Nieuws

'Mogelijk nieuwe Call of Duty game in 2023'

'Mogelijk nieuwe Call of Duty game in 2023'

Het is mogelijk dat er een nieuwe Call of Duty-game in 2023 verschijnt, aldus CharlieINTEL. Uit een document met financiële resultaten valt immers op te maken dat Activision voornemens is om 'nieuwe premium content' in 2023 uit te brengen.

Fans van de franchise waren het afgelopen jaar in de veronderstelling dat Activision voor het eerst in jaren geen nieuwe Call of Duty-game zou uitbrengen. Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft immers een levencyclus van twee jaar en deze geschetste situatie werd door de fans met enthousiasme ontvangen.

Nieuwe premium Call of Duty content

In de financiële resultaten van het tweede kwartaal van 2022, zegt Activision de ontwikkeling van geplande nieuwe premium content voor 2023 te continueren. Normaliter verwijst de organisatie met 'premium content' naar een nieuwe, betaalde game. Deze tekst zou dus kunnen wijzen op het ontwikkelen van een nieuwe Call of Duty-game.

Het is op dit moment niet duidelijk wat de plannen van Activision zijn. Het staat echter vast dat Call of Duty: Modern Warfare 2 een levenscyclus van twee jaar heeft. Er wordt gesproken over de ontwikkeling van DMZ, een modus die lijkt op de game Escape from Tarkov. Echter, de laatste geruchten doen vermoeden dat DMZ een onderdeel van Modern Warfare 2 is.

Verder bevestigt de uitgever wederom dat Call of Duty: Warzone 2 nog in 2022 wordt uitgebracht. De game zal nauw verbonden zijn met Modern Warfare 2.

Tot slot maakt Activision duidelijk dat het aantal maandelijkse actieve gebruikers wederom gedaald is. Sinds de piek in spelersaantallen tijdens de pandemie spelen steeds minder gamers actief Call of Duty. Activision en Infinity Ward hopen deze daling met de komst van Modern Warfare 2 stop te zetten.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.