Artikel

De beste Call of Duty: Warzone 2 tips op een rij

De beste Call of Duty: Warzone 2 tips op een rij

De nieuwe battle royale van Call of Duty is officieel gelanceerd. Wereldwijd springen talloze gamers boven Al Mazrah uit het vliegtuig om als laatste over te blijven. Dat is beslist geen gemakkelijke opgave, maar met de juiste Call of Duty: Warzone 2 tips kom je een heel eind.

Call of Duty: Warzone 2 is net als Call of Duty: Modern Warfare 2 door Infinity Ward (en Raven Software) ontwikkeld. Beide games spelen zich in hetzelfde universum af. Ben je bekend met de multiplayer? Dan is de battle royale een relatief kleine stap.

Bij de ontwikkeling van het spel is vastgehouden aan de vertrouwde formule. Je dient als laatste in leven te blijven, kan je eigen loadouts samenstellen en vergaart gaandeweg de nodige loot. Toch is er ook een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Met de volgende tips moet de game snel vertrouwd aanvoelen.

Loadouts

Ook in de nieuwe battle royale is het mogelijk om voorafgaand je favoriete wapens, attachments en perks samen te stellen om deze vervolgens in Al Mazrah te gebruiken. Voordat je uit het vliegveld springt, doe je er verstandig aan om de beste Call of Duty: Warzone 2 loadouts door te nemen.

In Season 1 zijn de TAQ-56 en de M4 uitstekende assault rifles. Beide wapens hebben slechts enkele attachments nodig om het je tegenstanders moeilijk te maken. Wat submachine guns betreft, zijn de Lachmann Sub, Vazov-9k en Fennec 45 voor korte afstanden prima keuzes.

In de eerste weken van de nieuwe battle royale lijkt de sniper rifle wat minder dominant dan binnen de vorige iteratie. Wil je echter de kans vergroten dat je een tegenstander met één kogel uitschakelt? Kies dan voor de MCPR-300, dé krachtigste sniper rifle in Call of Duty: Warzone 2.

Settings

Je hebt je loadouts samengesteld en staat te popelen om een potje te starten. Toch moet je nog even het nodige instellen voordat je begint. Met de juiste settings speel je de battle royale immers een stuk effectiever. Benieuwd wat je moet aanpassen? Neem ons artikel over de beste Call of Duty: Modern Warfare 2 settings even door. In principe kun je alles overnemen op een aantal kleine zaken na.

Geen zin om de complete lijst door te spitten? Zorg er dan voor dat je in ieder geval je button layout en stick sensitivity aanpast. Ook is het noodzakelijke dat je world motion blur, weapon motion blur and depth of field onder graphics aanpast. Tot slot zet je interact en reload behaviour op prioritize interact en stel je je field of view op minimaal 100 in.

Wie over een PlayStation 5, Xbox Series X/S of een krachtige PC beschikt en ook nog eens de juiste monitor heeft, kan Call of Duty: Warzone 2 op 120 fps spelen. In ons daarvoor bestemde artikel nemen we alle stappen met je door waarmee je je framerate kan verhogen.

call-of-duty-warzone-2-tips

De juiste drop spots

Met de juiste loadouts en instellingen ben je eindelijk klaar om uit het vliegtuig te springen. Maar, waar ga je landen? Het zorgvuldig uitzoeken van de juiste drop spots kan je helpen goed aan een potje te starten.

Wie strategisch wil spelen en als laatste over wil blijven, doet er verstandig aan om bij Sarif Bay of Marshlands te landen. Dit zijn doorgaans relatief rustige locaties waar je toch de nodige loot kan vinden. Daarnaast zijn ze strategisch gelezen, waardoor je makkelijk met de rand van de safe zone kan meebewegen.

Ben je op zoek naar hectiek en wil je een groot aantal tegenstanders uitschakelen? Kies dan voor een landing bij Al Mazrah City of Observatory. Dit zijn locaties waar over het algemeen veel mensen landen. Wie voor Al Mazrah City kiest, doet er verstandig aan om Exterior Food Court te bezoeken. Hier vind je een groot aantal kassa’s, waardoor je snel voldoende geld kan verzamelen.

Backpacks, loadouts en loot

Call of Duty: Warzone 2 voelt net even wat tactischer aan dan zijn voorganger. Dat merk je meteen wanneer je geland bent en opzoek gaat naar loot. Neem in je eerste potjes de tijd om het nieuwe systeem te leren kennen.

In de battle royale beschik je over een loadout. Dit zijn je wapens, armor en equipment. Alles wat in je loadout zit, kun je meteen gebruiken. Daarnaast heb je ook een backpack. Dit is een rugzak waarin je voorwerpen kan opslaan die je in een later stadium wil gebruiken. In dat geval moet je eerst iets uit je loadout verwijderen om vervolgens iets uit je backpack naar je loadout te verplaatsen. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet.

Drie wapens

In Call of Duty: Warzone 2 is het mogelijk om drie wapens mee te nemen. Twee wapens zijn onderdeel van je loadout en één van je backpack. Om je wapen die zich in de backpack bevindt te gebruiken, moet je deze rugzak openen en vervolgens het wapen verwisselen met één van de twee die zich in de loadout bevinden.

Bovenstaande klinkt misschien als een omslachtige handeling, maar na enkele keren oefenen, kan dit binnen twee seconden voltooid worden. Dit biedt spelers de mogelijkheid om bijvoorbeeld een assault rifle en submachine gun in de loadout te dragen en een sniper rifle in de backpack mee te nemen.

Maak gebruik van contracten

Je bent met de juiste instellingen op een strategische locatie geland en hebt je favoriete wapens bemachtigd. Wat ga je dan doen? Je kan dan op zoek gaan naar contracten. Hiermee kun je geld verdienen, tegenstanders uitschakelen of tegenstanders naar je toe laten komen.

Wat ons betreft is safecracker een uiterst bruikbaar contract. Safecracker laat je immers een aantal kluizen open maken waarin je goede loot vindt. Daarnaast is de bounty een prima contract om tegenstanders te achterhalen. Je krijgt op de map een indicatie waar de tegenstander zit die jij moet uitschakelen. Lukt dat? Dan wordt je rijkelijk beloond.

Bovenstaande Call of Duty: Warzone 2 tips moeten je opweg helpen om je eerste overwinningen in de wacht te slepen. Wij raden aan om altijd nieuwe dingen te proberen, waardoor alle facetten van de battle royale je snel eigen worden.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.