Artikel

Zo speel je de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta

Zo speel je de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta

De Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta is dé manier om het nieuwe spel te leren kennen. Voorafgaand aan de lancering komt er best veel op je af. Wij leggen je uit hoe je van deelname verzekerd bent en wat je kan verwachten. Zo kan jij goed voorbereid aan deze proefperiode van start gaan.

Ieder jaar lanceert Activision een Call of Duty bèta. Voor de fans een manier om alvast wat speelminuten te maken en voor de ontwikkelaar een middel om waardevolle feedback te ontvangen. Gelukkig is dat met Call of Duty: Modern Warfare 2 niet anders.

Modern Warfare 2 bèta releasedatum

De Call of Duty bèta start dit jaar op 16 september. De open bèta is voor iedereen beschikbaar, maar niet op hetzelfde moment. Dit is afhankelijk van het platform waarop je speelt en het feit of je een pre-order plaatst of niet.

PlayStation-spelers die een pre-order voor Call of Duty: Modern Warfare 2 hebben geplaatst, kunnen de bèta vanaf woensdag 14 september om 19:00 pre-loaden. De bestandsgrootte van de de testversie ligt tussen de 15GB en 30GB.

call-of-duty-modern-warfare-2-beta-datum

Weekend 1 (PlayStation)

 • Early access: 16 en 17 september
 • Open bèta: 18 tot en met 20 september

Weekend 2 (Xbox en PC)

 • Early access: 22 en 23 september
 • Open bèta: 24 tot en met 26 september

Modern Warfare 2 bèta early access

In principe heeft iedere Call of Duty-speler toegang tot de bèta. Echter, afhankelijk van het platform waarop je speelt en de acties die je onderneemt, is het mogelijk om de testversie van de nieuwste iteratie op een eerder moment te spelen.

Pre-order een digitale versie

PlayStation-, Xbox- en PC-spelers kunnen ervoor kiezen om Call of Duty: Modern Warfare 2 vooraf te bestellen. Bij het plaatsen van een pre-order ontvang je een zogeheten bèta code. Deze code moet je inwisselen op de Call of Duty-website. Plaats je een pre-order voor een digitale versie (zonder disc), dan ontvang je geen bèta code. Je wordt in dit geval automatisch voor deelname geregistreerd.

Modern Warfare 2 bèta rewards

Voor het spelen van de bèta word je rijkelijk beloond. Activision heeft bekend gemaakt dat spelers tijdens de twee weekenden cosmetische beloningen kunnen verdienen. Voorbeelden hiervan zijn blueprints en een operator skin. Onderstaande afbeelding toont een overzicht van de beloningen.

modern-warfare-2-beta-rewards

Wat te verwachten van de Call of Duty bèta?

Infinity Ward heeft aangekondigd dat de bèta van Modern Warfare 2 de grootste ooit wordt. De proefversie van deze game blijft naar verluidt niet beperkt tot enkele wapens en game modi.

Game Modi

Tijdens Call of Duty: Next is meer informatie verschaft over de inhoud van de bèta. De volgende game modi zijn gedurende de twee weekenden te spelen, maar de exacte momenten waarop de game modi actief zijn, is nog niet duidelijk.

 • Team Deathmatch
 • Domination
 • Headquarters
 • Kill Confirmed
 • Search & Destroy
 • Ground War
 • Invasion

Maps

Twee verschillende soorten maps zijn tijdens de bèta te spelen. Het gaat om de core maps waarop je traditionele zes tegen zes game modi speelt en de battle maps waarop je game modi op grote schaal speelt. Voorbeelden hiervan zijn Ground War en Invasion.

 • Farm 18 (core)
 • Grand Prix (core)
 • Valderas Museum (core)
 • Mercado Las Almas (core)
 • Sarrif Bay (battle)
 • Sa'id City (battle)

Tijdens deze proefperiode kun je waarschijnlijk een gelimiteerd level bereiken. Dit betekent dat nog niet alle Call of Duty wapens beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor perks, attachments en field upgrades. Verder gaan de spelers waarschijnlijk kennis maken met de nieuwe multiplayer features.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een vervolg op Modern Warfare uit 2019. Fans kunnen daarom rekenen op overeenkomsten met de Call of Duty van drie jaar geleden. De nieuwste iteratie speelt zich in de huidige tijd af en wordt door Infinity Ward "The new era of Call of duty" genoemd.

Activision heeft inmiddels de eerste multiplayer gameplay beelden gedeeld. Deze zijn in de video hieronder te zien:

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober officieel gelanceerd. Deze first-person shooter is beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. PC-spelers kunnen het spel op Battle.net en Steam aanschaffen.

In tegenstelling tot voorgaande Call of Duty-games heeft Modern Warfare 2 een levenscyclus van twee jaar. Later dit jaar wordt het spel volledig geïntegreerd met de nieuwe battle royale: Call of Duty: Warzone 2. Er wacht dus een groot nieuw avontuur voor de fans. Dat alles begint bij de Call of Duty bèta.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.