Artikel

Alles over de Call of Duty: Modern Warfare 2 maps

Alles over de Call of Duty: Modern Warfare 2 maps

Het is tijd om de Call of Duty: Modern Warfare 2 maps door te nemen. De release van de nieuwste iteratie komt steeds dichterbij en fans zijn benieuwd op welke maps ze hun tegenstanders kunnen uitschakelen. Wij vertellen je alles wat we tot nu toe weten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 neemt je over de hele wereld op verschillende missies mee. Dit betekent dat we een verscheidenheid aan Call of Duty maps treffen. Europese steden, Zuid-Amerikaanse bossen en dorpen in het Midden-Oosten, alles komt voorbij.

Core maps en battle maps

Alle Call of Duty: Modern Warfare 2 maps kunnen verdeeld worden in twee categorieën: core maps en battle maps. Op core maps worden de traditionale zes tegen zes game modi gespeeld. Dit zijn kleinere maps waar veel gebeurt.

Op battle maps worden daarentegen game modi gespeeld die meer tijd in beslag nemen. Deze grote maps staan vol met interessante locaties en je vindt er voertuigen waarmee je jezelf kan verplaatsen én tegenstanders kan uitschakelen. Op deze maps maak je gebruik van de nieuwste features in de Call of Duty multiplayer.

Infinity Ward heeft met de ontwikkeling van Verdansk kennis en ervaring opgedaan. De ontwikkelaar heeft deze kennis en ervaring toegepast en hoopt zo een nog betere ervaring te creëren.

Alle Call of Duty: Modern Warfare 2 maps

Activision heeft reeds de eerste beelden van Call of Duty: Modern Warfare 2 getoond. Hoewel de uitgever niet alle maps bij naam heeft genoemd, hebben we toch een idee van wat ons te wachten staat. Daarnaast hebben journalisten en insiders het één en ander weten te lekken.

Infinity Ward heeft naar verluidt meer kleurrijke maps weten te creëren. Voor spelers van Call of Duty Ranked Play is dit goed nieuws. Binnen de grauwe maps van de afgelopen jaren was immers lastig om tegenstanders te spotten en call-outs te kunnen geven.

Museum, Grand Prix en Farm 18 Training Facility

Een aantal content creators, journalisten en Call of Duty League professionals heeft Modern Warfare 2 kunnen spelen. Zij hebben met drie core maps kennis gemaakt: Museum, Grand Prix en Farm 18 Training Facility.

Museum is één van de grotere core maps in Modern Warfare 2. Zoals de naam doet vermoeden, staat een Spaans museum centraal. Het museum zelf heeft meerdere verdiepingen en daarbuiten vind je fonteinen en een grote tuin.

Grand Prix is een map waar naar verluidt het circuit van Singepore centraal staat. Eerste beelden laten een donkere setting met felle kleuren zien. Grand Prix breekt met de trend die de laatste jaren door de ontwikkelaars is ingezet.

Over de locatie van Farm 18 Training Facility is geen informatie gedeeld. Zoals de naam doet vermoeden, speel je op deze map op een trainingslocatie. Logischerwijs gaat het hier om een wat kleine map.

Niet bevestigde Call of Duty maps

In aanloop naar de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 doen veel geruchten de ronde. Ook over maps wordt volop gespeculeerd. Inmiddels zijn verschillende leakers, journalisten en insider het erover eens dat de volgende maps onderdeel van Modern Warfare 2 zijn. Onthoud dat het hier slechts om speculaties gaat.

  • Museum
  • Grand Prix
  • Oil Field
  • Farm 18 Training Facility
  • Sa'id (battle map)
  • Sariff Bay (battle map)
  • Highrise

Een recentelijk lek in bestanden van Call of Duty: Warzone Mobile heeft nog meer informatie omtrent het nieuwe spel doen onthullen. Het gaat hier ook om mogelijke namen van maps in Call of Duty: Modern Warfare 2.

De komende weken en maanden onthullen Activision en Infinity Ward meer informatie over de nieuwe Call of Duty maps. Een deel daarvan zal ook in de Modern Warfare 2 béta te spelen zijn. De béta start op 15 september.

Op 28 oktober wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 uitgebracht. De first-person shooter luidt volgens de ontwikkelaars een nieuw tijdperk voor Call of Duty in. Het spel wordt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC uitgebracht.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.