Nieuws

Alle bevestigde Modern Warfare II multiplayer maps op een rijtje

Activision

Tijdens het Call of Duty Next evenement van Infinity Ward is er veel nieuwe informatie over Modern Warfare II bekend geworden. Verschillende streamers, Call of Duty-spelers en bekende content creators kregen de mogelijkheid om het spel te testen en streamen. Zo hebben spelers en fans een sneak peak gekregen van de maps die in de nieuwe Call of Duty zitten.

Modern Warfare II heeft zoals de geruchten al liet weten twee verschillende typen aan multiplayer maps. De ‘6v6 maps’ en de zogenoemde ‘battle maps’. Momenteel is er van vijf 6v6 maps bekend dat ze beschikbaar zijn in de beta. Daarnaast zijn er ook twee battle maps bekend.

6v6 maps

De eerste map het Valderas Museum. Zoals de naam al doet verwachten speelt deze map zich af in en rond een Spaans museum. Tijdens het Next event waren de eerste beelden van deze map al te zien en het lijkt erop een van de grotere 6v6 maps te zijn.

Valderas Museum MWII

Een andere map waar al meer over bekend is, is natuurlijk Marina Bay Grand Prix. Infinty Ward kwam in augustus al met informatie over de map die zich afspeelt op het circuit van Singapore.

Marina Bay MWII

Mercado Las Almas is de derde map waar spelers tijdens de beta tegenstanders gaan tegenkomen. Zoals in de header foto te zien is speelt de map zich af in een verlaten markt in Mexico. Deze map is aanzienlijk kleiner dan de andere wat zorgt voor snelle gameplay vol met gunfights.

Als vierde is er het Breenbergh Hotel, een map die zich afspeelt in onze mooie hoofdstad. Het decor is dit keer een hotel in Amsterdam, waar zowel voor close quarters als long range gevechten gekozen kan worden. Het is voor de spelers namelijk mogelijk om binnen in het hotel, maar ook rondom het gebouw het gevecht aan te gaan.

Breenbergh Hotel MWII

De laatste multiplayer map die bekend is voor de beta is Farm 18. Van dit opleidingscentrum is de exacte locatie niet bekend, maar het centrum is gemaakt voor het trainen van soldaten. Dit zorgt ervoor dat de map ideaal is voor fast pace actie.

Farm 18 MWII

Battle maps

Voor de battle maps kiest Infinity Ward voor dezelfde aanpak als de voorganger van Modern Warfare 2. De battle maps zijn namelijk stukken uit de Warzone 2 map ‘Al Mazrah’. Momenteel zijn er twee battle maps bekend: Sariff Bay en Sa’id.

Sariff Bay speelt zich af in een vissersdorp met veel open vlaktes en water. Spelers kunnen hier veel gebruik gaan maken van de nieuwe swim mechanic. Sa’id is het compleet tegenovergestelde. Deze map is gericht op korte afstanden en speelt zich af in een stedelijk gebied. De battle maps zijn helaas nog niet beschikbaar tijdens de beta.

Modern Warfare II Beta

Vandaag is de eerste dag van de Beta van de nieuwe Call of Duty. Playstation-spelers die MWII hebben gepro-ordered kunnen vanaf vandaag al spelen. Playstation-spelers zonder pre-order kunnen vanaf zondag spelen. De Playstation community heeft tot en met 20 september om de beta uit te proberen.

Op 22 en 23 september is de crossplay beta voor alle spelers die een pre-order hebben. Van 24 tot en met 26 september is vervolgens de open beta voor alle platformen en alle spelers.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen