Artikel

Dit is Call of Duty: Vanguard Ranked Play

Dit is Call of Duty: Vanguard Ranked Play

Call of Duty: Vanguard Ranked Play biedt spelers vanaf 17 februari de mogelijkheid om in competitief verband met elkaar te strijden. Deze competitieve playlist maakt het esports-format van de Call of Duty League voor alle spelers toegankelijk. We vertellen je alles wat je moet weten over Ranked Play in Call of Duty: Vanguard.

In Vanguard’s Ranked Play speel je in 4v4-format de drie game modi Hardpoint, Search & Destroy en Control. De regels van de Call of Duty League omtrent wapens, perks en equipment zijn van kracht. Het doel is simpel: winnen. Op basis van jouw prestaties ontvang je een Skill Rating en beland je in een Skill Division. Je speelt altijd tegen spelers van jouw eigen niveau.

Call of Duty: Vanguard Ranked Play trailer

Kijk je liever een filmpje? Dat kan! Ranked Play is in samenwerking met de Call of Duty League ontwikkeld. In de video hieronder legt de organisatie uit wat je van de competitieve playlist kan verwachten.

Skill Ratings, Divisions en Tiers

Nu we de basis van Call of Duty Ranked Play hebben uitgelegd, wordt het tijd om de details te bespreken. We beginnen met de Skill Ratings, Divisions en Tiers.

Net als de Multiplayer van Vanguard is Ranked Play opgedeeld in seizoenen. Ieder seizoen start je met het spelen van vijf Skill Evaluation matches. In deze vijf matches wordt jouw niveau bepaald en daarna ontvang je een Skill Rating.

Deze Skill Rating is een nummer. Bij het winnen of verliezen van een match stijgt of daalt jouw Skill Rating. Dit nummer is te allen tijde zichtbaar en bepaalt in welke Skill Division en Tier je komt.

In Vanguard’s Ranked Play zijn er zeven Skill Divisions: contender, specialist, advanced, expert, elite, master en challenger. Elke Skill Division heeft vijf Tiers. Strijd jouw weg omhoog naar de hoogste Tier in jouw Skill Division en maak vervolgens promotie naar een nieuwe divisie!

call-of-duty-ranked-play-skill-divisions

Maps en Modi in Ranked Play

In Ranked Play speel je de game modi Hardpoint, Search & Destroy en Control. Wanneer je een match zoekt, heb je niet voor het zeggen welke modus je speelt. Dit wordt willekeurig bepaald. De maps en modi zijn overeenkomstig met die in de Call of Duty League.

Hardpoint speel je op de maps Tuscan, Bocage, Gavutu, Berlin en Desert Siege. Search & Destroy speel je op de maps Tuscan, Bocage, Desert Siege, Berlin en Demyansk. Control speel je op de maps Tuscan en Gavutu.

call-of-duty-ranked-play-skill-ratings

Ranks en beloningen

Na een seizoen van vele overwinningen wil jij jouw prestaties natuurlijk aan de community laten zien. Dit kan met de exclusieve Ranked Play beloningen. Ze zijn verbonden aan het seizoen waarin je ze verdiend hebt. Dit zijn de Ranked Play rewards:

  • Een calling card en emblem bij elke vijf Ranks
  • De Ranked Royalty Solange operator skin bij Rank 50
  • Een geanimeerde calling card en emblem bij Rank 50
  • Een geanimeerde calling card en emblem van jouw hoogste Skill Division

Binnen Ranked Play is het ook mogelijk om speciale Ranks te behalen. Deze Ranks zijn een soort beloning voor het spelen van de competitieve playlist. Ze laten zien hoe veel ervaring je hebt binnen Ranked Play, maar staan los van Skill Rating.

call-of-duty-vanguard-ranked-play

Regels en restricties in Ranked Play

Wat regels en restricties betreft, zijn binnen Ranked Play dezelfde regels van kracht als binnen de Call of Duty League. Wij nemen in hoofdlijnen de regels met je door. De details rondom de competitieve regels lees je op de website van de Call of Duty League.

Het is om te beginnen handig om te weten dat binnen de competitieve playlist alle toegestane wapens tot je beschikking hebt. Dit geldt ook voor attachments, perks en equipment en zorgt voor een eerlijke strijd.

Verder merk je dat je geen LMG’s en shotguns tegenkomt in Ranked Play. Het is niet toegestaan om deze te gebruiken. Dit geldt ook voor de launchers en combat shields. Daarnaast zijn tal van perks, attachments en equipment niet te gebruiken.

Spelers die een vroegtijdig een match verlaten krijgen een Skill Rating straf. Deze straffen worden steeds groter naarmate dit vaker voorkomt. Het herhaaldelijk uitschakelen van teamgenoten resulteert ook in een Skill Rating straf.

Vanguard Ranked Play ladder events

Met ladder events kunnen spelers stijgen in hun Ranked Play Rank. Elke week zijn er twee ladder events: weekday ladder en weekend ladder. Ladder events staan los van jouw Skill Rating, Division en Tier.

Nadat je vijf Skill Evaluation matches gespeeld hebt, speel je jouw eerste placement match. Hierna word je in een ladder van 50 spelers geplaatst. Aan het einde van een ladder event worden er sterren uitgedeeld. De hoeveelheid sterren wordt bepaald aan de hand van je plek binnen de ladder.

  • Eerste plek: vijf sterren
  • Top 5: vier sterren
  • Top 10: drie sterren
  • Top 25: twee sterren
  • Top 50: één ster

Deze sterren heb je nodig bij het stijgen in je Ranked Play Rank. Ze laten dus zien hoe ervaren je bent en hebben niets te maken met jouw Skill Rating. Skill Rating, Divisions, Tiers en Ranks, het kan allemaal wat ingewikkeld overkomen. In het overzicht van Reddit-gebruiker TwoTee8 wordt het allemaal uitgelegd.

De toekomst van Ranked Play in Vanguard

De competitieve playlist van Call of Duty: Vanguard bevindt zich nu nog in de beta-fase. Dit betekent dat in de seizoenen die volgen aanpassingen doorgevoerd zullen worden en nieuwe beloningen toegevoegd gaan worden.

Call of Duty: Vanguard Ranked Play is een stap in de goede richting voor Call of Duty. De fans van de franchise smeken immers al jaren om een competitieve playlist die het succes van League Play, onderdeel van Black Ops 2, kan evenaren. Met vertrouwde elementen uit League Play en competitieve playlists van andere succesvolle games, lijkt dat wel te gaan lukken. Hoe Ranked Play zich ontwikkeld, lees je hier op Esports Club.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.