Nieuws

Call of Duty: Warzone 2 telt al 25 miljoen spelers

Call of Duty: Warzone 2 telt al 25 miljoen spelers

Call of Duty: Warzone 2 telt na slechts vijf dagen al 25 miljoen spelers. Dit heeft Activision via Twitter laten weten. De populariteit van de battle royale ligt in lijn met de uitstekende verkoopcijfers van Call of Duty: Modern Warfare 2 die de uitgever in een eerder stadium deelde.

Voorafgaand aan de lancering van Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 was het volgens vele fans erop of eronder voor de franchise. Teruglopende spelersaantallen en kritiek op sociale media baarde men zorgen. Toch zorgt de introductie van de nieuwe battle royale voor de eerste voorzichtig positieve geluiden.

Recordaantal spelers voor Warzone 2

Opvallend aan de lancering van Call of Duty: Warzone 2 is het feit dat deze succesvoller is dan de lancering van Call of Duty: Warzone in maart 2020. De eerste battle royale bereikte na twee weken 30 miljoen spelers en de nieuwste iteratie heeft dus voor 25 miljoen spelers slechts vijf dagen nodig.

Hoewel de eerste cijfers positief zijn, zegt dit nog niet alles over het eventuele succes van de battle royale. Het spel dankt zijn populariteit namelijk voor een groot deel aan het succes van zijn voorganger en de aandacht die Call of Duty: Modern Warfare 2 op grote schaal ontving.

Call of Duty: Warzone 2 is volledig gratis te spelen. Wie in het bezit is van een PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S of een PC (via battle.net of Steam) kan met de battle royale aan de slag.

De nieuwe battle royale wordt gespeeld op de map Al Mazrah en wordt periodiek van nieuwe content voorzien. Ieder seizoen kunnen spelers rekenen op verse wapens, operators en in-game voorwerpen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.