Artikel

Alles over Black Ops Cold War Warzone

Alles over Black Ops Cold War Warzone

Call of Duty: Warzone is dé battle royale-game van dit moment. Deze game is onderdeel van Call of Duty: Black Ops Cold War én Modern Warfare. Hiermee is Warzone de eerste battle royale-game die verbonden is aan twee games. We leggen je alles uit wat je moet weten over Cold War Warzone.

Volgens Activision wordt Warzone nog jaren ondersteund en gaat de game ieder jaar met de nieuwe Call of Duty mee. De komst van Black Ops Cold War zal dan ook invloed hebben op hoe Warzone eruit gaat zien. Dat Activision besluit om verder te gaan met Warzone is niet vreemd. [Call of Duty: Warzone](https://www.esportsclub.nl/artikelen/modern-warfare-en-warzone-season-6 heeft immers als free-to-play Call of Duty-game een grote playerbase en geeft de competitive Call of Duty-scene een impuls.

Black Ops Cold War Warzone release

De officiële integratie van Warzone in Call of Duty Black Ops Cold War is op 10 december 2020. Op die datum wordt begint ook het eerste seizoen van de battle royale in de nieuwe Call of Duty.

Gaat Black Ops Cold War de Warzone-map veranderen?

De belangrijkste vraag die bij veel Warzone-spelers heerst: wat gebeurt er met de Warzone-map Verdansk? Op dit moment lijkt het er niet op dat er op korte termijn een nieuwe map aan Warzone toegevoegd wordt. De spelers zullen het dus nog even met Verdansk moeten doen. 

Dat Call of Duty: Black Ops Cold War met Multiplayer, Campaign en Zombies een invloed hebben op Warzone is duidelijk geworden. Immers, de laatste maanden zijn er verschillende 'easter egg-hunts' geweest die allemaal verwijzen naar een gebeurtenissen in de Koude Oorlog, zoals een nucleaire explosie. Het is goed mogelijk dat deze invloeden Verdansk uiteindelijk gaan veranderen.

Cold War en Warzone: cross-generation en cross-play

Met de komst van Black Ops Cold War krijgt Warzone een gloednieuwe feature: cross-generation. Binnen Black Ops Cold War en Warzone krijgen de spelers de optie om met spelers met een andere generatie console te spelen. Zo kunnen PlayStation 4-spelers met bijvoorbeeld Xbox Series X-spelers spelen.

Naast cross-generation is natuurlijk ook reguliere cross-play weer beschikbaar. Spelers van de PlayStation, Xbox en PC kunnen in Warzone en Black Ops Cold War samen om de winst strijden.

Wapens, blueprints en battle pass in Cold War's Warzone

Call of Duty: Warzone blijft zich verder ontwikkelen, ook in het Cold War-tijdperk. Dit betekent dat de spelers nieuwe wapens, blueprints en andere content in de Call of Duty Cold War battle pass kunnen verwachten. Met de battle pass spelen de spelers deze content vrij voor zowel Black Ops Cold War als Warzone.

Warzone-specifieke items blijven beschikbaar binnen Call of Duty: Warzone, ook na de release van Black Ops Cold-War op 13 november. Het battle pass-systeem van Modern Warfare en Warzone blijft dus bestaan. Via Black Ops Cold War en Warzone kan men vanaf de release nieuwe content voor Warzone vrijspelen.

Modern Warfare en Black Ops Cold War loadouts beschikbaar

Vanaf Season 1 zijn de Warzone loadouts uit Modern Warfare én Black Ops Cold War te gebruiken in Cold War Warzone. Via het in-game menu kunnen de spelers kiezen uit de loadouts van Modern Warfare en Black Ops Cold War. Een groot aantal verschillende wapens zal dus in Call of Duty: Warzone te gebruiken zijn. Activision neemt de Battle Royale-game erg serieus. Deze feature is volgens Activision een voorbeeld van de ontwikkelingen die Warzone in de nabije toekomst te wachten staan.  

Warzone private match

Vanaf november 2020 is het mogelijk om een Warzone private match te starten. De Warzone-spelers kunnen in een private match met hun vrienden een eigen Warzone-match starten. Verschillende Battle Royale-modi en gamemodes, zoals Plunder zijn beschikbaar. Om deze game te starten moet een groot aantal spelers verzameld worden. Zo geldt voor voor een reguliere Battle Royale-match een minimum van maar liefst 50 (!) spelers.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.