Artikel

Dit zijn de beste Call of Duty: Vanguard settings

Dit zijn de beste Call of Duty: Vanguard settings

Met de beste Call of Duty: Vanguard settings haal je het maximale uit de game. Of je nu optimaal wil presteren in de Multiplayer of gewoon lekker wil genieten van de Campaign, kleine details maken het verschil. Neem de instellingen dus zeker even door voordat je van start gaat met de game.

De focus bij deze Call of Duty: Vanguard settings ligt op de controller. Maar, ook als je een PC-speler bent, is het merendeel van deze instellingen belangrijk. Voor de serieuze speler van Warzone en de Multiplayer is het een must om deze instellingen door te nemen. Ook de Zombies- en Campaign-spelers kunnen hun ervaring beter maken, door deze settings toe te passen.

Call of Duty: Vanguard settings: controller

Het eerste wat je aanpast bij het opstarten van Call of Duty: Vanguard zijn de controller settings. Deze instellingen zijn lastig, want ze hangen van je persoonlijke voorkeur af. Toch kunnen we je een aantal tips meegeven. Zet om te beginnen je stick sensitivity zo hoog als je aankan. Dit betekent dat je accuraatheid er niet onder mag lijden. Vervolgens zet je de ads sensitivity multiplier op 0.7. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het inzoomen een lagere sensitivity hebt en daardoor makkelijker je doelwit kan raken.

Verder loont het om te experimenteren met de button layout. Voor de meeste mensen is de tactical button layout prettig. Dit zorgt ervoor dat je kan kruipen en liggen met je stick. Hierdoor wordt het mogelijk om te 'dropshotten' en het sliden zal je ook beter afgaan.

Tot slot is het handig om te experimenteren met ‘stick min input deadzone’. Dit zorgt ervoor dat de sticks op je controller sneller reageren op de bewegingen die je maakt. In een private match mik je met je corsair op één punt. Je wil de stick min input deadzone zo laag mogelijk hebben, zonder dat de corsair vanzelf beweegt. Dit is voor iedere controller anders:

  • left stick min input deadzone 3 tot 8
  • right stick min input deadzone 3 tot 8

De beste graphics-settings

Misschien wel de belangrijkste Call of Duty: Vanguard settings vind je onder het kopje graphics. De juiste graphics-settings zorgen ervoor dat de game er beter uitziet én dat jij je tegenstanders beter en sneller kan zien. De belangrijkste in deze categorie zijn world motion blur, weapon motion blur en depth of field. Wanneer je deze opties niet juist hebt ingesteld, kan dat ervoor zorgen dat je een tegenstander af en toe nét niet ziet. Dit zijn de belangrijkste graphics-settings:

  • world motion blur: off
  • weapon motion blur: off
  • depth of field: off

vanguard-settings-motion-blur

Verder houd je de graphics op 50%, dit zorgt ervoor dat de game er goed uitziet. Zet je deze hoger, dan kan dat zorgen voor het vervagen van de kleuren. Camera movement zet je op least (50%).

Field of view (FOV)

Jarenlang was field of view iets wat alleen de PC-spelers konden aanpassen. Vorig jaar kwam daar verandering in en ook dit jaar kunnen ook console-spelers hun field of view aanpassen. Met de fov-slider kan je de grootte van je zichtveld bepalen. Dit is handig, want met een grotere field of view kan je in één oogopslag meer zien. Voor de meeste spelers is een field of view tussen de 90 en 110 ideaal.

Audio in Call of Duty: Vanguard

Even belangrijk als alle andere instellingen zijn de audio-settings. Bepaalde geluiden kunnen je in-game van waardevolle informatie voorzien, andere zijn gewoonweg hinderlijk. Om het beste uit je audio te halen, kies je voor de volgende settings:

  • master volume: 100
  • music volume: 30-40
  • dialogue volume: 50
  • sound effects volume: 100

vanguard-settings-audio

De laatste Call of Duty: Vanguard Settings

Tot slot zijn er nog wat settings die niet onder een van de voorgaande categorieën vallen, maar wél erg bruikbaar zijn. Verreweg de belangrijkste hiervan is de mini map shape. Deze zet je altijd op altijd op square (vierkant). Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijk meer op je mini map kan zien.

Tot slot zijn server latency en packet loss twee bruikbare settings. Iedereen ervaart wel eens vertraging (lag) tijdens het gamen. Met deze settings krijg je linksboven in je beeld informatie over je verbinding. Daardoor hoef je dus niet meer naar het menu te gaan om dit te checken.

Dit waren wat ons betreft de belangrijkste Call of Duty: Vanguard settings. Geen van deze settings zijn een absolute must om te gebruiken. Soms komt het gewoonweg neer op persoonlijke voorkeur. Voel je daarom vrij om het één en andere aan te passen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.