Artikel

Dit is de Call of Duty: Warzone 2 game modus DMZ

Dit is de Call of Duty: Warzone 2 game modus DMZ

Na jaren van ontwikkeling is de Call of Duty: Warzone 2 game modus DMZ eindelijk beschikbaar. Volgens ontwikkelaar Infinity Ward staat spelers een gevaarlijke en diverse open wereld ervaring te wachten. Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat je goed voorbereid van start gaat.

DMZ is onderdeel van het nieuwe tijdperk van de first-person shooter. De game modus wordt gelijktijdig gelanceerd met de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2 en is volledig geïntegreerd met Call of Duty: Modern Warfare 2. Deze drie games spelen zich in hetzelfde universum af.

Embedded content: https://twitter.com/CallofDuty/status/1591491646734098432

Wat is DMZ?

DMZ is een extractie game modus die onderdeel is van Call of Duty: Warzone 2. Net als de battle royale speelt DMZ zich af in Al Mazrah, een groot fictief gebied in het Midden-Oosten waar moderne steden, kleine(re) dorpen, industriële gebieden, vliegvelden, havens en nog veel meer locaties te vinden zijn.

Volgens Infinity Ward kunnen spelers van alle vaardigheidsniveaus plezier beleven aan DMZ en hun eigen manier van spelen kiezen. Het doel van de game modus is het verzamelen van geld, wapens, informatie en andere kostbaarheden om vervolgens succesvol te ontsnappen (exfiltratie) en de open wereld in levenden lijve te verlaten.

Buiten exfiltratie en het verzamelen van bovenstaande zaken, zijn er voldoende andere dingen te beleven. Zo kunnen spelers verschillende missies en opdrachten voltooien middels de Faction Missions, Contracts en World Events. Maar, een succesvolle exfiltratie blijft het hoofddoel.

Wapens in Call of Duty: Warzone 2's DMZ

Ook in DMZ spelen wapens een grote rol. Iedereen begint in deze game modus met een kleine voorraad strijdtuig en andere voorwerpen. Het gaat hier onder andere om één verzekerd wapen die van attachments voorzien kan worden, vergelijkbaar met loadouts in de battle royale.

Doordat DMZ volledig met Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 geïntegreerd is, is de nieuwe game modus ook aanvullende een manier om progressie te boeken. Daarnaast krijgen spelers in de battle royale en multiplayer toegang tot de basisvarianten van wapens die in DMZ gevonden zijn.

Gevonden wapens en andere voorwerpen kunnen door spelers in latere wedstrijden van DMZ gebruikt worden, mits deze tijdens een succesvolle exfiltratie zijn meegenomen. Ook zijn er zogeheten Dead Drop locaties waar een voorraad opgeslagen wordt en in een volgende wedstrijd opgepakt kan worden.

warzone-2-dmz

Faction Missions en Contracts in DMZ

Faction Missions zijn een uitstekende manier om DMZ te leren kennen. Legion, Black Mouse en White Lotus zijn de drie facties waarbinnen je missies kan voltooien. Iedereen start met Legion en zal naar verloop van tijd de andere facties vrijspelen.

Spelers betreden de Exclusion Zone om daar de uitdagingen te volbrengen en hogerop te komen in de Faction Mission Tiers. Deze progressie zorgt ervoor dat de missies steeds moeilijker worden, maar daar staan betere beloningen tegenover.

De Exclusion Zone is iedere wedstrijd op een andere plek, dit zorgt ervoor dat de game modus niet snel verveelt. Spelers kunnen de locatie, zoals hierboven vermeld, met hun eigen wapens en voorwerpen betreden.

Verder kunnen spelers ook met Contracts aan de slag. Voorbeelden hiervan zijn het bevrijden van een gegijzelde, een bepaald persoon uitschakelen of het activeren van een UAV- of een SAM-toren.

Loot verzamelen

De mogelijkheden in DMZ zijn legio. Spelers worden niet gedwongen om elke wedstrijd Faction Mission en Contracts te voltooien. De game modus kan ook gespeeld worden om goede loot te verzamelen ter voorbereiding van een belangrijke en lastige missie of om dat ene wapen te vinden die je in de battle royale of multiplayer wil gebruiken.

Exfiltratie uit DMZ

Wat je ook besluit te doen binnen DMZ, het einddoel blijft exfiltratie. Al Mazrah in levenden lijve verlaten is ook belangrijk voor de progressie die je boekt. Sterven zorgt er namelijk voor dat alle wapens, geld en andere voorwerpen die je verzameld of verdiend hebt, verloren gaan.

Bètaversie van Call of Duty: Warzone 2 DMZ

Voorafgaand aan de lancering van DMZ in Call of Duty: Warzone 2 heeft Infinity Ward laten weten dat het een bètaversie van de game modus betreft. De ontwikkelaar is dus voornemens de komende periode aanpassingen aan DMZ door te voeren. Ongetwijfeld zal de verhaallijn van de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2 invloed hebben op de ontwikkeling van de game modus.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.