Nieuws

Wanneer is de Call of Duty: Warzone 2 release?

Wanneer is de Call of Duty: Warzone 2 release?

De Call of Duty: Warzone 2 release komt steeds dichterbij. Wereldwijd wachten miljoenen spelers op het moment waarop ze met de nieuwe battle royale aan de slag kunnen gaan. Wij vertellen je wanneer je in Nederland een overwinning in Al Mazrah in de wacht kan slepen.

Call of Duty: Warzone 2 is de nieuwe battle royale van de franchise. Het spel wordt ontwikkeld door Infinity Ward en Raven Software en speelt zich in hetzelfde universum als Call of Duty: Modern Warfare 2 af. Beide spellen zijn volledig met elkaar geïntegreerd.

Call of Duty: Warzone 2 release

De Call of Duty: Warzone 2 release vindt op woensdag 16 november plaats. Over een exact tijdstip heeft uitgever Activision nog geen duidelijkheid verschaft. Gelijktijdig met de lancering vindt de introductie van Season 1 plaats. Deze update wordt doorgaans om 19:00 Nederlandse tijd doorgevoerd. Dit doet vermoeden dat spelers rond dit tijdstip van start kunnen gaan.

Het strijdtoneel van de nieuwe battle royale is Al Mazrah, een fictief gebied in het Midden-Oosten. Spelers vinden er moderne steden, industriële gebieden, kleine dorpen, vliegvelden en havens. Daarnaast zijn klassieke maps uit de Multiplayer, zoals Highrise, Quarry en Dome in Al Mazrah verwerkt.

Hoewel de formule van de battle royale onveranderd blijft, doet Call of Duty: Warzone 2 toch een aantal zaken anders dan zijn voorganger. Zo spelen voertuigen en water een grotere rol en kunnen spelers het opnemen tegen npc's binnen zogeheten strongholds.

De meest fanatieke spelers zijn vanaf 28 oktober met Call of Duty: Modern Warfare 2 aan de slag gegaan om zich op de release voor te bereiden. Het vrijspelen van wapens in de Multiplayer is een uitstekende strategie om vanaf 16 november over de beste Call of Duty: Warzone 2 loadouts te beschikken.

Call of Duty: Warzone 2 is volledig gratis te spelen en wordt periodiek van nieuwe, kosteloze content voorzien. Activision biedt ieder seizoen wederom een battle pass aan. Deze seizoenspas kost omgerekend ongeveer tien euro.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.