Artikel

De nieuwe Gulag in Call of Duty: Warzone 2

De nieuwe Gulag in Call of Duty: Warzone 2

In Call of Duty: Warzone 2 krijg je middels de Gulag wederom een mogelijkheid om terug te keren in Al Mazrah. Toch werkt het nét even anders dan de spelers gewend zijn. Je moet immers in samenwerking met een tegenstander strijden om definitieve uitschakeling binnen de battle royale te voorkomen. Benieuwd geworden? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Call of Duty: Warzone 2 is dé nieuwe battle royale binnen de franchise. Met verschillende frisse elementen moet het spel voor een unieke ervaring zorgen, terwijl het vasthoudt aan bestaande en vertrouwde aspecten. Sommige van deze aspecten zijn juist aangepast, waaronder de Gulag.

call-of-duty-warzone-2-gulag-nieuw

Wat is de Call of Duty: Warzone 2 Gulag?

De Gulag is een soort arena waarin spelers terechtkomen wanneer ze worden uitgeschakeld in Call of Duty: Warzone 2. Het gaat hier alleen om de éérste uitschakeling die vóór het sluiten van de laatste cirkel plaatsvindt. Zoals gezegd, krijgen spelers middels de Gulag een tweede kans.

Sinds de introductie van Call of Duty's eerste battle royale in maart 2020 heeft de Gulag een heuse metamorfose doorgemaakt. De kleine arena is meermaals aangepast en daar hebben de ontwikkelaars Infinity Ward en Raven Software dit jaar nog een schepje bovenop gedaan.

Twee versus twee

Je leest het goed. Wie in Call of Duty: Warzone 2 is uitgeschakeld, is niet helemaal op zichzelf aangewezen. De vernieuwde Gulag is immers ingericht voor een 2v2-gevecht. Spelers nemen het samen met een tegenstander op tegen een ander team van twee spelers. Het team dat wint, keert terug naar Al Mazrah, waar ze gewoon weer vijanden zijn.

Proximity chat

Goede communicatie is de sleutel naar succes in Call of Duty: Warzone 2. Dat geldt natuurlijk ook voor de Gulag. Maar, hoe communiceer je met een wildvreemde? Dat gebeurt middels een gloednieuwe functie: proximity chat.

Proximity chat biedt spelers de mogelijkheid om te communiceren met andere spelers die zich in hun nabije omgeving bevinden. In de Gulag heb je voldoende tijd en afstand om kort een strategie met je tijdelijke teamgenoot te bespreken. Proximity chat is ook buiten de Gulag actief.

Jailer

Hoewel twee teams van twee spelers met elkaar de strijd aan gaan, zijn meer zielen in de kleine arena te vinden. Spelers kunnen namelijk ook de Jailer tegen het lijf lopen. Dit is een NPC die over meer health en een minigun beschikt. Wordt de Jailer uitgeschakeld, dan keren alle vier de spelers terug naar Al Mazrah.

Wapens

Spelers starten in de Gulag met een pistol of een shotgun in combinatie met lethal en tactical equipment. In het midden van de map zijn echter effectievere wapens te vinden, zoals een submachine gun of een assault rifle. Neem je het risico en pak je één van deze sterke wapens of speel je behouden en kijk je de situatie aan?

call-of-duty-warzone-2-gulag

Hoe ziet de Gulag eruit?

De Call of Duty: Warzone 2 Gulag is een kleine binnenplaats in een stedelijk gebied. In bovenstaande afbeelding is de arena te zien. Kenmerkend is het ontwerp met drie banen en een open ruimte in het midden. Verspreid over de kleine map staan verschillende objecten waar spelers achter kunnen schuilen.

Gulag tips voor Call of Duty: Warzone 2

Iedere speler komt een keer in de Gulag terecht. Daarom willen we je enkele tips meegeven om het gevecht in deze arena tot een goed einde te brengen. Om te beginnen is het verstandig om te communiceren met je tijdelijke teamgenoot. Gezamenlijk een strategie bepalen, kan namelijk het verschil maken.

Vervolgens doe je er verstandig aan om de wapens in het midden van de Gulag in zicht te houden. Je wil immers voorkomen dat een tegenstander deze wapens kan bemachtigen, want op afstand ben je in dat geval kansloos. Daarnaast is het slim om jezelf aan de rand van de Gulag te begeven, want zo verklein je de kans dat een tegenstander je van achteren kan aanvallen.

Tot slot is het focussen op de Jailer een mogelijke strategie. Een voorwaarde hiervoor is dat je teamgenoot hetzelfde plan heeft. De Jailer heeft immers meer health én een uitsterst sterk wapen. Wanneer je hem in je eentje aanvalt, bent je een makkelijk doel voor je tegenstanders.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.