Nieuws

Zo gebruiken Call of Duty hackers een overlay in livestreams

Zo gebruiken Call of Duty hackers een overlay in livestreams

Call of Duty hackers doen er alles aan om ongehinderd vals te kunnen spelen. Twitter-gebruiker CDL Intel laat zien dat deze groep spelers wel heel bijzondere voorzorgsmaatregelen neemt. Door een overlay in hun livestreams te gebruiken, trachten de valsspelers niet gepakt te worden.

Eenieder die van de cross-play functie gebruik maakt, zal hackers tegen het lijf lopen. Dit is met name in Call of Duty Ranked Play vervelend. Deze groep wekt middels livestreams graag de illusie dat ze ook zonder valsspeelsoftware de pannen van het dak spelen. Hoe ze dat doen? Dat zie je in het filmpje binnen de onderstaande tweet.

Het probleem van Call of Duty hackers

Sinds enkele jaren laat Call of Duty cross-play je met vrienden van alle platformen samenspelen. Deze feature werd door de community met open armen ontvangen en heeft bevriende gamers bij elkaar gebracht. Sinds de introductie lopen spelers echter ook tegen een probleem aan: de toename van hackers.

Maak je als console-speler gebruik van cross-play, dan is het mogelijk dat je het tegen PC-spelers moet opnemen. Dit lijkt op het eerste gezicht geen probleem, want ze gebruiken ook een controller. Echter, in sommige gevallen maken deze spelers gebruik van valsspeelsoftware. Deze software kan ze helpen om tegenstanders te spotten (wall hacks) of het richten gemakkelijker te maken (aimbot).

Soms worden hackers ontmaskerd, net als de nummer twee van Ranked Play enkele maanden geleden. Om dat te voorkomen, gebruiken sommige valsspelers nu dus een overlay voor hun 'monitor cam'. Dit soort beelden maakt de roep vanuit de community om een herziening van de cross-play functie nog groter.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.