Nieuws

Call of Duty: Warzone 2 neemt op Xbox 115GB in beslag

Call of Duty: Warzone 2 neemt op Xbox 115GB in beslag

Call of Duty: Warzone 2 heeft op de Xbox One en Xbox Series X/S naar verluidt een bestandsgrootte van ongeveer 115GB. Dit weet de website CharlieINTEL te melden. Daarmee lijkt de nieuwe battle royale wederom een groot deel van de opslag van spelcomputers in beslag te nemen.

Op woensdag 16 november wordt Call of Duty: Warzone 2 gelanceerd. Het nieuwe spel kent tal van frisse functionaliteiten, heeft met Al Mazrah een grote en veelzijdige map en wordt volledig met Call of Duty: Modern Warfare 2 geïntegreerd. Dit zorgt voor een aanzienlijke bestandsgrootte.

Call of Duty: Warzone 2: 115GB op Xbox

Het downloaden van een nieuwe Call of Duty heeft al jaren een behoorlijke impact op de opslag van spelcomputers. Niet zelden moeten gamers spellen verwijderen om de first-person shooter in zijn volledigheid te kunnen spelen. Het lijkt erop dat de nieuwe battle royale daarin geen verandering gaat brengen.

Volgens de website CharlieINTEL neemt Call of Duty: Warzone 2 op de Xbox ongeveer 115GB ruimte in beslag. Het is op dit moment niet duidelijk hoe veel ruimte PlayStation- en PC-spelers moeten vrijhouden, maar naar alle waarschijnlijkheid verschilt dit niet veel van de bestandsgrootte voor Xbox.

De integratie tussen Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 lijkt de boosdoener voor de aanzienlijke bestandsgrootte. Al met al gaat het om enorme hoeveelheden content. Desalniettemin kunnen spelers die de reguliere game in hun bezit hebben, ervoor kiezen om enkele elementen van de first-person shooter te verwijderen om zo het bestand te verkleinen.

Call of Duty: Warzone 2 wordt periodiek van nieuwe content voorzien. Dit zorgt er vermoedelijk voor dat het bestand in de toekomst vergroot wordt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.