Nieuws

Gerucht: Call of Duty 2024 heet Black Ops: Gulf War

Gerucht: Call of Duty 2024 heet Black Ops: Gulf War

De Call of Duty community is altijd met de toekomst bezig. Er doen vaak geruchten over de nieuwste iteratie de ronde, maar daar doet men nu nog een schepje bovenop. Zo is men ervan overtuigd dat Call of Duty 2024 Black Ops: Gulf War gaat heten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is nog niet uitgebracht of er wordt alweer gesproken over een nieuwe game. Wat het extra bijzonder maakt, is het feit dat we spreken over een spel dat pas in 2024 uitkomt. Modern Warfare 2 heeft immers een levenscyclus van twee jaar. Maar, dat weerhoudt ons er niet van om alvast over 'Call of Duty 2024' te speculeren.

Heet Call of Duty 2024 Black Ops: Gulf War?

Dataminers hebben de afgelopen tijd ontzettend veel informatie uit de Call of Duty: Warzone Mobile alfa weten te halen. Het gaat hierbij niet alleen om informatie over Modern Warfare 2 en Warzone 2, maar ook om informatie over Call of Duty 2024.

Gevonden afbeeldingen zouden laadschermen van multiplayer maps tonen. Dit is op zich geen spannende informatie. Ware het niet dat één van de afbeeldingen de setting en verhaallijn van deze game mogelijk onthult.

In de afbeelding is een schilderij te zien dat verwijst naar de Golfoorlog (1990-1991). Dit schilderij bestaat echt en doet menig Call of Duty-fan vermoeden dat we over twee jaar midden in een recreatie van de Golfoorlog terecht komen. De naam Black Ops: Gulf War klinkt op basis van deze informatie aannemelijk.

Bijna alle games uit de Black Ops-serie spelen zich in meerdere tijdvakken af. Net als in de literatuur wordt er gebruik gemaakt van zogeheten tijdsprongen. De fans moeten er dus rekening mee houden dat de Golfoorlog niet de enige setting is.

Hoewel de theorie interessant klinkt, is de setting van Call of Duty 2024 allerminst zeker. Dit soort geruchten doen veel stof opwaaien, maar met nog meer dan twee jaar tot de release moeten we dit soort berichten met een korreltje zout nemen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.