Nieuws

Warzone Mobile krijgt mogelijk lucky draw feature

Warzone Mobile krijgt mogelijk lucky draw feature

Het heeft er alle schijn van dat Call of Duty: Warzone Mobile de lucky draw feature krijgt. Dit wordt duidelijk uit een vacaturetekst voor de functie Content Designer bij Solid State Studio. De feature heeft binnen Call of Duty: Mobile voor de nodige ophef gezorgd.

Call of Duty: Warzone Mobile is volop in ontwikkeling. De nieuwe battle royale voor Android en iOS apparaten werd enkele maanden geleden aangekondigd en moet ergens in de eerste helft van 2023 uitkomen. Om dit te realiseren is Activision op zoek naar nieuw talent. In die zoektocht verklapt de ontwikkelaar de komst van de lucky draw feature.

warzone-mobile-lucky-draw

Wat is de lucky draw in Warzone Mobile?

Met lucky draw in Call of Duty: Mobile kunnen spelers bepaalde items proberen te bemachtigen die niet direct gekocht kunnen worden. Spelers gokken middels een microtransactie en hopen zo dit exclusieve item te bemachtigen. Wie pech heeft, moet diep in de buidel tasten.

Het is waarschijnlijk dat ook in Call of Duty: Warzone mobile de meest exclusieve items via lucky draw te verkrijgen zijn. Hoe exclusiever het item, hoe lager de kans dat je het voorwerp weet te bemachtigen.

Volgens de vacature draait de functie Content Designer bij Solid State Studio om het creëren van verhaallijnen, karakters en items die vervolgens middels een battle pass, lucky draws en andere events te verkrijgen zijn. Het lijkt erop dat Activision verschillende systemen van Call of Duty: Mobile overneemt.

Met Call of Duty: Warzone Mobile benut Activision de groei van de mobile gaming markt en de populariteit van het battle royale genre. Van alle Call of Duty-spelers schakelt iets minder dan de helft zijn of haar tegenstanders op Android of iOS uit.

Tot slot werkt Activision naast een nieuwe handheld game aan Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2. Beide games komen nog dit jaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC uit. De releasedatum van de eerstgenoemde game is op 28 oktober 2022.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.