Artikel

Alles over Call of Duty: Vanguard

Alles over Call of Duty: Vanguard

We kunnen eindelijk met Call of Duty: Vanguard aan de slag. Ook dit jaar willen we je zo goed mogelijk informeren over de nieuwe Call of Duty-game. We vertellen je daarom alles over onder andere de releasedatum, Multiplayer, Campaign en Warzone.

Release datum Call of Duty: Vanguard

Tijdens het Warzone Battle of Verdansk-event werd duidelijk wat de nieuwe game ons gaat brengen en wanneer we ermee aan de slag kunnen. De officiële Call of Duty: Vanguard release datum is vrijdag 5 november 2021. De game wordt uitgebracht op de consoles PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S en de PC.

Hoeveel GB is Call of Duty: Vanguard?

De bestandsgrootte van Vanguard is aanzienlijk kleiner dan van Call of Duty-games uit voorgaande jaren. Call of Duty: Vanguard neemt 30% tot 50% minder schijfruimte in gebruik. Hieronder vind je de geschatte bestandsgrootte's:

  • PlayStation 4: 54.65 GB download & 93.12 GB benodigde schijfruimte
  • PlayStation 5: 64.13 GB download & 89.84 GB benodigde schijfruimte
  • Xbox One: 56.6 GB download & 56.6 GB benodigde schijfruimte
  • Xbox Series X/S: 61 GB download & 61 GB benodigde schijfruimte
  • PC: 61GB

De Call of Duty: Vanguard Multiplayer

Bij Call of Duty draait het ieder jaar natuurlijk om de Multiplayer. Dit jaar zien we een aantal nieuwe elementen toegevoegd worden aan de bekende formule. De Multiplayer lijkt wat movement betreft op de Modern Warfare Multiplayer uit 2019.

Één nieuw element kwamen we al in de Vanguard Beta tegen: Champion Hill. Deze nieuwe gamemodus, een soort ‘gunfight deathmatch tournament’ brengt vier maps met zich mee. Naast deze vier specifieke maps kunnen de spelers rekenen op maar liefst 16 reguliere maps. Dit is een bijzonder groot aantal maps als we het vergelijken met voorgaande Call of Duty-games. De verklaring hiervoor vinden we in het feit dat Call of Duty-spelers al jaren klagen over het kleine aantal maps bij release van een nieuwe game.

Ook nieuw dit jaar zijn de nieuwe combat pacing-opties. Deze bestaan uit tactical, standard en blitz. Tactical is vergelijkbaar met de hardcore gamemodi, zoals we die nu kennen, standard is het traditionele systeem en blitz moet voor een meer casual gameplay zorgen.

Tot slot wordt het gunsmith-systeem meegenomen naar de Vanguard Multiplayer én gaan we hier de nieuwe Call of Duty ammo types zien. Ook gaan we merken dat steeds meer zaken binnen de maps vernietigd kunnen worden. Hiermee willen de ontwikkelaars van Vanguard meer dynamische omgevingen creëren.

De Call of Duty: Vanguard Campaign

Call of Duty: Vanguard brengt de spelers terug naar de Tweede Wereldoorlog. Vanguard is de vijfde Call of Duty-game die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Na de eerste drie games speelde ook Call of Duty: WWII zich in deze setting af. Vanguard is echter géén vervolg op één van deze games.

Het opzichzelfstaande verhaal van Vanguard focust zich op de speciale legereenheden. De Campaign neemt je mee naar de gevechten op de vier verschillende fronten. Je strijdt mee aan het westfront en oostfront. Daarnaast neem je deel aan de gevechten in Noord Afrika en het gebied rondom de Grote Oceaan.

Call of Duty: Vanguard Zombies

Wie dacht dat hij of zij een jaar moest wachten op een nieuwe zombies-gamemodus heeft het mis! Call of Duty: Vanguard Zombies wordt ontwikkeld door Treyarch en is wat setting en verhaal betreft een voorloper op het verhaal uit Black Ops Cold War Zombies.

Call of Duty Zombies binnen Vanguard speelt zich af in de stad Stalingrad in de Tweede Wereldoorlog. De Duitse Von List wil de ondoden uit deze stad gebruiken om het tij van de Tweede Wereldoorlog te keren. Het is aan jou om dit tegen te gaan. In de reveal trailer is te zien wat de Call of duty Zombies-fans dit jaar kunnen verwachten.

Wat verandert Call of Duty: Vanguard aan Warzone?

De komst van Call of Duty: Vanguard brengt tal van nieuwe content naar Warzone. Om te beginnen de nieuwe Warzone Pacific map Caldera. Deze map vervangt het oude Verdansk. Op deze map kunnen de Warzone-spelers gebruik maken van hun wapens uit Modern Warfare, Black Ops Cold War én Vanguard. De map Rebirth Island blijft bestaan en Plunder wordt meegenomen naar de nieuwe map.

Nieuw is de game modus Vanguard Royale. Een game modus met onder andere vliegtuigen, AA-guns en uitsluitend wapens uit Call of Duty: Vanguard. Dus, pak je beste Call of Duty: Vanguard wapens of beste Warzone loadouts, want het belooft een tof jaar te worden.

Call of Duty: Vanguard heeft cross-play

Call of Duty cross-play is ook binnen Vanguard van toepassing. Dit maakt het mogelijk om met spelers van verschillende platformen samen te spelen. Deze platformen zijn PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Om optimaal gebruik te maken van cross-play is een Activision account benodigd.

Verder heeft Vanguard ook cross-progression. Dit houdt in dat progressie die je binnen Vanguard behaalt, meegenomen wordt naar Zombies, Warzone en andere Call of Duty-games.

De technische kant van Vanguard

Op de officiële website van Call of Duty valt te lezen dat Vanguard draait op dezelfde ‘engine’ als die van Modern Warfare (2019). Dit is voor veel spelers goed nieuws, want deze voelde fantastisch aan. Daarnaast wordt deze engine ook in Warzone gebruikt. Volgens de makers is Vanguard de meest geavanceerde Call of Duty-ervaring ooit. Dit komt mede door het realistische voorkomen. Vanaf de lancering kent deze game cross-play, cross-progression en cross-gen.

De Call of Duty: Vanguard Beta

Voordat we écht aan de slag kunnen met Vanguard, krijgt iedereen de mogelijkheid om de Beta te spelen. De Call of Duty: Vanguard Beta begint op 10 september voor PlayStation-spelers, 16 september voor Xbox One/Series X|S en PC, en op 18 september voor de overige platformen.

De Playstation- en Xbox-spelers die op 10 en 16 september toegang tot de Beta willen, zullen een pre-order moeten plaatsen. Voor Playstation-spelers start de open Beta op 16 september en voor Xbox- en PC-spelers start de open Beta op 18 september.

Call of Duty: Vanguard wordt uitgegeven door Activision en ontwikkeld door Sledgehammer Games (Multiplayer en Campaign) en Treyarch (Zombies).

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.