Artikel

Zo werkt de Call of Duty: Warzone 2 battle pass

Zo werkt de Call of Duty: Warzone 2 battle pass

De Call of Duty: Warzone 2 battle pass is dé manier om in-game content vrij te spelen. Operators, blueprints en andere voorwerpen, je vindt het allemaal in de seizoenspas van de battle royale en Call of Duty: Modern Warfare 2. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

De battle pass werkt in Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 net even anders dan je gewend bent. De uitgever en ontwikkelaars laten het lineaire systeem los en geven spelers van de first-person shooters meer controle over het pad dat zij willen bewandelen.

Hoe werkt de battle pass in Call of Duty?

De introductie van de nieuwe iteraties heeft een aangepaste battle pass met zich meegebracht. Je vindt de seizoenspas bovenin het menu naast, play, operators, weapons, customize en store.

Vanaf 16 november 2022 wordt de battle pass weergegeven als een soort kaart. Activision noemt dit 'Area of Operations' (AO). De seizoenspas is onderverdeeld in 20 sectoren. Iedere sector heeft vijf beloningen, waardoor het totaal aantal op 100 uitkomt, vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Spelers beginnen de battle pass bij sector A1. Door de betreffende sector te selecteren, kan men zien welke beloningen er te verdienen vallen. Eerst worden vier reguliere voorwerpen vrijgespeeld en vervolgens het uigelichte voorwerp. Dit wordt het High Value Target (HVT) genoemd.

Beloningen worden vrijgespeeld middels 'Battle Token Tier Skips'. Deze tokens worden verdiend door simpelweg één van de actieve games te spelen. Wanneer een complete sector vrijgespeeld is, kan een speler naar de volgende. Deze moet op de kaart aangesloten zijn bij de vorige sector. Dit biedt spelers de mogelijkheid om hun eigen pad te bewandelen.

call-of-duty-warzone-2-battle-pass

Wat kost een battle pass?

De basisversie van de battle pass is gratis. Echter, wie meer in-game beloningen wil vrijspelen, kan ervoor kiezen om een premium variant aan te schaffen. Deze battle pass kost 1000 Call of Duty Points (CP). Dit staat gelijk aan ongeveer tien euro.

Dat de premium variant van de battle pass 1000 Call of Duty Points kost, betekent niet dat spelers iedere twee maanden tien euro moeten betalen. Het doorlopen van alle sectoren op de kaart zorgt er immers voor dat men 1400 Call of Duty Points ontvangt. Hierdoor kunnen spelers hun battle pass terugverdienen.

De ervaring leert dat fanatieke, maar ook gematigde Call of Duty-spelers doorgaans geen moeite hebben om de gehele battle pass te doorlopen. Dit maakt dat de meeste spelers slechts één keer tien euro hoeven te betalen.

Één seizoenspas voor alle games

De battle pass is universeel. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je Call of Duty: Warzone 2, Call of Duty: Modern Warfare 2 of zelfs Call of Duty: Warzone Mobile (deze game is nog in ontwikkeling) speelt. Alle ervaringspunten die je binnen een online game modus verdient, helpen je de benodigde tokens in de wacht te slepen.

Heb je een seizoen lang van de battle royale genoten, maar twijfel je of je de seizoenspas gaat voltooien? Dan kan je in de multiplayer op kleine maps, zoals Shoot House en Shipment spelen om alsnog alle sectoren te doorlopen.

Is de battle pass het kopen waard?

Bij velen rijst de vraag of de battle pass het kopen waard is. Dit is natuurlijke een persoonlijke afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Wil je echter een zo hoog mogelijk Prestige behalen, unieke weapon camo's en operators vrijspelen, dan is deze seizoenspas mogelijk het kopen waard.

Desalniettemin geeft de battle pass je geen significant voordeel ten opzichte van spelers die het met de basisvariant doen. Alle game modi, wapens en attachments zijn voor iedereen beschikbaar, ongeacht het feit of een premium variant van de battle pass is aangeschaft.

Call of Duty: Warzone 2 is volledig geïntegreerd met Call of Duty: Modern Warfare 2. Beide games spelen zich in hetzelfde universum af. Wie deze nieuwe games op hetzelfde platform blijft spelen, neemt zijn Call of Duty Points uit de voorgaande games mee.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.