Call of Duty: Warzone 2

Call of Duty: Warzone 2 is de nieuwste battle royale van de franchise. Met een veelzijdige map, een opgepoetste engine en tal van nieuwe functionaliteiten is het spel een evolutie in zijn genre, aldus ontwikkelaars Infinity Ward en Raven Software.

De ontwikkelaars scheppen met Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 hoge verwachtingen door deze games "het nieuwe tijdperk van Call of Duty" te noemen. Beide titels zijn volledig met elkaar geïntegreerd en worden periodiek van nieuwe content voorzien.

De Call of Duty: Warzone 2 releasedatum

Fans van Call of Duty kunnen vanaf woensdag 16 november 2022 met de nieuwe battle royale aan de slag. Vanaf dat moment gaat het eerste seizoen van start, welke ook binnen de andere titels van de franchise actief is.

De lancering van de nieuwe battle royale vindt nog geen drie weken na de start van de nieuwe multiplayer plaats. Spelers die in de battle royale een sterke start willen maken, doen er verstandig aan om alvast wat wapens en toebehoren vrij te spelen.

Op welke platformen is Warzone 2 te spelen?

Call of Duty: Warzone 2 is op alle gangbare platformen te spelen. Dit zijn de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. PC-spelers kunnen de battle royale downloaden op Battle.net of Steam. De game is volledig gratis te spelen.

Ondanks het feit dat de game op platformen van verschillende generatie spelcomputers te spelen is, werken niet alle functionaliteiten hetzelfde. Zo heeft de game beperkingen met betrekking tot de FOV-slider en laadtijden op oude generatie spelcomputers.

De Call of Duty: Warzone 2-map

Overwinningen probeer je te behalen op de Call of Duty: Warzone 2 map Al Mazrah. Het betreft een groot fictief gebied dat ergens in het Midden-Oosten gelegen is en waar grote steden, kleine(re) dorpen, fabrieken, havens en vliegvelden te vinden zijn.

Opvallend is de aanwezigheid van water, want aan de oost- en zuidzijde van de map zijn rivieren en waterwegen te vinden. Middels nieuwe functionaliteiten moet water een grotere rol gaan spelen binnen de battle royale.

call-of-duty-warzone-2-map-al-mazrah

Doorgewinterde Call of Duty-fans zullen een aantal locaties herkennen. De ontwikkelaars hebben immers een aantal klassieke multiplayer maps in Al Mazrah verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn Highrise (Al Mazrah City), Terminal (Airport), Quarry (Quarry) en Showdown (Ahkdar Village).

Naar verluidt is een tweede, kleinere map voor Call of Duty: Warzone 2 in ontwikkeling. Infinity Ward en Raven Software zouden voornemens zijn om een met Rebirth Island vergelijkbare map in een later stadium toe te voegen. Kleine maps met snelle gameplay zijn traditiegetrouw immers in trek bij de spelers.

Nieuwe features in Warzone 2

In Call of Duty: Warzone 2 kunnen fans rekenen op gevechten op de grond, in het water en in de lucht. Met name gevechten in en rondom het water veranderen de dynamiek van de battle royale. Het is immers mogelijk om te zwemmen en wapens in het water te gebruiken. De ontwikkelaars hebben ook verschillende watervoertuigen toegevoegd.

Naast watervoertuigen zijn er nog tal van andere, reguliere voertuigen die in de game gebruikt kunnen worden. Nieuw is het grote aantal mogelijke interacties. Zo kunnen spelers banden van auto's lekschieten en ramen inslaan om hangend uit een auto of vrachtwagen op een tegenstander te schieten.

In de battle royale lopen spelers naast reguliere tegenstanders ook zogeheten NPC's tegen het lijf. Deze zijn door artificial intelligence gedreven en verdedigen een 'stronghold'. Spelers kunnen ervoor kiezen deze NPC's aan te vallen of hen te laten leven.

warzone-2-cirkel

De manier van krimpen van de Safe Zone is ook nieuw. Het is mogelijk dat er in de loop van de wedstrijd drie cirkels ontstaan. Deze vervormen tegen het einde tot één veilige zone die steeds kleiner wordt.

Loadouts

Loadouts zijn een essentieel onderdeel van Call of Duty: Warzone 2. Ze maken het spel namelijk uniek in zijn soort. Echter, met de introductie van de nieuwe battle royale werken deze kisten nét even anders dan de meeste spelers gewend zijn.

Naar verluidt kunnen loadout drops niet meer gekocht worden. Op een gegeven moment landen verschillende kisten verspreid over het fictieve gebied Al Mazrah. Spelers kunnen eenmalig hun favoriete strijdtuig claimen. Maar, welke wapens kies je?

Een loadout drop is in feite hetzelfde als een class in de Multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2. Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen spelers hun favoriete wapens met attachments, perks en equipment samenstellen. Benieuwd naar de beste Call of Duty: Warzone 2 loadouts? Je vindt ze in het daarvoor bestemde artikel.

Het ultieme wapen creëren doe je middels de vernieuwde Gunsmith. Wapens kunnen van vijf attachments voorzien worden. Wie zijn favoriete assault rifle, submachine gun of sniper rifle écht naar zijn hand wil zetten, kan enkele attachments zelf aanpassen middels attachment tuning. Verder kunnen wapens van verschillende Mastery Camo's voorzien worden.

Gulag

De komst van de nieuwe battle royale brengt aanpassingen aan de Gulag met zich mee. Spelers strijden immers in teams van twee om de terugkeer naar Al Mazrah. Het gaat hier om twee willekeurige spelers die middels de nieuwe functie proximity chat met elkaar kunnen communiceren. Lukt het niet om als winnaar uit de strijd te komen, dan hebben teamgenoten alsnog de mogelijkheid om je bij The Shop terug te kopen.

Third-person playlist

Het is net als in Call of Duty: Modern Warfare 2 mogelijk om Call of Duty: Warzone 2 in derdepersoonsperspectief te spelen. Het gaat hier om exclusieve playlists die in het menu van de battle royale te kiezen zijn. Het is niet mogelijk om in de reguliere game modi een ander perspectief te gebruiken.

Call of Duty: Warzone 2 gameplay

De Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 gameplay trailer toont in vogelvlucht wat de nieuwe battle royale (en de multiplayer) te bieden heeft. Al Mazrah, de verschillende (water)voertuigen, interacties met water, wapens en nog veel meer nieuwe functionaliteiten komen in de beelden voorbij.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=tnsOrbljnK0

Battle pass in Call of Duty: Warzone 2

Call of Duty: Warzone 2 wordt ieder seizoen van nieuwe content voorzien. Het gaat hier om de introductie van bijvoorbeeld wapens, game modi en operators. Verreweg de meeste (cosmetische) voorwerpen worden echter middels de battle pass geïntroduceerd. Dit is een seizoenspas die omgerekend voor ongeveer tien euro aan te schaffen is.

Gedeelde progressie

Door ervaringspunten (XP) in de wacht te slepen, kunnen tiers binnen de battle pass vrijgespeeld worden. Daarnaast kunnen spelers ook progressie boeken middels Seasonal Prestige, een systeem waarin ieder seizoen een bepaald aantal levels behaald kan worden.

Binnen de gehele franchise is één en dezelfde battle pass en Seasonal Prestige actief. Dit betekent dat je progressie boekt, ongeacht het spel dat je speelt. Het maakt dus niet uit of je Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Warzone 2 of zelfs Call of Duty: Warzone Mobile speelt.

DMZ

Infinity Ward noemt DMZ het best bewaarde geheim binnen de franchise. DMZ is een op Escape from Tarkov gebaseerde modus binnen Call of Duty: Warzone 2 die tactisch gespeeld moet worden. Het doel binnen DMZ is zo lang mogelijk in leven blijven om uiteindelijk aan een gevaarlijke situatie te ontsnappen. De modus bevat naar verluidt RPG- en MMO-elementen.

Warzone 2 Ranked Play

Infinity Ward en Raven Software zijn voornemens Call of Duty: Warzone 2 Ranked Play te introduceren. Dit moet een opzichzelfstaande competitieve playlist worden, vergelijkbaar met Ranked Play in de hoofdgame.

De Call of Duty League organiseert al geruime tijd competitieve toernooien voor de beste spelers van de battle royale. Ranked Play maakt het mogelijk om onder dezelfde regels en binnen hetzelfde format een plek in de hoogste divisies te bemachtigen.

Het spelen van wedstrijden binnen de competitieve modus levert Skill Rating-punten op. Het totaal aan punten dat je hebt verzameld, bepaalt in welke Skill Division je wordt opgenomen. In een later stadium maken de ontwikkelaars meer duidelijk over deze playlist in Call of Duty: Warzone 2.