Artikel

De Gunsmith in Warzone 2 en Modern Warfare 2

De Gunsmith in Warzone 2 en Modern Warfare 2

De Call of Duty Gunsmith voor Modern Warfare 2 en Warzone 2 is compleet vernieuwd. Infinity Ward introduceert nieuwe elementen om de beste loadouts te creëren. Maak kennis met de vault, weapon platforms en een compleet vernieuwde interface.

Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 moeten het nieuwe tijdperk van de franchise inluiden. Dat bepaalde zaken vanaf 28 oktober gaan veranderen, wordt met de introductie van de Gunsmith duidelijk.

Om wat orde in de chaos te scheppen, leggen wij exact uit hoe je met de nieuwe Gunsmith aan de slag gaat. Kijk je liever een video? In onderstaande YouTube-video leggen de ontwikkelaars van Infinity Ward uit hoe zij de nieuwe Gunsmith ontworpen hebben.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=DdLgwl7-lwU

Gunsmith in Modern Warfare 2 en Warzone 2

Het samenstellen van wapens of een loadout werkt iets anders dan voorgaande jaren. Om een goed systeem voor Modern Warfare 2 en Warzone 2 te creëren, heeft Infinity Ward geluisterd naar de wensen van de community. Kenmerkend voor de nieuwe Gunsmith zijn de volgende drie elementen:

  • Weapon platforms
  • Vernieuwde progressie
  • Firing range

call-of-duty-gunsmith-interface

Weapon platforms

Weapon platforms kunnen gezien worden als een familie van wapens. Neem de M4 als voorbeeld. Binnen het weapon platform van de M4 vallen de M16, 556 ICARUS, FTAC RECON en FSS HURRICANE.

Een nieuwe attachment die een belangrijke rol speelt, is de receiver. Door een andere receiver te kiezen, schakel je als het ware over naar een nieuw wapen binnen de familie van wapens. Zo ga je van de M4 naar de M16 door de M16 receiver te selecteren. Je speelt deze receivers vrij door wapens binnen de familie te levelen.

Een receiver kan er ook voor zorgen dat een assault rifle een submachine gun wordt. Een familie van wapens wordt immers vaak door dezelfde fabrikant gemaakt. Deze fabrikant kan naast assault rifles ook een submachine gun produceren.

call-of-duty-gunsmith-receiver

Vernieuwde progressie

Naast Receivers speel je natuurlijk ook andere attachments vrij. Je kan er maximaal vijf kiezen. Barrels, magazines, stocks en rear grips worden gedeeld binnen een weapon platform. Speel je een bepaalde barrel voor de M4 vrij, dan kan je deze dus ook op bijvoorbeeld de M16 gebruiken.

Optics, muzzles, foregrips, ammunitions en underbarrels die je vrijspeelt, kunnen op alle wapens binnen de gehele game (multiplayer én battle royale) gebruikt worden. De Cronen Mini Red Dot die je voor de M4 vrijspeelt, kan je dus ook op de AK74u gebruiken.

Dit vernieuwde progressiesysteem moet er volgens Infinity Ward voor zorgen dat het vrijspelen van nieuwe wapens en attachments niet repetitief is. Voor wie echter wel op zoek is naar een uitdaging, ontwerpt Infinity Ward nieuwe 'camo challenges'.

Firing range

Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 worden in het verlengde van de nieuwe Gunsmith van een firing range voorzien. De firing range is een schietbaan die vanuit het menu te bereiken is.

De eerste reacties op de komst van een firing range zijn louter positief. Deze nieuwe schietbaan zorgt ervoor dat je de impact van specifieke attachments op een efficiënte manier kan testen. Zo hoef je geen kostbare tijd in-game te verspillen en leer je de wapens en attachments op een snelle manier kennen.

Weapon vault

Naast een nieuwe Gunsmith introduceert Infinity Ward de weapon vault. De weapon vault kan gezien worden als een voltooid weapon platform, inclusief een visuele upgrade. Weapon vaults kunnen in de Call of Duty Store gekocht worden. De ontwikkelaars noemen de FJX Cinder als voorbeeld.

Je ontvangt bij FJX Cinder alle beschikbare attachments voor voor het weapon platform van de M4. Dit betekent dat je met een weapon vault direct toegang hebt tot een groot aantal attachments en varianten van wapens. Daarbij blijft het uiterlijk van de weapon vault altijd behouden, ongeacht de samenstelling die je kiest.

In de nabije toekomst voegt Activision ongetwijfeld een groot aantal nieuwe weapon vaults toe aan de Call of Duty Store.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.