Artikel

Alles over de nieuwe Call of Duty Zombies perks

Activision-Blizzard

De Call of Duty Zombies perks binnen Vanguard zijn vernieuwd. Vergeet perks als quick revive en speed cola, want dit jaar werkt het compleet anders. Treyarch, de ontwikkelaar van Call of Duty Zombies, introduceert de Zombies perk fountains. Dit systeem moet de integratie van perks in de gameplay verbeteren.

Call of Duty Zombies speelt zich dit jaar af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Plaatsen als Stalingrad, Merville en Parijs zijn het strijdtoneel binnen het verhaal ‘Der Anfang’. Ook de bekende map Shi No Numa keert terug. In deze donkere, grimmige setting van Zombies binnen Call of Duty: Vanguard keren verschillende bekende elementen terug.

Pack-a-punch, mystery box, crafting table, custom loadouts, exfil en armor. Ze komen allemaal terug, maar nét even iets anders om beter aan te sluiten bij de setting. Dit geldt ook voor de perks dit jaar. We vertellen je alles wat je moet weten voordat je ermee aan de slag gaat.

Call of Duty Zombies perks en perk fountains

De perk fountains spelen een belangrijke rol bij het gebruiken van de Call of Duty Zombies perks. Wanneer je een nieuwe objective voltooid hebt en daarmee toegang hebt tot nieuwe locaties in bijvoorbeeld Stalingrad of Shi No Numa, speel je weer een nieuwe perk fountain vrij. Bij deze perk fountains kunnen jij en je teamgenoten perks aanschaffen en upgraden. Volgens de ontwikkelaar zorgt dit systeem voor een fijnere gameplay.

In de verschillende locaties binnen Der Anfang zijn de volgende perk fountains gevestigd:

  • Demonic Frenzy: wapens sneller reloaden
  • Aethereal Haste: snellere movement
  • Fiendish Fortitude: meer health
  • Diabolical Damage: verhoogde critical damage
  • Venomous Vigor: snellere health regeneration

call-of-duty-zombies-perks

Call of Duty Zombies perk tiers

Ook dit jaar hebben de perks in Zombies weer tiers. tier 1, tier 2, tier 3 en tier 4 maken bij elke stap de specifieke perks weer een beetje sterker. Toch werkt het dit jaar wat anders. Wanneer je de toegang tot de perk fountain hebt vrijgespeeld, is de eerste tier van die specifieke perk gratis. Dit werkt dus anders dan in Black Ops Cold War.

Bij elke tier-upgrade krijgen de perks een boost. In plaats van een algemene boost, wordt een bepaald onderdeel van de perk verbeterd per tier-upgrade. Verder is het belangrijk om te weten dat een upgrade niet goedkoop is. tier 2 kost 2500 essence, voor tier 3 betaal je 5000 essence en tier 4 gaat je maarliefst 7500 essence kosten.

Wanneer je in Zombies ‘down gaat’ verlies je één tier van je perks. De eerste tier behoud je altijd, want deze is immers gratis. Doordat een tier-upgrade zoveel essence kost, doe je er verstandig aan om goed na te denken over de timing van een tier-upgrade.

Zombies als onderdeel van Vanguard

In Vanguard Zombies staat Wolfram Von List centraal. Door middel van Dark Aether heeft hij zich weten te verenigen met Kortifex the Deathless. Kortifex the Deathless heeft de mogelijkheid om de gesneuvelde Duitse soldaten in Stalingrad weer tot leven te brengen. Samen hebben ze maar één doel: De Tweede Wereldoorlog in hun voordeel te beslissen.

Het is aan jou en je teamgenoten om Wolfram Von List en Kortifex the Deathless te stoppen. Dit doe je gelukkig samen met de vijanden van Kortifex: Saraxis the Shadow, Bellekar the Warlock, Inviktor the Destroyer en Norticus the Conqueror. De Call of Duty Zombies perks die besproken zijn, kunnen je daarbij helpen, mits je de juiste strategische keuzes maakt. Bespreek deze strategische keuzes met je vrienden. Op welke platform ze spelen maakt niet uit.

Ook binnen Zombies is Call of Duty cross-play en cross-progression van toepassing. Dit betekent dat je samen met al je vrienden Zombies kunt spelen, of ze nu op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S of PC spelen. Ook je progressie neem je mee naar andere Call of Duty-games en game modi. Een avondje geen zin in de Multiplayer? Dan kan je Zombies spelen én bijvoorbeeld toch je battle pass of wapens levelen.

Zombies is onderdeel van Call of Duty: Vanguard. De release van Vanguard is op 5 november. Vanaf die dag is Zombies ook te spelen. De Zombies-liefhebbers moeten zich tot 2 december vermaken met Der Anfang. Vanaf 2 december, de start van Season 1, wordt nieuwe content aan Zombies toegevoegd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.