Nieuws

Call of Duty: World Series of Warzone keert terug

Call of Duty: World Series of Warzone keert terug

Call of Duty: World Series of Warzone keert terug. In 2022 strijden de beste spelers om een prijzenpot van 600.000 dollar. Ook is het dit jaar mogelijk om middels een open kwalificatie een plekje binnen het prestigeuze toernooi te bemachtigen. Laten we kijken wat je kan verwachten en hoe je kan deelnemen.

Om World Series of Warzone mogelijk te maken, werken Activision en Raven Software samen met Prime Gaming. Een introductie in het toernooi werd gelijktijdig met de aankondiging op het YouTube-kanaal van Call of Duty gedeeld.

Zo werkt World Series of Warzone

World Series of Warzone bestaat in 2022 uit een Noord-Amerikaans en een Europees toernooi. Beide toernooien hebben een prijzenpot van 300.000 dollar en zijn verdeeld in drie fases, waarover we je zo meer vertellen.

Dit jaar wordt World Series of Warzone in Trios gespeeld. De groep deelnemers bestaat uit professionals uit de Call of Duty League, spelers die een uitnodiging van Activision hebben ontvangen en de teams die zich middels de open kwalificatie hebben weten te plaatsen.

World Series of Warzone wordt in drie fases opgedeeld. Eerst start de In-Game Open. Spelers dienen zich in deze fase aan te melden op Gamebattles en vervolgens kunnen ze vanaf 12 augustus om 18:00 zich proberen te kwalificeren voor de Regional Qualifiers.

In de Regional Qualifiers strijden de top 40 Trios uit de In-Game Open voor een plek in het hoofdtoernooi. Deze fase van het Europese toernooi start op 20 augustus om 18:00.

Tot slot nemen de 20 beste Trios uit de kwalificatie het op tegen 20 door Activision uitgenodigde spelers in de Europese, en natuurlijk ook Noord-Amerikaanse, finales. De Europese finales vinden op 6 september om 18:00 plaats.

world-series-of-warzone

In navolging op de hoofdtoernooien vindt dit jaar wederom de $100K #SoloYolo Drop plaats. Alle finalisten van beide regio's droppen dan nog één keer solo op Caldera om te strijden voor de hoofdprijs van 100.000 dollar.

World Series of Warzone regels

Wie deelneemt aan World Series of Warzone moet zich aan een aantal regels houden. Alle regels vind je in de officiële handleiding. Verder zijn er regels opgesteld die bepalen hoe veel punten je in een match behaalt.

  • Iedere kill levert één WSOW punt op
  • Eerste plaats: 2x multiplier
  • Plaats 2 tot en met 15: 1.5x multiplier
  • Plaats 16 tot en met 40: geen multiplier

Deelnemen kan exclusief op de PlayStation 4 (niet de slim variant), PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Windows PC. Het account van je platform moet verbonden zijn aan je Activision-account.

World Series of Warzone-wedstrijden starten op 12 augustus. Het hoofdtoernooi is te volgen op het YouTube-kanaal van Call of Duty. Bezoek worldseriesofwarzone.com voor meer informatie.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.