Artikel

De beste wapens voor de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta

De beste wapens voor de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta

Ga vliegend van start met de beste Call of Duty: Modern Warfare 2 wapens. De bèta is op komst en vormt de uitgelezen kans om met het nieuwe strijdtuig kennis te maken. Wij onderzochten wat vermoedelijk de beste wapens binnen de testversie zijn.

De Call of Duty bèta gaat op vrijdag 16 september van start. Vanaf dat moment kunnen gamers hun eerste stappen in de nieuwe first-person shooter zetten. Maak kennis met de verschillende maps, game modi en wapens die beschikbaar zijn gesteld.

Op 15 september onthullen Activision en Infinity Ward hun plannen voor de komende twee jaar. Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft immers een langere levenscyclus dan normaal en wordt volledig geïntegreerd met de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2.

De beste Call of Duty wapens

Hoewel er op dit moment nog niet veel informatie voorhanden is. Kunnen we op basis van voorgaande jaren toch een onderbouwde selectie maken. Zo weet jij welke wapens tot de potentiele meta behoren. Laten we kijken naar de wapens die je vanaf de eerste dag moet zien te levelen.

M4

De meest bekende assault rifle in Call of Duty: Modern Warfare 2 is de M4. Dit wapen is sinds jaar en dag onderdeel van de first-person shooter. Iedere keer dat de M4 deel uit maakt van Call of Duty, behoort het wapen tot de meta.

Weapon parts hebben de meeste invloed op de prestaties van een wapen, dit geldt ook voor de M4. Probeer zo snel mogelijk een barrel of stock vrij te spelen. Zo verklein je de terugslag en wordt het een stuk makkelijker om tegenstanders uit te schakelen.

call-of-duty-beste-wapens

SCAR-L

De SCAR-L en de M4 zijn assault rifles die best veel op elkaar lijken. Daarom is de SCAR-L zeker een wapen om in de gaten te houden. Het grootste voordeel van de SCAR-L is het feit dat veel mensen de iron sight prettig vinden. Dit betekent dat je geen attachment aan een optic hoeft te 'verspillen'.

Ook de SCAR-L is een krachtig wapen. Het terugslagpatroon kan wat lastig zijn, maar eenmaal onder controle heb je met deze assault rifle een prima wapen om tegenstanders op afstand te houden.

MP5

Traditiegetrouw is de MP5 één van de sterkste submachine guns in Call of Duty. Drie jaar geleden, binnen Modern Warfare, was dit ook het geval en het lijkt erop dat je ook dit jaar met de MP5 op korte afstanden goed uit de voeten kan.

Ook voor de MP5 geldt dat het belangrijk is om zo snel mogelijk een weapon part vrij te spelen. In het geval van deze submachine gun is het een barrel om de effectieve afstand van het wapen te vergroten. Zorg er daarnaast met een juiste stock en grip voor dat je snel kan blijven richten.

MP7

De MP7 is een wapen dat in tegenstelling tot de MP5 ook op middellange afstanden effectief is. Deze submachine is bijzonder accuraat en heeft een hoge rate of fire. Ook bij dit wapen geldt dat je zo snel mogelijk een weapon part moet vrij spelen. Dit is bij voorkeur een barrel.

Een groot voordeel van de MP7 is het feit dat dit wapen een prettige iron sight heeft. Hierdoor hoef je ook hier geen attachment aan een optic te verspillen, waardoor je het wapen nog krachtiger kan maken.

MSR

De Remington MSR is een sniper rifle die fans van de franchise ongetwijfeld zullen herinneren. In Modern Warfare 3 was dit wapen een één van de beste sniper rifles en dat is anno 2022 waarschijnlijk niet anders.

Welke weapon parts of attachments je vrijspeelt, is afhankelijk van je speelstijl. 'Quickscope'-liefhebbers spelen bij voorkeur zo snel mogelijk een barrel en grip vrij waarmee het inzoomen sneller gaat. Blijf je liever op afstand, dan kies je natuurlijk voor een barrel die het wapen accurater maakt.

Wil je tot slot weten welke submachine guns, assault rifles, sniper rifles, pistols en shotguns onderdeel van de nieuwste iteratie zijn? Wij hebben een complete lijst met alle tot nu toe bekende Call of Duty: Modern Warfare 2 wapens samengesteld.

Gunsmith in Call of Duty: Modern Warfare 2

Net als voorgaande jaren kan het verschil in de gunsmith gemaakt worden. In Call of Duty: Modern Warfare 2 werkt het samenstellen van een wapen net even anders. Laten we kort doornemen wat je moet weten om je wapen te optimaliseren. Voor een uitgebreide uitleg lees je ons artikel over de Call of Duty gunsmith.

Dit jaar kunnen wapens uitgerust worden met weapon parts en attachments. Weapon parts zijn vaste onderdelen van een wapen, denk hierbij aan een barrel of stock. Attachments zijn toevoegingen, zoals een grip of een muzzle. Op ieder wapen kun je vier weapon parts en drie attachments bevestigen.

  • Weapon parts (4): vaste onderdelen
  • Attachments (3): toevoegingen

Aanpassingen aan je favoriete wapens kun je voorafgaand aan een match testen in de firing range. Maak hier vooral gebruik van, want dit scheelt kostbare tijd die je normaal in-game zou verspillen aan het maken en testen van aanpassingen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.