Call of Duty: Warzone Mobile

Liefhebbers van mobile gaming kunnen zich opmaken voor Call of Duty: Warzone Mobile. Uitgever Activision belooft een AAA-game die de echte Warzone ervaring naar smartphones en tablets brengt. Met deze nieuwe titel zet men een tweede stap in de mobile gaming industrie en wordt Call of Duty aan een groter publiek aangeboden. We vertellen je alles wat je moet weten over deze nieuwe battle royale.

De release van Call of Duty: Warzone in maart 2020 was een regelrechte hit. Fans van de franchise en andere grote groepen gamers gingen massaal met deze battle royale aan de slag. Twee jaar later is Warzone 2 in ontwikkeling en is Call of Duty: Warzone Mobile aangekondigd.

call-of-duty-warzone-mobile-project-aurora
Bron: callofduty.com

De aankondiging van Project Aurora

Call of Duty: Warzone Mobile werd op 10 maart officieel aangekondigd. Activision deed een oproep aan professionals om zich aan te sluiten en onder interne studio's als Solid State Studio's, Demonware, Digital Legends en Beenox te werken aan dit nieuwe project. De ontwikkelaars noemen dit Project Aurora. In een blog post maken zij duidelijk dat de eerste testfases begonnen zijn.

In de gesloten alfa doet het team van ontwikkelaars speeltesten. In deze fase wordt gekeken welke bugs en andere problemen het spel heeft en welke feedback de deelnemers geven. Aan de hand daarvan worden vervolgstappen gezet.

De Call of Duty: Warzone Mobile release

Hoewel Call of Duty: Warzone Mobile in ontwikkeling is, is er nog geen officiële informatie over een releasedatum bekend gemaakt. Op 28 oktober wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 uitgebracht en nog in hetzelfde jaar volgt Warzone 2.

Het is onwaarschijnlijk dat Activision de nieuwe battle royale voor smartphones en tablets in dezelfde periode uitgeeft en daarmee de aandacht van de andere games afhaalt. Een release in het eerste kwartaal van 2023 ligt dus voor de hand.

De Call of Duty: Warzone Mobile map

Officiële informatie over de Call of Duty: Warzone Mobile map is nog niet gedeeld. Echter, de Manager Live Operations van Activision, Alex Summers, heeft in een livestream van LegionFarm verteld dat Verdansk terugkeert binnen Warzone.

Summers gaf in de livestream aan dat Verdansk in 2023 op bepaalde platformen terugkeert. Nu bekend is geworden dat Warzone 2 een gloednieuwe map krijgt, lijkt het aannemelijk dat Verdansk naar Call of Duty: Warzone Mobile komt. Dit ligt immers ook in lijn met de verwachtte releasedatum.

Wat kunnen we van Warzone Mobile verwachten?

De liefhebbers van Call of Duty en mobile gaming zijn natuurlijk benieuwd wat ze van Call of Duty: Warzone Mobile kunnen verwachten. Activision heeft aangegeven dat het de echte Warzone ervaring naar Android en iOS wil brengen.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat features, zoals buy stations en het spelen in solo's, duo's, trio's en quads ook naar Warzone Mobile komen. Armor plates, gas masks, cluster strike, precision airstrike, armor box, UAV en de loadout drop markter zijn allemaal onderdeel van de buy stations.

Meer informatie over de nieuwe battle royale voor smartphones en tablets is op dit moment niet voorhanden. Wanneer de ontwikkelaars significante progressie boeken in de ontwikkeling van de game, zullen zij ongetwijfeld met de eerste beelden en verdere informatie komen.

Mobile gaming maakte de afgelopen jaren een imposante groei door. Deze groei lijkt niet de stagneren. Sterker nog, marktonderzoekers voorspellen een verdere groei van mobile gaming en voorzien dat deze markt in 2026 een waarde van 400 miljard zal vertegenwoordigen.

Net als Warzone en Warzone 2 zal Warzone Mobile volledig gratis te spelen zijn. De kracht van de meeste battle royale games en ook mobile gaming ligt dan ook in de toegankelijkheid. Wie in het bezit is van een smartphone of tablet met een Android of iOS besturingssyteem kan kosteloos met Call of Duty: Warzone Mobile starten.