Nieuws

AQ soldier kills in Call of Duty: Warzone 2 uitgelegd

AQ soldier kills in Call of Duty: Warzone 2 uitgelegd

Na het afronden van een wedstrijd in Call of Duty: Warzone 2 is het gebruikelijk om je prestaties middels het scoreboard onder de loep te nemen. In de nieuwe battle royale én DMZ kom je daar echter een nieuwe statistiek tegen. Wij onderzochten wat de AQ soldier kills betekenen.

Call of Duty: Warzone 2 werd op 16 november gelanceerd. Na slechts enkele dagen zijn al tientallen miljoenen spelers in Al Mazrah geland. De ontwikkelaars hebben vastgehouden aan de vertrouwde formule en nieuwe elementen toegevoegd. Dit heeft tot wat nieuwe statistieken geleid.

warzone-2-aq-soldier-kills

AQ soldier kills

Het Call of Duty: Warzone 2 scoreboard toont verschillende statistieken. Aan de linkerzijde is de algemene score te vinden. Daarnaast staat het aantal operator kills, vervolgens AQ soldier kills, damage done en objectives.

AQ soldier kills staat voor het aantal bots of door AI-gedreven npc's die in Al Mazrah uitgeschakeld zijn. Dit zijn dus geen reguliere spelers, deze worden immers met operator kills aangeduid. De afkorting AQ staat voor Al-Qatala, de terreurgroep die ook onderdeel van de Campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2 is.

Deze 'AQ soldiers' zijn in de battle royale in en rondom de vershillende strongholds te vinden. In totaal zijn er meer dan 70 strongholds, waarvan er iedere wedstrijd drie geactiveerd worden. Spelers kunnen npc's in en rondom de strongholds uitschakelen om zo een Call of Duty: Warzone 2 loadout te bemachtigen.

Spelers kunnen op dit moment hun reguliere statistieken van Call of Duty: Warzone 2 niet inzien. Inmiddels zijn deze gegevens voor Call of Duty: Modern Warfare 2 wél zichtbaar. Vermoedelijk wordt deze functie in een later stadium door Infinity Ward en Raven software toegevoegd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.