Op dit moment is het nog niet duidelijk of features, zoals een FOV-slider en een hogere framerate op alle platformen beschikbaar zullen zijn.

De Warzone 2-map

Call of Duty: Warzone 2 krijgt maar liefst twee nieuwe maps. Een half jaar voor de release onthulde insider Tom Henderson het ontwerp van de Warzone 2 map. Uit het ontwerp is duidelijk geworden dat onder andere rivieren, dorpen, moderne steden, een haven en een vliegveld onderdeel uitmaken van het nieuwe strijdveld.

Tijdens de Modern Warfare 2 reveal zijn de eerste beelden van de Warzone 2 map getoond. In drie seconden zien we een deel van de moderne stad in het noordoosten van de map. De oplettende kijker ziet dat de klassieke map Highrise onderdeel van de moderne stad is.

Naast Highrise worden volgens Tom Henderson nog meer bekende POI's (points of interest) onderdeel van Warzone 2. Het zou gaan om Quarry, Afghan, Terminal en Favela.

Verder heeft Tom Henderson duidelijk gemaakt dat Warzone 2 een kleinere, tweede map krijgt. Deze map is volgens de insider al in ontwikkeling en is qua grootte vergelijkbaar met Rebirth Island. Het ontwikkelen van een tweede map lijkt een verstandige zet van Infinity Ward. Rebirth Island is immers minstens zo populair als het huidige Caldera.

Nieuwe features in Warzone 2

De komst van Warzone 2 en Modern Warfare 2 brengt tal van nieuwe features met zich mee. In Call of Duty's nieuwe battle royale is het mogelijk om in de rivieren te zwemmen. Daarnaast heeft het lopen in water effect op je snelheid.

Ook het gebruik van voertuigen krijgt een flinke upgrade. In Warzone 2 is het mogelijk om voertuigen te beschadigen en ze zo minder bruikbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het lek schieten van de banden of het beschadigen van het dak van een auto. Ook is het mogelijk uit een voertuig te hangen om vervolgens op tegenstanders te schieten.

Verder heeft ontwikkelaar Infinity Ward bekend gemaakt dat een realitische AI onderdeel is van Warzone 2. Deze AI moet zich net als echte spelers gaan gedragen. Op welke manier deze nieuwe feature geïmplementeerd wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk wordt de AI ingezet bij spelers met een laag vaardigheidsniveau.

Warzone 2 gameplay

De uitgever en ontwikkelaars van Warzone 2 hebben nog geen officiële gameplay gedeeld. Wel hebben de fans inmiddels een eerst blik op Call of Duty's nieuwste iteratie kunnen werpen. Aangezien Warzone 2 en Modern Warfare 2 dezelfde engine delen en met elkaar geïntegreerd worden, hebben we een aardig beeld hoe de nieuwe Battle Royale eruit gaat zien.

Uit bovenstaande beelden wordt ook duidelijk welke Call of Duty wapens in Warzone 2 te gebruiken zijn. De MP7, AK-47, M4, M16 en MP5 zijn een aantal voorbeelden.