Artikel

De nieuwe Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer features

De nieuwe Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer features

De Call of Duty multiplayer is al jaren de basis van de franchise. Dat gaat met de komst van Modern Warfare 2 niet veranderen. De ontwikkelaars houden immers vast aan de succesvolle run and gun formule, maar voegen wel een aantal nieuwe features toe. Wij leggen je uit wat je dit jaar kan verwachten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is de nieuwste iteratie. Het spel is een vervolg op Modern Warfare uit 2019 en wordt ontwikkeld door Infinity Ward. Volgens de ontwikkelaars wordt met de komst van deze first-person shooter "the new era of Call of Duty" ingeluid. Wat dat precies is, zien we in een aantal van de nieuwe features terug.

Battle maps en core maps

Dit jaar zijn er twee soorten maps in de Call of Duty multiplayer, battle maps en core maps. Battle maps zijn maps voor gevechten op grote schaal. Wie bekend is met Modern Warfare uit 2019 kan dit vergelijken met de game modus Ground War. Je speelt battle maps met een groot aantal spelers en kan gebruik maken van voertuigen.

Core maps zijn ontwikkeld voor de traditionele 6v6 game modi. Denk hierbij aan Domination, Hardpoint en Search & Destroy. Spelers kunnen rekenen op snelle gameplay op kleinere maps. Voorbeelden van deze maps zijn Farm 18, Museum en Grand Prix.

Gunsmith in de Call of Duty multiplayer

Infinity Ward blijft de gunsmith in de Call of Duty multiplayer perfectioneren. De ontwikkelaar maakt dit jaar onderscheid tussen weapon parts en attachments. Bij weapon parts kun je denken aan een barrel of een stock. Een suppressor en een laser zijn voorbeelden van attachments. Wapens in Modern Warfare 2 kunnen met vier weapon parts en drie attachments uitgerust worden.

Weapon mastery is een nieuw onderdeel binnen de Call of Duty gunsmith. Het biedt de mogelijkheid om varianten van een wapen vrij te spelen. Behaal je bijvoorbeeld level 20 met de M4, dan speel je de M16 vrij.

Nieuwe mechanismen in Modern Warfare 2

Met de nieuwe mechanismen wil Infinity Ward het nieuwe tijdperk voor Call of Duty inluiden. Het gebruik van deze mechanismen zal je ook in Call of Duty: Warzone 2 terug zien. Daar zijn ze immers het meest bruikbaar.

Zwemmen

Één van deze mechanismen is zwemmen. Wie in Modern Warfare 2 door het water loopt of rent, zal merken dat hij of zij trager beweegt. Wil je jezelf ongezien verplaatsen en besluit je te duiken? Dan zul je merken dat hoe dieper je duikt, hoe minder je ziet. Het is verder mogelijk om al zwemmend te schieten, maar dit is met één arm natuurlijk niet gemakkelijk.

Tot slot zijn in Warzone 2 en de battle maps in de Call of Duty multiplayer een aantal voertuigen te vinden die je op het water kan gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de Armored Patrol Boat.

Overige mechanismen

Verder introduceert Infinity Ward tal van mechanismen om de gameplay van de Call of Duty multiplayer veelzijdiger te maken. Zo keren 'ledge hanging' en 'dolphin dive' in aangepaste vorm terug.

Ook de interactie met voertuigen is op de schop gegaan in Modern Warfare 2. Het is mogelijk om uit ramen van voertuigen te hangen, banden en andere onderdelen te vernietigen en voertuigen te repareren bij speciale stations. Dit alles doe je natuurlijk binnen de battle maps en Warzone 2.

Een gloednieuw AI-systeem

Content creator ModernWarzone weet te melden dat een gloednieuw AI-systeem onderdeel is van het nieuwe Call of Duty-tijdperk. In Modern Warfare 2 en Warzone 2 zijn AI-spelers van hoge kwaliteit. Dit betekent dat ze gecoördineerd spelen en rekening houden met hun eigen kwetsbaarheid.

Infinity Ward heeft het voor elkaar gekregen om 300 AI-spelers en 100 reguliere spelers in één Warzone 2-match te laten spelen. In welke vorm dat gebeurt, is nu nog niet duidelijk.

Nieuwe game modi in Modern Warfare 2

De multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 kent twee nieuwe game modi. Dit zijn Prisoner Rescue en Knockout. In Prisoner Rescue moet je gevangenen bij je tegenstanders zien te bevrijden of de bevrijding hiervan voorkomen. Een ronde kan ook gewonnen worden als alle tegenstanders zijn uitgeschakeld.

In Knockout is het mogelijk om iedere ronde een pakketje op te pakken. Dit pakketje moet je vervolgens een minuut lang zien te verdedigen om punten te scoren.

Ranked Play

Competitieve Call of Duty spelers kunnen aan de slag met Ranked Play in Modern Warfare 2. Ook de nieuwste iteratie wordt verrijkt met een competitieve playlist. In Ranked Play zijn de officiële regels van de Call of Duty League actief en kunnen spelers zich plaatsen voor verschillende skill divisions.

Ook dit jaar is de Call of Duty League naar alle waarschijnlijkheid betrokken bij de ontwikkeling van Ranked Play. De verwachting is dat deze playlist bij de start van Season 1 aan de Call of Duty multiplayer wordt toegevoegd.

Met wie speel ik de Call of Duty multiplayer?

Call of Duty: Modern Warfare 2 is verkrijgbaar voor de PlaySation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC (Steam en Battle.net). Cross-play maakt het mogelijk om met spelers van al deze platformen samen te spelen.

In navolging van de release van Modern Warfare 2 wordt ook Warzone 2 uitgebracht. Een officiële releasedatum voor de nieuwe battle royale is nog niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat deze game nog in 2022 te spelen zal zijn.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.