Nieuws

Sony: ‘Call of Duty is essentiële game’

Sony: ‘Call of Duty is essentiële game’

In een poging de overname van Microsoft tegen te werken, heeft Sony aangegeven dat Call of Duty ‘essentieel’ is voor ganers. Het Japanse bedrijf heeft dit laten weten om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te werken.

Mocht je onder een steen geleefd hebben; Microsoft is van plan om Activision Blizzard te kopen. Beide partijen hebben al een overeenkomst gesloten ter waarde van bijna zeventig miljard dollar. Ondanks dat er een akkoord ligt, is nog niet alles in kannen en kruiken, want Microsoft moet toestemming krijgen voor de overeenkomst en de monopoliewet kan roet in het eten gooien.

Om aan te geven dat er geen monopolie ontstaat als Microsoft het bedrijf overkoopt heeft het in documenten laten weten dat er niets unieks is aan de games die Activision Blizzard produceert. Microsoft gaat verder door te zeggen dat de beschikbaarheid van geen enkele game een ‘must have’ is voor andere bedrijven. Activision Blizzard is natuurlijk bekend van Call of Duty maar heeft onder andere ook Overwatch en World of Warcraft als producten.

Microsoft Activision Blizzard

In Brazilië heeft de overheid om Sony’s mening gevraagd aangaande de situatie. Logischerwijs is de maker van PlayStation minder positief daarover. Het noemt Call of Duty een ‘essentiële’ game. Degene die de franchise bezit heeft een groot voordeel in de verkoop van consoles. Zelfs als een concurrent het budget zou hebben om een concurrent te maken, zou deze niet kunnen tippen aan de verkoopcijfers van Call of Duty – welke overigens aan het dalen zijn – vanwege de loyaliteit en roots van de franchise, zo redeneert Sony.

Wat er ook gebeurt PlayStation-fans hoeven niet bang te zijn dat Call of Duty binnenkort niet meer beschikbaar is op de console. Sony en Activision hebben nog een overeenkomst voor minimaal drie Call of Duty-games; op zijn vroegst zou de franchise in 2025 exclusief kunnen zijn. De eerste daarvan is Modern Warfare 2 die later dit jaar verschijnt. Daarvoor worden deze week beta codes weggegeven.

Sony zelf is overigens ook druk bezig met het kopen van studio’s, zo werd onlangs Destiny-maker Bungie toegevoegd aan PlayStation Studios, geruchten gaan dat Bungie een concurrent voor Call of Duty moet gaan ontwikkelen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend