Artikel

Alles over de Call of Duty: Vanguard Beta

Alles over de Call of Duty: Vanguard Beta

De Call of Duty: Vanguard Beta komt eraan. Na het succes van de Vanguard Alpha krijgen Call of Duty-spelers nog één mogelijkheid om de game voor de release te testen. Dit jaar neemt de populaire first-person shooter je mee in de grauwe setting van de Tweede Wereldoorlog.

Na de aankondiging in Warzone is steeds meer duidelijk geworden over Call of Duty: Vanguard en de bijbehorende Beta. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over de Beta, zoals de startdata voor de verschillende platformen, de beschikbare gamemodi, maps en wapens.

De release van de Call of Duty: Vanguard Beta

De Call of Duty: Vanguard Beta is verdeeld over twee weekenden. Het eerste weekend is speciaal voor de PlayStation-gamers die een pre-order voor de Beta hebben staan. Vervolgens is de Beta in het tweede weekend voor alle platformen beschikbaar. Dit komt neer op de volgende verdeling:

  • 10 - 13 september: PlayStation met pre-order
  • 16 - 20 september: PlayStation zonder pre-order
  • 16 - 17 september: Xbox en PC met pre-order
  • 19 - 20 september: Xbox en PC zonder pre-order

vanguard-beta

Wapens, maps en gamemodi in de Call of Duty: Vanguard Beta

Tijdens de Call of Duty: Vanguard Beta zijn vijf maps beschikbaar, waaronder de map Champion Hill. De overige maps zijn bestemd voor de reguliere Multiplayer gamemodi. De maps heten Hotel Royal, Gavutu, Red Star en Eagle’s Nest. Deze laatste map is pas in het tweede weekend beschikbaar.

Op dit moment weten we dat er een veelvoud aan wapens beschikbaar zullen zijn. Naast de wapens kunnen de spelers ervaring opdoen met het gunsmith-systeem. Iedereen kan de wapens tot level 30 levelen en zodoende verschillende attachments vrijspelen. PlayStation-spelers hebben twaalf custom loadout slots en de overige platformen moeten het met tien slots doen.

Tijdens het Beta-weekend maken we kennis met het nieuwe combat pacing. Met combat pacing kan de intensiteit van een game gekozen worden. Combat pacing bestaat uit: tactical (traditioneel), assault (rustiger tempo) en blitz (sneller tempo).

Tijdens de Alpha van enkele weken geleden, maakten de spelers kennis met Champion Hill. Champion Hill is een gunfight-gamemodus waar spelers op vier verschillende kleine maps spelen. Deze gamemodus en de bijbehorende maps keren tijdens de Beta terug. Echter, dit keer zijn ze direct speelbaar in teams van één, twee of drie spelers.

De Call of Duty: Vanguard Multiplayer zal bij aanvang maarliefst 20 reguliere maps kennen. Dit is een bijzonder groot aantal voor een Call of Duty-game. Het is dan ook de vraag of alle maps uniek genoeg gaan aanvoelen. Waar de maps precies gesitueerd zijn is nog niet bekend.

Op dit moment weten we wel dat Call of Duty: Vanguard zich op verschillende werelddelen afspeelt. Het Europese westfront en oostfront, Noord Afrika en de landen rondom de Stille Oceaan vormen samen de setting van de nieuwe game.

vanguard-beta

Call of Duty: Vanguard Beta downloaden

Ook dit jaar is de open Beta te downloaden via de store van jouw platform. Wie een pre-order heeft geplaatst, krijgt exclusief eerder toegang tot de Beta. In dit geval krijg je een code die je moet invoeren via de store van jouw platform.

Over de grootte van de Call of Duty: Vanguard Beta kunnen we op dit moment vrij weinig zeggen. Echter, als we ervan uitgaan dat de Beta van dit jaar vergelijkbaar is met die van afgelopen jaar, dan kunnen we rekenen op een download tussen de 20GB en 50GB. Dit is een behoorlijk formaat, dus zorg dat je voldoende ruimte beschikbaar hebt.

Multiplayer reveal op 7 september

Weet je nog niet zeker of je een pre-order wil plaatsen? Op 7 september komen de ontwikkelaars van Call of Duty: Vanguard met de Multiplayer reveal. Tijdens deze reveal worden de ontwikkelaars aan het woord gelaten om het één en ander uit te leggen over de Multiplayer.

Tijdens deze reveal zal duidelijk worden hoe gunsmith dit jaar werkt en welk progressie-systeem deze nieuwe game gaat gebruiken. Verder zal de verhouding tussen de Multiplayer, Zombies en Warzone verder uitgelegd worden.

Om de Multiplayer reveal te bekijken, raden we je aan om het officiële Call of Duty YouTube-kanaal op 7 september in de gaten te houden. Waarschijnlijk zal de reveal rond 19:00 starten.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.