Artikel

Dit moet je weten over Call of Duty cross-play

Dit moet je weten over Call of Duty cross-play

Het is een zegen dat Call of Duty cross-play bevat. De release van Call of Duty: Vanguard valt immers midden in de transitie tussen de current- en next-gen consoles. Daarom is het belangrijk dat iedereen, ongeacht het platform, samen kan spelen. We vertellen je alles wat je moet weten over cross-play in Call of Duty: Vanguard.

In 2019 startte Call of Duty met cross-play. In Modern Warfare en later Warzone werd het mogelijk om met en tegen spelers van andere platformen te spelen. Deze toevoeging bracht vrienden bijeen, maar leverde ook discussies op. Zo zouden PC-spelers een oneerlijk voordeel hebben ten opzichte van console-spelers. Met de FOV-slider trachtte de ontwikkelaars een jaar later dit probleem te verhelpen. Hoe staat Call of Duty cross-play er dit jaar voor?

Cross-play en cross-progression in Call of Duty: Vanguard

Ook dit jaar kunnen de spelers waarschijnlijk weer rekenen op cross-play en cross-progression. Dat Call of Duty: Vanguard cross-play bevat, houdt in dat je samen kan spelen met spelers die gebruik maken van de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X en PC. Naar alle waarschijnlijkheid is het dit jaar ook mogelijk om binnen cross-play onderscheid te maken tussen controller en muis. Dit betekent ook dat wanneer jij een muis aansluit op een console je ingedeeld kan worden bij PC-spelers.

Call of Duty: Vanguard heeft ook cross-progression. Dit stelt spelers in staat om over verschillende platformen en games hun progressie mee te nemen. De sleutel voor deze functie is het Activision-account. Wanneer je dit account koppelt aan de accounts van jouw platform, maakt het niet uit op welk platform je speelt. Jouw progressie wordt geplaatst op je Activision-account.

Met cross-progression neem je (weapon) XP, challenges, battle pass en Campaign progressie mee naar andere platformen. Ook neem je dit mee naar andere Call of Duty-games. De XP die je in bijvoorbeeld Call of Duty Zombies verdient, gaat dus niet verloren als je overschakelt naar de Multiplayer of Warzone.

call-of-duty-cross-progression

Zo gebruik je Call of Duty cross-play

Voor cross-play en cross-progression is het Activision-account belangrijk. Als je dit nog niet hebt, dien je dit eerst aan te maken. Een Activision-account kan je vervolgens koppelen aan het account van je platform naar keuze. Nadat je account hebt aangemaakt, heb je ook een Activision ID.

Het toevoegen van vrienden doe je in-game onder het kopje friends. Daar dien je het Activision ID van jouw vrienden in te vullen. Daarmee stuur je een uitnodiging die zij kunnen accepteren. Andersom kan jij ook een uitnodiging ontvangen. Deze accepteer je onder hetzelfde kopje.

Omdat het Activision-account een belangrijke rol speelt, doe je er verstandig aan om deze goed te beveiligen. Dit doe je met een sterk wachtwoord en een zogeheten ‘Two Factor Authentication’.

Cross-play aan- en uitschakelen kan via de Call of Duty: Vanguard settings. Onder het kopje account is de functie cross-play aan- en uit te schakelen. Naast deze functie kan je ook de cross-play chatfunctie aan- en uitschakelen.

De cross-generation bundel

Het is natuurlijk prettig dat je progressie meegenomen wordt wanneer je de overstap naar een ander platform van een nieuwe generatie maakt. Wat ook prettig is, is het feit dat je geen onnodige kosten hoeft te maken, wanneer je weet dat je de komende periode van platform gaat veranderen.

Om deze kosten niet te maken kies je voor de Digital Cross-Gen Bundle van Call of Duty: Vanguard. Met deze versie is het mogelijk om bij een overstap naar een nieuwe generatie console de versie van die generatie te downloaden. Een normale versie van de game is óók te spelen op de nieuwe generatie consoles, maar dan zónder de next-gen features, zoals hogere framerates en kortere laadtijden.

Om je progressie mee te nemen hoef je géén speciale editie te kopen. Immers, de cross-progression is gekoppeld aan het Activision-account.

FOV-slider?

Call of Duty: Black Ops Cold War bevat een FOV-slider. Hiermee kunnen spelers hun field of view (gezichtsveld) aanpassen. Dit zorgt voor een eerlijkere strijd tussen PC-spelers en console-spelers. Het is echter op dit moment nog niet duidelijk of Call of Duty: Vanguard ook een FOV-slider bevat.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.