Artikel

Dit is de vernieuwde Warzone map Caldera en Fortune's Keep

Activision-Blizzard

De Warzone map Caldera krijgt een flinke update en het nieuwe Fortune's Keep wordt aan de battle royale toegevoegd. Het vierde seizoen staat in het teken van de nieuwe maps. We vertellen je alles wat je moet weten om vanaf 22 juni de overwinningen binnen te slepen.

Vanaf Warzone Season 4 heeft Caldera nieuwe locaties, minder vegetatie en over het algemeen moeten tegenstanders beter zichtbaar worden op het eiland. Met Fortune's Keep komen de spelers in mediterrane sferen. De map staat geheel in het teken van het thema 'Mercenaries of Fortune'.

De plattegrond van Warzone's Caldera

De plattegrond van Caldera geeft een overzicht van het vernieuwde eiland. Naast de nieuwe locaties en de verminderde vegetatie, zien we ook zeven ondergrondse kluizen die wachten om ontdekt te worden. Deze zijn omcirkeld.

warzone-map-caldera
$$Bron: callofduty.com$$

Storage town nu te vinden op Caldera

Storage town is terug! De populaire landingsplek van Verdansk is nu op Caldera te vinden. Het grote aantal opslag units dat storage town rijk is, moeten de lege vlaktes van Caldera opvullen. Ontwikkelaar Raven Software tracht hiermee de linkerzijde van de map wat interessanter te maken.

De watertoren, de opslag units en de centraal gelegen gebouwen: ze zijn allemaal aanwezig. Vanaf de berg naast storage town is het mogelijk om te kijken of er tegenstanders rondlopen. Deze locatie bevat een buy station en zit vol met ground loot. Is storage town de ideale Warzone drop spot?

warzone-map-caldera-storage-town

Zo wordt de Warzone map Caldera verbeterd

Caldera kende voorheen veel open ruimtes. Dit levert in een omgeving met veel vegetatie problemen op. De spelers van Call of Duty klaagden immers dat tegenstanders niet goed zichtbaar waren. Raven Software tracht deze problemen te tackelen door de vegetatie te verminderen en verschillende kleine locaties toe te voegen.

Kampeerplekken zijn voorbeelden van deze locaties. Op plekken waar voorheen louter bos of uitgestrekte vlaktes te vinden waren, zijn nu kampeerplekken geplaatst. Dit moet spelers een toevlucht bieden wanneer ze onder voor genomen worden.

warzone-map-caldera-camps

Verder zijn bestaande locaties geoptimaliseerd. Zo is het door middel van loopbruggen makkelijker om jezelf van gebouw naar gebouw te verplaatsen binnen capital. In de haven bij arsenal bevindt zich nu een boot om deze locatie interessanter te maken.

Ook peak heeft de nodige aanpassingen gehad. Verschillende trappen moeten het mogelijk maken om jezelf makkelijker te verplaatsen. Daarnaast is ten noorden van peak een nieuw industrieel gebied geplaatst om je toevlucht te zoeken wanneer je wordt aangevallen.

Tot slot hebben ook gondola station, docks, fields, radio station en factory verschillende kleine aanpassingen ondergaan om de gameplay van Caldera te verbeteren.

De nieuwe Warzone map Fortune's Keep

Vanaf 22 juni heeft Call of Duty: Warzone een gloednieuwe map: Fortune's Keep. Ontwikkelaar High Moon Studio's wilde een nieuwe map, vergelijkbaar met Rebirth Island, ontwikkelen en dat is gelukt!

Fortune's Keep is wat grootte betreft vergelijkbaar met Rebirth Island. De map doet denken aan een mediterraanse stad en ademt het thema van Season 4: Mercenaries of Fortune. Op de afbeelding hieronder vind je een overzicht van de map.

warzone-fortunes-keep

De nieuwe map is speciaal ontwikkeld voor de game modus Resurgence. In deze game modus doen maximaal 40 spelers mee. Deze 40 spelers zullen hun weg vinden naar de vier belangrijkste locaties: the keep, winery, town en smuggler's cove. In de video hieronder worden de locaties kort toegelicht.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=ewRrFMqcTXo

Voordat je met je favoriete Warzone loadouts op pad gaat, willen we je een aantal tips van de ontwikkelaars meegeven. Om te beginnen is het bij grotto op Fortune's Keep mogelijk om een redeploy balloon te gebruiken. Dit is een handige manier om jezelf snel te verplaatsen.

Verder is het verstandig om niet te lang bij smuggler's cove te blijven hangen. Het is gemakkelijk om op deze plek in de val gelokt te worden. Ook wanneer de storm over het eiland raast, is het verstandig om smuggler's cove te verlaten. Tot slot is gebied rondom lighthouse, camp en winery dé plek om te landen wanneer je het liever wat rustiger aan doet.

Rebirth Island blijft in de roulatie

Rebirth Island is geliefd binnen Call of Duty: Warzone. Dit is Raven Software natuurlijk niet ontgaan en daarom blijft Rebirth Island in de roulatie binnen de battle royale. Dit betekent dat, naast Caldera, Rebirth Island en Fortune's Keep de wacht zullen wisselen.

Omdat Rebirth Island en Fortune's Keep qua grootte vergelijkbaar zijn met elkaar, is het verstandig om je beste Warzone Rebirth Island loadouts up-to-date te houden. Deze wapens zijn immers ook op de nieuwe map uitstekende keuzes.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.