Nieuws

BBlade is de grote winnaar van World Series of Warzone

BBlade is de grote winnaar van World Series of Warzone

BBlade is de grote winnaar van het World Series of Warzone toernooi van dit jaar. De Italiaan won met zijn teamgenoten SavyUltras90 en Waartex de reguliere Europese finales van het prestigieuze toernooi. Een uur later wist hij ook het SoloYolo evenement te winnen.

Het is niet eerder voorgekomen dat een winnaar van de reguliere finales van World Series of Warzone ook het SoloYolo evenement wint. Het evenement levert BBlade niet alleen een primeur op. Het is ook een bijzonder lucratieve avond voor de Call of Duty-speler geweest. Hij nam ongeveer 117.000 euro mee naar huis.

World Series of Warzone

Even na 18:00 Nederlandse tijd gingen de beste Europese Warzone-spelers met elkaar de strijd aan. Hoewel weinig grote namen aan de Europese variant van het toernooi deelnemen, ligt het niveau behoorlijk hoog.

De meeste teams hebben vooraf een duidelijke strategie bedacht. Vanwege de vermenigvuldiger proberen de teams om elke match in ieder geval in de top 15 te belanden. Daarnaast moeten ze zoveel mogelijk tegenstanders proberen uit te schakelen om de meeste punten te behalen.

BBlade, Waartex en SavyUltras90 eindigden met een 81.5 punten op de eerste plaats. Dit leverde het drietal de hoofdprijs van 50.000 dollar op. Met slechts een halve punt achterstand eindigen AyzenLR, iheedz en Gromalok op de tweede plaats. Zij houden 30.000 dollar aan het toernooi over.

De Noord-Amerikaanse variant van World Series of Warzone wordt vandaag, 7 september, vanaf 21:00 Nederlandse tijd gespeeld. Grote namen, zoals Scump, Swagg, TimTheTatMan, Aydan en Biffle strijden mee om de hoofdprijs. Dit evenement is via het Twitch-account van Call of Duty te volgen.

World Series of Warzone kan gezien worden als een afsluiting van de huidige battle royale. Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt 28 oktober gelanceerd en drie weken later, op 16 november, brengen Activision en Infinity Ward Call of Duty: Warzone 2 uit.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.