Artikel

De beste wapens in Call of Duty Warzone Season 5

De beste wapens in Call of Duty Warzone Season 5

Wat zijn de beste Warzone wapens? Dit vraagt iedere Call of Duty-speler zich wel eens af. Logisch, want het kiezen van de juiste wapens is dé sleutel tot succes. Ga jij voor een assault rifle, submachine gun of toch een sniper? Wat je keuze ook is, wij hebben de beste Warzone wapens voor Season 5, het allerlaatste seizoen, geselecteerd.

Al vanaf de start van Call of Duty: Warzone is iedereen op zoek naar de meta. We hebben het dan over strijdtuig dat met kop en schouders boven de andere opties uitsteekt. Staar je daar echter niet blind op! Wees bewust van jouw speelstijl en stem je keuze ook af op de setting: Caldera, Fortune's Keep of Rebirth Island.

Een assault rifle, submachine gun of een sniper. Ze zijn onderdeel van een loadout. Op zoek naar kant-en-klare loadouts inclusief perks? Wij hebben Warzone loadouts voor Caldera, Warzone Rebirth Island loadouts en Warzone Fortune's Keep loadouts samengesteld.

Season 5 is dus het allerlaatste seizoen van Call of Duty: Warzone. Gamers kunnen nog enkele maanden aan de slag met de vertrouwde battle royale voordat iedereen overstapt naar Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2. Ook in het laatste seizoen is de meta verschoven en daarom hebben wij de beste Call of Duty: Warzone wapens voor je op een rij gezet.

De beste Warzone wapens: assault rifle

warzone-loadout-grau
We beginnen de lijst van beste Warzone wapens met assault rifles. Misschien wel de meest populaire categorie in Call of Duty en dat is niet zonder reden. Met een assault rifle kun je op Caldera, Rebirth Island en Fortune's Keep goed voor de dag komen.

Vooral op Caldera is het belangrijk dat je zo snel mogelijk over een goede assault rifle beschikt. Deze kan je dan op een later moment aanvullen met een submachine gun naar keuze. Dit zijn volgens ons de beste opties:

 • Grau 5.56 (Modern Warfare)
 • Automaton (Vanguard)
 • Volkssturmgewehr (Vanguard)
 • Kilo 141 (Modern Warfare)

Voor de Grau 5.56 gebruiken wij de attachments Monolithic Suppressor, Tempus 26.4" Archangel, Commando Foregrip, 60 Round Mags en VLK 3.0x Optic.

De Automaton uit Call of Duty: Vanguard behoort tot de meta met de attachments MX Silencer, ZAC 600mm BFA, Carver Foregrip, Sakura 75 Round Drum, FMJ, Polymer Grip, Slate Reflector of SVT-40 PU Scope 3-6X, Anastasia Padded, Tight Grip en Fully Loaded.

Voor de Volkssturmgewehr gebruiken wij de attachments Recoil Booster, Krausnick 428mm 05V, m1930 Strife Angled, 7.62 Gorenko 45 Round Mags, Lengthened of Subsonic, Grooved Grip, Slate Reflector of een optic naar keuze, Reisdorf 22v Adjustable, Perfectionist en On Hand.

De Kilo 141 is ijzersterk met de attachments Monolithic Suppressor, Singuard Arms 19.8" Prowler, Commando Foregrip, 60 Round Mags en G.I. Mini Reflex of VLK 3.0x Optic.

De beste Warzone wapens: submachine gun

warzone-loadout-h4-blixen
De lijst van beste wapens in Warzone is niet compleet zonder goede submachine guns. Submachine guns zijn de beste wapens voor de korte afstanden. Het is daarom belangrijk dat je een aantal goede classes hebt klaarstaan.

Submachine guns zijn belangrijk op de maps Fortune's Keep en Rebirth Island. Op deze kleine eilanden kom je immers vaak in vuurgevechten op korte afstanden terecht. Dan wil je een submchine gun tot je beschikking hebben. Wij zijn tot de volgende wapens gekomen:

 • MP40 (Vanguard)
 • Armaguerra 43 (Vanguard)
 • H4 Blixen (Vanguard)

De MP40 is sterk met de attachments Recoil Booster, VDD 189mm Short, Mark VI Skeletal, 7.62 Gorenko 45 Round Mags, Lengthened of Subsonic, Taped Grip, Slate Reflector, Krausnick 33M Folding, Momentum en Quick.

Wij gebruiken de Armaguerra 43 met de attachments Recoil Booster, ZAC 600mm BFA, Mark VI Skeletal, 9mm 60 Round Mags, Subsonic, Grooved Grip, Slate Reflector, Imerito TA Skeletal, Hardscope en Quick.

De H4 Blixen is één van de beste submachine guns met de attachments Recoil Booster, Jönsson 9" RMK (of Bergström 17" F3), S98 Compact, 7.62 Gorenko 36 Round Mags, Lengthened, Taped Grip, Slate Reflector, Removed Stock, Fleet en Quick.

De beste Warzone wapens: sniper rifle

warzone-wapens-zrg-20mm
Een sniper rifle is leuk om te gebruiken. Maar, wil je écht voor de overwinning gaan, dan speel je bij voorkeur met een assault rifle en een submachine gun. Kun je het toch niet laten? Dan is de ZRG 20mm uit Black Ops Cold War een uitstekende keuze.

Voor de ZRG 20mm uit Black Ops Cold War gebruiken we de attachments Sound Moderator, 43.9" Combat Recon, SWAT 5mw Laser Sight, 5 Rnd Magazine en Serpent Wrap.

Dat was onze lijst! Deze lijst met wapens had nog veel langer kunnen zijn, maar we willen je alleen van de beste Warzone wapens voorzien. Hieronder vind je nog één keer de beste wapens in Warzone Season 5 voor Caldera, Rebirth Island en Fortune's Keep.

 • Grau 5.56
 • Automaton
 • Volkssturmgewehr
 • Kilo 141
 • MP40
 • Armaguerra 43
 • H4 Blixen
 • ZRG 20mm

Vind je het leuk om te zien welke Warzone wapens het meest worden gebruikt? Op de website wzranked.com zie je welke wapens het meest gebruikt worden door andere spelers en de meeste overwinningen opleveren. Onze Cooper Carbine, STG44 en MP40? Ze staan er allemaal tussen.

Op dit moment is Call of Duty: Warzone 2 in ontwikkeling. Deze nieuwe battle royale brengt ook weer nieuwe wapens met zich mee. Benieuwd met welke wapen je daarin de strijd kunt aangaan? Wij hebben alle Call of Duty wapens die onderdeel uitmaken van Warzone 2 én Modern warfare 2 voor je op een rij gezet.

Houd er rekening mee dat de meta in Call of Duty: Warzone constant verschuift. Gedurende een seizoen in Call of Duty worden er updates doorgevoerd. Binnen deze updates worden wapen geregeld aangepast. Dit kan een submachine gun of assault rifle sterker of zwakker kan maken. Daarom passen wij deze lijst twee keer per seizoen aan. Zo beschik jij altijd over de beste wapens.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.